Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – ReviewAls je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% fool-proof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.

Met haar 20e (!) boek gaat Karin Luiten op wereldtournee. Langs het schap van de bekende wereldgerechten ín een pakje wordt de vertaalslag gemaakt naar 115 recepten zónder pakjes of zakjes. De recepten zijn gelardeerd met korte reisverhalen, maar je wil dit boek natuurlijk vooral om mee de keuken in te gaan.

Als we iets weten van Karin is het wel dat haar recepten áltijd kloppen. Dat is ook waarom ze zo’n schare trouwe fans heeft en haar boeken zo goed verkopen. Je kunt op Karin vertrouwen. En zeker als het dan om minder bekende gerechten gaat, zoals jambalaya, ceviche of piragi is het prettig dat je blind op haar kunt varen.

Maar er staan ook hele bekende gerechten in. Denk aan de Zweedse gehaktballetjes, Mac & Cheese of een Kartoffelsalat. Daarmee is er een mooie balans tussen een boek voor startende kookfanaten en doorgewinterde thuischefs.

Zoals je gewend bent van Karin staat bij ieder recept altijd een uitleg, maar ook extra tips voor restjes of variaties op het recept. Achter in het boek vind je een index per type ingrediënt, voorin is de inhoudsopgave per werelddeel aangehouden.

Kip Siam Karin Luiten

Koken uit Wereldgerechten van Karin Luiten

Ik kookte uiteraard ook uit Wereldgerechten van Karin en dat was meer dan smullen geblazen. De Thaise kip Siam is echt mega snel klaar en – uiteraard – 100 keer lekkerder dan de befaamde pakjes (en dit was er zo eentje die ik, toen ik decennia lang geleden op kamers woonde, met regelmaat maakte). Ik deel het recept voor deze Kip Siam dan ook graag me je.

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten is – als je het hebt over verwachtingsmanagement – alles wat je van een boek van Koken met Karin mag verwachten. Volop variatie, goede uitleg en recepten waar je trek van krijgt. Dus gooi die eventuele pakjes en zakjes die je in de kast hebt staat uit het raam, en zet het boek van Karin op de plek. Gegarandeerd dat je lekkerder eet dan je voorheen deed!

Karing gaf dit boek in eigen beheer uit, maar het is via alle reguliere kanalen (ook online) te koop voor € 26,95. Bestel je het boek bij Karin zelf, dan krijg je een gesigneerd exemplaar. Wel zo leuk toch?!

Gepubliceerd op 9 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.