Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero



Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.Sommige gerechten bedenk je in je hoofd en als ze dan in de praktijk nog lekkerder zijn dan je had gedacht dan kan ik daar zó blij van worden. Zo ook deze soep. Ik wilde graag weer een echte maaltijdsoep maken en dit was het resultaat.

Rokerige chorizo, eenvoudige maar goedvullende cannellini bonen en crunch door de cavolo nero. Stukje brood erbij en klaar ben je!

Voor 4-6 borden maaltijdsoep
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool), harde stukjes verwijderd
1 blik cannellini bonen (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
sap van ½ citroen
versgemalen peper & zout naar smaak

soep

Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en fruit 5 minuten mee. Dan de chorizo erbij, vuur iets hoger, bestrooi met paprikapoeder en bak een paar minuutjes mee.

Maaltijdsoep met bonen

Nu gaat de bouillon, het water, de tomaat en de cavalo nero erbij. Warm alles goed door, tot de cavolo nero beetgaar is. Voeg nu de bonen toe en breng alles op smaak met citroensap, zout en peper. Als de soep door en door warm is serveer je ‘met een knapperig stuk (Turks) brood.

 

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.