Klassieke Amerikaanse Cobb salade



Een klassieker, zo kun je deze Amerikaanse Cobb salad wel noemen. Een saladie die je ook prima als maaltijdsalade kunt serveren want hij zit echt bomvol lekkers!

Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik voor The Avocado Show in 2020 instructiefilmpjes opnam tijdens de eerste lockdown. Maar het is een blijvertje geweest, want ook nu nog staat ‘ie met regelmaat op tafel.

Dit is zo’n maaltijdsalade die aan elkaar hangt van smaak. Dus neem even de tijd om de bacon écht krokant uit te bakken (liefst is je bacon iets dikker gesneden) en zorg voor de lekkerste blauwe kaas en de rijpste avocado’s die je kunt vinden.

Tot slot een lekkere friszure dressing om alle smaken bij elkaar te brengen en klaar is je Cobb Salade.

voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht

1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes

voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper

Cobb salad

Klassieke Cobb salade

Om je Cobb salade te maken is het enige wat je hoeft te doen de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes in een grote schaal te mengen. Garneer je salade daarna met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over.

Maak de dressing voor je Cobb salade door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete verse brood. Enjoy!

Gepubliceerd op 26 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.