Leestip: Het licht in ons van Michelle ObamaHet 2e boek van Michelle Obama ‘Het licht in ons’ neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.

Dat klinkt misschien wat zweverig, maar is eigenlijk het totaal tegenovergestelde. Wie haar autobiografie ‘Mijn Verhaal’ las weet dat Michelle Obama een fijne stijl van schrijven en toespreken heeft. Nergens wordt het belerend. Nergens wordt een vingertje geheven.

Wat je in Het licht in ons wel krijgt zijn persoonlijke anekdotes en wat zij daaruit geleerd heeft. Dat maakt het wederom een heel persoonlijk boek, maar ook eentje waar je wat aan hebt als je daar open voor staat.

Levensfilosofie en levenslessen

Wat ik grappig vind is dat ik veel herken in haar levensfilosofie en hoe ze in het leven staat. Misschien is het omdat we allebei 50 (en ouder) zijn dat je terugblikt op je leven en je afvraagt wat je tot nu toe hebt geleerd.

Waar een zelfhulpboek die dezelfde vragen – hoe vind ik rust en balans, hoe bewaak ik vriendschappen, hoe houd ik mijn relatie in stand – wellicht afstandelijk en in grafieken of vormgeving zou oplossen gaat Obama diezelfde onderwerpen te lijf alsof ze met je praat en over haar leven vertelt. Dat maakt het een heel persoonlijk boek. Alsof je bij haar in de kamer zit. Als je er voor openstaat zitten er volop levenslessen in dit boek.

Sommigen zouden het inkoppers noemen, want de levensles van haar vader ‘als je van jezelf houdt, maakt het niet uit wat een ander van je vindt’ is niks nieuws. En toch raakt ‘ie me. Zeker als je de medische historie van de vader van Michelle Obama kent.

Het licht in ons van Michelle Obama

Het boek is lekker te lezen, nergens te zwaar op de hand maar zit vol levenswijsheden. Een aanrader voor de liefhebbers van Michelle Obama en voor boeken die deels autobiografisch en deels filosofisch zijn. Ik werd er blij van!

Het licht in ons van Michelle Obama is in het Nederlands vertaald en uitgegeven door Hollands Diep. Je koopt het boek in de boekhandel en online voor € 26,99

 

Gepubliceerd op 30 januari 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!