Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – ReviewAls je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% fool-proof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.

Met haar 20e (!) boek gaat Karin Luiten op wereldtournee. Langs het schap van de bekende wereldgerechten ín een pakje wordt de vertaalslag gemaakt naar 115 recepten zónder pakjes of zakjes. De recepten zijn gelardeerd met korte reisverhalen, maar je wil dit boek natuurlijk vooral om mee de keuken in te gaan.

Als we iets weten van Karin is het wel dat haar recepten áltijd kloppen. Dat is ook waarom ze zo’n schare trouwe fans heeft en haar boeken zo goed verkopen. Je kunt op Karin vertrouwen. En zeker als het dan om minder bekende gerechten gaat, zoals jambalaya, ceviche of piragi is het prettig dat je blind op haar kunt varen.

Maar er staan ook hele bekende gerechten in. Denk aan de Zweedse gehaktballetjes, Mac & Cheese of een Kartoffelsalat. Daarmee is er een mooie balans tussen een boek voor startende kookfanaten en doorgewinterde thuischefs.

Zoals je gewend bent van Karin staat bij ieder recept altijd een uitleg, maar ook extra tips voor restjes of variaties op het recept. Achter in het boek vind je een index per type ingrediënt, voorin is de inhoudsopgave per werelddeel aangehouden.

Kip Siam Karin Luiten

Koken uit Wereldgerechten van Karin Luiten

Ik kookte uiteraard ook uit Wereldgerechten van Karin en dat was meer dan smullen geblazen. De Thaise kip Siam is echt mega snel klaar en – uiteraard – 100 keer lekkerder dan de befaamde pakjes (en dit was er zo eentje die ik, toen ik decennia lang geleden op kamers woonde, met regelmaat maakte). Ik deel het recept voor deze Kip Siam dan ook graag me je.

Wereldgerechten zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten is – als je het hebt over verwachtingsmanagement – alles wat je van een boek van Koken met Karin mag verwachten. Volop variatie, goede uitleg en recepten waar je trek van krijgt. Dus gooi die eventuele pakjes en zakjes die je in de kast hebt staat uit het raam, en zet het boek van Karin op de plek. Gegarandeerd dat je lekkerder eet dan je voorheen deed!

Karing gaf dit boek in eigen beheer uit, maar het is via alle reguliere kanalen (ook online) te koop voor € 26,95. Bestel je het boek bij Karin zelf, dan krijg je een gesigneerd exemplaar. Wel zo leuk toch?!

Gepubliceerd op 9 oktober 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]