Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero



Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.Sommige gerechten bedenk je in je hoofd en als ze dan in de praktijk nog lekkerder zijn dan je had gedacht dan kan ik daar zó blij van worden. Zo ook deze soep. Ik wilde graag weer een echte maaltijdsoep maken en dit was het resultaat.

Rokerige chorizo, eenvoudige maar goedvullende cannellini bonen en crunch door de cavolo nero. Stukje brood erbij en klaar ben je!

Voor 4-6 borden maaltijdsoep
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool), harde stukjes verwijderd
1 blik cannellini bonen (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
sap van ½ citroen
versgemalen peper & zout naar smaak

soep

Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en fruit 5 minuten mee. Dan de chorizo erbij, vuur iets hoger, bestrooi met paprikapoeder en bak een paar minuutjes mee.

Maaltijdsoep met bonen

Nu gaat de bouillon, het water, de tomaat en de cavalo nero erbij. Warm alles goed door, tot de cavolo nero beetgaar is. Voeg nu de bonen toe en breng alles op smaak met citroensap, zout en peper. Als de soep door en door warm is serveer je ‘met een knapperig stuk (Turks) brood.

 

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.