Klassieke Amerikaanse Cobb salade



Een klassieker, zo kun je deze Amerikaanse Cobb salad wel noemen. Een saladie die je ook prima als maaltijdsalade kunt serveren want hij zit echt bomvol lekkers!

Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik voor The Avocado Show in 2020 instructiefilmpjes opnam tijdens de eerste lockdown. Maar het is een blijvertje geweest, want ook nu nog staat ‘ie met regelmaat op tafel.

Dit is zo’n maaltijdsalade die aan elkaar hangt van smaak. Dus neem even de tijd om de bacon écht krokant uit te bakken (liefst is je bacon iets dikker gesneden) en zorg voor de lekkerste blauwe kaas en de rijpste avocado’s die je kunt vinden.

Tot slot een lekkere friszure dressing om alle smaken bij elkaar te brengen en klaar is je Cobb Salade.

voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht

1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes

voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper

Cobb salad

Klassieke Cobb salade

Om je Cobb salade te maken is het enige wat je hoeft te doen de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes in een grote schaal te mengen. Garneer je salade daarna met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over.

Maak de dressing voor je Cobb salade door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete verse brood. Enjoy!

Gepubliceerd op 20 april 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.