Klassieke Amerikaanse Cobb salade



Een klassieker, zo kun je deze Amerikaanse Cobb salad wel noemen. Een saladie die je ook prima als maaltijdsalade kunt serveren want hij zit echt bomvol lekkers!

Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik voor The Avocado Show in 2020 instructiefilmpjes opnam tijdens de eerste lockdown. Maar het is een blijvertje geweest, want ook nu nog staat ‘ie met regelmaat op tafel.

Dit is zo’n maaltijdsalade die aan elkaar hangt van smaak. Dus neem even de tijd om de bacon écht krokant uit te bakken (liefst is je bacon iets dikker gesneden) en zorg voor de lekkerste blauwe kaas en de rijpste avocado’s die je kunt vinden.

Tot slot een lekkere friszure dressing om alle smaken bij elkaar te brengen en klaar is je Cobb Salade.

voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht

1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes

voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper

Cobb salad

Klassieke Cobb salade

Om je Cobb salade te maken is het enige wat je hoeft te doen de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes in een grote schaal te mengen. Garneer je salade daarna met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over.

Maak de dressing voor je Cobb salade door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete verse brood. Enjoy!

Gepubliceerd op 20 april 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!