Klassieke Amerikaanse Cobb salade



Klassieke Cobb salade

voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht
1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes

voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper

Cobb salade met avocado

Meng in een grote schaal de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes en garneer met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete brood.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
Susan Aretz
 
Zo verzorg ik mijn gekleurde haar

Mijn haar is gekleurd. Al meer dan 30 jaar. En gekleurd haar vraagt goede verzorging. Dit is hoe ik dat doe!
26 mei 2020
draadloze koptelefoon
 
Betaalbare draadloze koptelefoon

Als je op zoek bent naar een betaalbare draadloze koptelefoon heb ik nog een persoonlijke tip voor je, voor een koptelefoon met een meer dan fijne prijs / pretverhouding!
22 mei 2020
sushi bowl zalm en avocado
 
sushi bowl met zalm en avocado

Romige sushirijst met gemarineerde zalm en avocado zitten in deze hele makkelijke sushibowl, die je in minder dan een half uur gewoon zelf maakt!
11 mei 2020
 
Dit moet je in mei kijken op Netflix

Deze docu moet absoluut op jouw, dit moet je in mei kijken op Netflix lijstje!
29 april 2020
 
Falafel uit Made by Koffietijd

Er is niks lekkerder dan zelfgemaakte falafel, zeker niet als je dit (iets aangepaste) recept uit Made by Koffietijd aanhoudt.
28 april 2020
 
Vietnamese stoofschotel uit An An

Een geurige Vietnamese stoofschotel met five spice en citroengras uit het heerlijke kookboek An An van Mai Nguyen.