Klassieke Amerikaanse Cobb salade
Een klassieker, zo kun je deze Amerikaanse Cobb salad wel noemen. Een saladie die je ook prima als maaltijdsalade kunt serveren want hij zit echt bomvol lekkers!
Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik voor The Avocado Show in 2020 instructiefilmpjes opnam tijdens de eerste lockdown. Maar het is een blijvertje geweest, want ook nu nog staat ‘ie met regelmaat op tafel.
Dit is zo’n maaltijdsalade die aan elkaar hangt van smaak. Dus neem even de tijd om de bacon écht krokant uit te bakken (liefst is je bacon iets dikker gesneden) en zorg voor de lekkerste blauwe kaas en de rijpste avocado’s die je kunt vinden.
Tot slot een lekkere friszure dressing om alle smaken bij elkaar te brengen en klaar is je Cobb Salade.
voor 2 personen, als maaltijd
voor 4 personen, als bijgerecht
1 krop Romaine sla, grof gesneden
2 eetrijpe avocado’s, in blokjes
200g gerookte kipfilet (aan één stuk), in stukjes gesneden
2 hardgekookte eieren, gehalveerd
4 plakjes bacon, krokant gebakken
100g blauwe kaas (ik hou van Shroppshire blue)
2el bieslook, fijn gesneden
een handje cherry tomaatjes
voor de dressing
50ml extra vierge olijfolie
1,5 el frambozenazijn
½ el worcestershire saus
½ el Dijon mosterd
1,5 el citroensap
½ el honing
zout & peper
Klassieke Cobb salade
Om je Cobb salade te maken is het enige wat je hoeft te doen de Romaine sla met de kipfilet, avocado, tomaatjes in een grote schaal te mengen. Garneer je salade daarna met de eieren, bacon en blauwe kaas (verkruimeld) Strooi hier de bieslook over.
Maak de dressing voor je Cobb salade door alle ingrediënten te mengen. Giet pas op het allerlaatste moment over je salade. Serveer met je favoriete verse brood. Enjoy!
Gepubliceerd op 20 april 2021