Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero



Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.Sommige gerechten bedenk je in je hoofd en als ze dan in de praktijk nog lekkerder zijn dan je had gedacht dan kan ik daar zó blij van worden. Zo ook deze soep. Ik wilde graag weer een echte maaltijdsoep maken en dit was het resultaat.

Rokerige chorizo, eenvoudige maar goedvullende cannellini bonen en crunch door de cavolo nero. Stukje brood erbij en klaar ben je!

Voor 4-6 borden maaltijdsoep
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
1 winterpeen, in kleine blokjes (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (á 150g), velletje eraf en in blokjes (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder (wil je een intensere smaak, gebruik dan een hele theelepel)
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (á 400g)
200g cavolo nero (palmkool), harde stukjes verwijderd
1 blik cannellini bonen (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
sap van ½ citroen
versgemalen peper & zout naar smaak

soep

Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

In een grote (soep)pan verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en fruit 5 minuten mee. Dan de chorizo erbij, vuur iets hoger, bestrooi met paprikapoeder en bak een paar minuutjes mee.

Maaltijdsoep met bonen

Nu gaat de bouillon, het water, de tomaat en de cavalo nero erbij. Warm alles goed door, tot de cavolo nero beetgaar is. Voeg nu de bonen toe en breng alles op smaak met citroensap, zout en peper. Als de soep door en door warm is serveer je ‘met een knapperig stuk (Turks) brood.

 

Gepubliceerd op 23 januari 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.