Tahin van Esther Erwteman

Waarom je Tahin van Esther Erwteman wil hebben vertel ik je, maar ook waarom je dat eigenlijk niet wil. Want er zit één groot nadeel aan dit boek…
En laat ik met dat nadeel beginnen. Ga groot potjes Tahin inkopen, want je wil letterlijk ALLES uit dit heerlijke boek maken. Tahin van Esther Erwteman is echt verrassend fantastisch. En verrassend bedoel ik in de meest positieve zin van het woord. Want als je je, net als ik, afvraagt wat je allemaal met tahin kunt maken heb ik nieuws voor je; véél!
Nu ken ik Esther al wat jaren en die begint nergens aan als ze er niet zelf in gelooft. Toch is tahin niet een ingrediënt waar ik van zou hebben gedacht dat je het zó veelzijdig kunt gebruiken. Esther laat zien dat dat absoluut wel het geval is. En dat doet ze op werkelijk prachtige wijze!
Als je de cover van Tahin ziet zie je al de zijdezachte, romige textuur van tahin. Die kleur is door het hele boek terug te vinden en geeft het boek een weldadige look & feel. De fotografie in Tahin is prachtig. Uitnodigend, wederom het gevoel van weldadig en rijk. Precies dat wat een kookboek moet oproepen.
Recepten in Tahin
Als je dan de inhoudsopgave bekijkt gaat accuut het water in je mond lopen. Combinaties als tahin en chocola in een spread. Koekjes met tahin. Soep. Broden. Salades. Echt alles komt voorbij en in ieder recept is de enige vaste gast die romige sesampasta. Daarover leer je trouwens ook veel meer, want het boek start met een lesje sesam en tahin.
Koken uit Tahin
Net als dat me met Esther’s eerste boek Nosh gebeurde, ben ik ook uit Tahin vrij fanatiek gaan koken. Esther’s recepten zijn goed te volgen, duidelijk opgeschreven en variëren van super simpel tot ‘even je schouders eronder zetten’. Ik maakte in luttele dagen onder meer de zoetzure komkommersalade (zoals ik die ook tijdens een workshop bij haar heb gemaakt en nooit meer anders wil eten), de geroosterde tomatensoep en tot slot ook nog de twix met tahin.
Alles even lekker. Alles even goed gelukt en te gek hoe tahin iedere keer een ander gedaante aanneemt, afhankelijk van het recept dat je maakt. Het recept van de twix met tahin deel ik overigens met je, dat is echt een heerlijk zoet recept met tahin om zelf te maken.
Tahin van Esther Erwteman
Het moge duidelijk zijn, ik ben fan. Niet alleen van Esther, maar absoluut ook van haar boek Tahin. Laat je verrassen, kook, geniet en proef. En zoals Esther regelmatig benadrukt, koop de beste tahin denkbaar. Ik ben inmiddels door redelijk wat potjes heen, maar dat ik altijd tahin in huis wil hebben is met Esther’s boek in de kast een zekerheid.
Tahin van Esther Erwteman is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 33,99 en is in de boekhandel, online (zie de link) en bij Esther’s Cookery te koop.
Gepubliceerd op 17 september 2022