Leestip: Het licht in ons van Michelle ObamaHet 2e boek van Michelle Obama ‘Het licht in ons’ neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.

Dat klinkt misschien wat zweverig, maar is eigenlijk het totaal tegenovergestelde. Wie haar autobiografie ‘Mijn Verhaal’ las weet dat Michelle Obama een fijne stijl van schrijven en toespreken heeft. Nergens wordt het belerend. Nergens wordt een vingertje geheven.

Wat je in Het licht in ons wel krijgt zijn persoonlijke anekdotes en wat zij daaruit geleerd heeft. Dat maakt het wederom een heel persoonlijk boek, maar ook eentje waar je wat aan hebt als je daar open voor staat.

Levensfilosofie en levenslessen

Wat ik grappig vind is dat ik veel herken in haar levensfilosofie en hoe ze in het leven staat. Misschien is het omdat we allebei 50 (en ouder) zijn dat je terugblikt op je leven en je afvraagt wat je tot nu toe hebt geleerd.

Waar een zelfhulpboek die dezelfde vragen – hoe vind ik rust en balans, hoe bewaak ik vriendschappen, hoe houd ik mijn relatie in stand – wellicht afstandelijk en in grafieken of vormgeving zou oplossen gaat Obama diezelfde onderwerpen te lijf alsof ze met je praat en over haar leven vertelt. Dat maakt het een heel persoonlijk boek. Alsof je bij haar in de kamer zit. Als je er voor openstaat zitten er volop levenslessen in dit boek.

Sommigen zouden het inkoppers noemen, want de levensles van haar vader ‘als je van jezelf houdt, maakt het niet uit wat een ander van je vindt’ is niks nieuws. En toch raakt ‘ie me. Zeker als je de medische historie van de vader van Michelle Obama kent.

Het licht in ons van Michelle Obama

Het boek is lekker te lezen, nergens te zwaar op de hand maar zit vol levenswijsheden. Een aanrader voor de liefhebbers van Michelle Obama en voor boeken die deels autobiografisch en deels filosofisch zijn. Ik werd er blij van!

Het licht in ons van Michelle Obama is in het Nederlands vertaald en uitgegeven door Hollands Diep. Je koopt het boek in de boekhandel en online voor € 26,99

 

Gepubliceerd op 30 januari 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.