Leestip: Het licht in ons van Michelle ObamaHet 2e boek van Michelle Obama ‘Het licht in ons’ neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.

Dat klinkt misschien wat zweverig, maar is eigenlijk het totaal tegenovergestelde. Wie haar autobiografie ‘Mijn Verhaal’ las weet dat Michelle Obama een fijne stijl van schrijven en toespreken heeft. Nergens wordt het belerend. Nergens wordt een vingertje geheven.

Wat je in Het licht in ons wel krijgt zijn persoonlijke anekdotes en wat zij daaruit geleerd heeft. Dat maakt het wederom een heel persoonlijk boek, maar ook eentje waar je wat aan hebt als je daar open voor staat.

Levensfilosofie en levenslessen

Wat ik grappig vind is dat ik veel herken in haar levensfilosofie en hoe ze in het leven staat. Misschien is het omdat we allebei 50 (en ouder) zijn dat je terugblikt op je leven en je afvraagt wat je tot nu toe hebt geleerd.

Waar een zelfhulpboek die dezelfde vragen – hoe vind ik rust en balans, hoe bewaak ik vriendschappen, hoe houd ik mijn relatie in stand – wellicht afstandelijk en in grafieken of vormgeving zou oplossen gaat Obama diezelfde onderwerpen te lijf alsof ze met je praat en over haar leven vertelt. Dat maakt het een heel persoonlijk boek. Alsof je bij haar in de kamer zit. Als je er voor openstaat zitten er volop levenslessen in dit boek.

Sommigen zouden het inkoppers noemen, want de levensles van haar vader ‘als je van jezelf houdt, maakt het niet uit wat een ander van je vindt’ is niks nieuws. En toch raakt ‘ie me. Zeker als je de medische historie van de vader van Michelle Obama kent.

Het licht in ons van Michelle Obama

Het boek is lekker te lezen, nergens te zwaar op de hand maar zit vol levenswijsheden. Een aanrader voor de liefhebbers van Michelle Obama en voor boeken die deels autobiografisch en deels filosofisch zijn. Ik werd er blij van!

Het licht in ons van Michelle Obama is in het Nederlands vertaald en uitgegeven door Hollands Diep. Je koopt het boek in de boekhandel en online voor € 26,99

 

Gepubliceerd op 30 januari 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]