Het grote wildplukboek van Edwin FlorèsDé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Florès. Ook wel bekend als Casa Foresta. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.

En die is niet alleen tof voor volwassenen. Want nog voor ik zelf rustig kon zitten met deze vernieuwde en zevende versie van dit boek wordt hij uit mijn handen gegrist door mijn dochter. Zij leest vrij fanatiek de Warrior Cats boekenserie, waarin kruiden en natuurlijke geneesmiddelen volop (voor katten!) aan bod komt.

Dat die kruiden écht bestaan en ook nog eens (in sommige gevallen) een heilzame werking hebben vond ze fáscinerend.

En dat is het ook. De meeste mensen weet dat je vlierbloesem kunt plukken en bramen. Maar er is veel meer! Want wist jij dat je walnoten al kunt plukken voor er een noot in is gegroeid. Of dat er verschillende soorten wieren in zee groeien, die je kunt eten. Bovendien zijn er inderdaad volop planten en kruiden met een heilzame werking. Niet alleen voor katten dus 😉

Het grote Wildplukboek van Edwin Florès

Edwin Florès neemt je in Het grote Wildplukboek mee door een enorm divers palet aan planten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en nog veel meer dat in de natuur wild geplukt kan worden. Maar ook waar je dat het beste kunt doen en hoe.

Overigens niet voordat hij, zeer nauwkeurig, uit de doeken doet wat de voordelen én gevaren zijn van wildplukken. Maar ook wat de etiquette is als je gaat wildplukken. Daarna volgen pagina’s vol met voorbeelden van wat er in Nederland allemaal in het wild geplukt kan worden.

Fascinerend om te lezen en ook indrukwekkend, want het is echt zo veel meer dan je denkt. Leuk om aan de hand hiervan de natuur in te gaan en te kijken wat je tegenkomt!

Het was nóg leuker geweest als het boek was aangevuld met recepten waarin je bijvoorbeeld je geplukte waar kunt gebruiken. Nu zul je het boek vooral als naslagwerk gebruiken. Dan is het wellicht iets aan de prijzige kant, maar dat bepaal je natuurlijk zelf.

Verkoopinformatie

De Wildplukgids van Edwin Flores is uitgegeven door Bertram + de Leeuw en kost € 29,95. Je koopt het boek in de boekhandel of bestelt ‘m online (affiliatelink)

Gepubliceerd op 3 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!