Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero



Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.Sommige gerechten bedenk je in je hoofd en als ze dan in de praktijk nog lekkerder zijn dan je had gedacht dan kan ik daar zó blij van worden. Zo ook deze soep. Ik wilde graag weer een echte maaltijdsoep maken en dit was het resultaat.

Rokerige chorizo, eenvoudige maar goedvullende cannellini bonen en crunch door de cavolo nero. Stukje brood erbij en klaar ben je!

Voor 4-6 borden maaltijdsoep
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool), harde stukjes verwijderd
1 blik cannellini bonen (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
sap van ½ citroen
versgemalen peper & zout naar smaak

soep

Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en fruit 5 minuten mee. Dan de chorizo erbij, vuur iets hoger, bestrooi met paprikapoeder en bak een paar minuutjes mee.

Maaltijdsoep met bonen

Nu gaat de bouillon, het water, de tomaat en de cavalo nero erbij. Warm alles goed door, tot de cavolo nero beetgaar is. Voeg nu de bonen toe en breng alles op smaak met citroensap, zout en peper. Als de soep door en door warm is serveer je ‘met een knapperig stuk (Turks) brood.

 

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.