Tahin van Esther ErwtemanWaarom je Tahin van Esther Erwteman wil hebben vertel ik je, maar ook waarom je dat eigenlijk niet wil. Want er zit één groot nadeel aan dit boek…

En laat ik met dat nadeel beginnen. Ga groot potjes Tahin inkopen, want je wil letterlijk ALLES uit dit heerlijke boek maken. Tahin van Esther Erwteman is echt verrassend fantastisch. En verrassend bedoel ik in de meest positieve zin van het woord. Want als je je, net als ik, afvraagt wat je allemaal met tahin kunt maken heb ik nieuws voor je; véél!

Nu ken ik Esther al wat jaren en die begint nergens aan als ze er niet zelf in gelooft. Toch is tahin niet een ingrediënt waar ik van zou hebben gedacht dat je het zó veelzijdig kunt gebruiken. Esther laat zien dat dat absoluut wel het geval is. En dat doet ze op werkelijk prachtige wijze!

Als je de cover van Tahin ziet zie je al de zijdezachte, romige textuur van tahin. Die kleur is door het hele boek terug te vinden en geeft het boek een weldadige look & feel. De fotografie in Tahin is prachtig. Uitnodigend, wederom het gevoel van weldadig en rijk. Precies dat wat een kookboek moet oproepen.

tahin esther erwteman

Recepten in Tahin

Als je dan de inhoudsopgave bekijkt gaat accuut het water in je mond lopen. Combinaties als tahin en chocola in een spread. Koekjes met tahin. Soep. Broden. Salades. Echt alles komt voorbij en in ieder recept is de enige vaste gast die romige sesampasta. Daarover leer je trouwens ook veel meer, want het boek start met een lesje sesam en tahin.

Koken uit Tahin

Net als dat me met Esther’s eerste boek Nosh gebeurde, ben ik ook uit Tahin vrij fanatiek gaan koken. Esther’s recepten zijn goed te volgen, duidelijk opgeschreven en variëren van super simpel tot ‘even je schouders eronder zetten’. Ik maakte in luttele dagen onder meer de zoetzure komkommersalade (zoals ik die ook tijdens een workshop bij haar heb gemaakt en nooit meer anders wil eten), de geroosterde tomatensoep en tot slot ook nog de twix met tahin.

Alles even lekker. Alles even goed gelukt en te gek hoe tahin iedere keer een ander gedaante aanneemt, afhankelijk van het recept dat je maakt. Het recept van de twix met tahin deel ik overigens met je, dat is echt een heerlijk  zoet recept met tahin om zelf te maken.

twix recept zelf maken

Tahin van Esther Erwteman

Het moge duidelijk zijn, ik ben fan. Niet alleen van Esther, maar absoluut ook van haar boek Tahin. Laat je verrassen, kook, geniet en proef. En zoals Esther regelmatig benadrukt, koop de beste tahin denkbaar. Ik ben inmiddels door redelijk wat potjes heen, maar dat ik altijd tahin in huis wil hebben is met Esther’s boek in de kast een zekerheid.

Tahin van Esther Erwteman is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 33,99  en is in de boekhandel, online (zie de link) en bij Esther’s Cookery te koop.

Gepubliceerd op 17 september 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
29 september 2022
Altijd borreltijd lancering
 
Lancering Altijd borreltijd

Daar is ‘ie dan. Altijd borreltijd werd gisteren in het Andaz Amsterdam gelanceerd. En wat voor een lancering!
29 september 2022
wereldrecord borrelplank Susan Aretz
 
The making of a… wereldrecord langste borrelplank

Een wereldrecord vestigen, daar is het een en ander voor nodig. En hulp. Dit is hoe het wereldrecord tot stand kwam.
22 september 2022
Susan Aretz
 
Midlife crisis of gewoon terugkijken

Ik vier mijn 50e verjaardag. Je kunt om minder redenen een midlife crisis krijgen 😉 Maar is het niet gewoon tijd om even terug te kijken.
22 september 2022
 
Win een setje Molton Brown

Dat Molton Brown een van mijn lievelings is is geen geheim. Super tof dus dat ik een setje van hun nieuwe geurlijn mag weggeven! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
 
Win Mezcla van Ixta Belfrage

Wil je dolgraag koken uit Mezcla, dan is dit je kans om een exemplaar te winnen van het boek van Ixta Belfrage! WINACTIE GESLOTEN
18 september 2022
Mezcla Ixta Belfrage
 
Mezcla van Ixta Belfrage

Ixta Belfrage is een protogé van Ottolenghi, maar wel eentje met een geheel eigen visie op eten. Dat zie je duidelijk terug in Mezcla, haar eerste soloboek.