Het grote wildplukboek van Edwin FlorèsDé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Florès. Ook wel bekend als Casa Foresta. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.

En die is niet alleen tof voor volwassenen. Want nog voor ik zelf rustig kon zitten met deze vernieuwde en zevende versie van dit boek wordt hij uit mijn handen gegrist door mijn dochter. Zij leest vrij fanatiek de Warrior Cats boekenserie, waarin kruiden en natuurlijke geneesmiddelen volop (voor katten!) aan bod komt.

Dat die kruiden écht bestaan en ook nog eens (in sommige gevallen) een heilzame werking hebben vond ze fáscinerend.

En dat is het ook. De meeste mensen weet dat je vlierbloesem kunt plukken en bramen. Maar er is veel meer! Want wist jij dat je walnoten al kunt plukken voor er een noot in is gegroeid. Of dat er verschillende soorten wieren in zee groeien, die je kunt eten. Bovendien zijn er inderdaad volop planten en kruiden met een heilzame werking. Niet alleen voor katten dus 😉

Het grote Wildplukboek van Edwin Florès

Edwin Florès neemt je in Het grote Wildplukboek mee door een enorm divers palet aan planten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en nog veel meer dat in de natuur wild geplukt kan worden. Maar ook waar je dat het beste kunt doen en hoe.

Overigens niet voordat hij, zeer nauwkeurig, uit de doeken doet wat de voordelen én gevaren zijn van wildplukken. Maar ook wat de etiquette is als je gaat wildplukken. Daarna volgen pagina’s vol met voorbeelden van wat er in Nederland allemaal in het wild geplukt kan worden.

Fascinerend om te lezen en ook indrukwekkend, want het is echt zo veel meer dan je denkt. Leuk om aan de hand hiervan de natuur in te gaan en te kijken wat je tegenkomt!

Het was nóg leuker geweest als het boek was aangevuld met recepten waarin je bijvoorbeeld je geplukte waar kunt gebruiken. Nu zul je het boek vooral als naslagwerk gebruiken. Dan is het wellicht iets aan de prijzige kant, maar dat bepaal je natuurlijk zelf.

Verkoopinformatie

De Wildplukgids van Edwin Flores is uitgegeven door Bertram + de Leeuw en kost € 29,95. Je koopt het boek in de boekhandel of bestelt ‘m online (affiliatelink)

Gepubliceerd op 3 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast
26 oktober 2021
Wereldreizen review
 
Anthony Bourdain – Wereldreizen

In Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.