Het grote wildplukboek van Edwin FlorèsDé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Florès. Ook wel bekend als Casa Foresta. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.

En die is niet alleen tof voor volwassenen. Want nog voor ik zelf rustig kon zitten met deze vernieuwde en zevende versie van dit boek wordt hij uit mijn handen gegrist door mijn dochter. Zij leest vrij fanatiek de Warrior Cats boekenserie, waarin kruiden en natuurlijke geneesmiddelen volop (voor katten!) aan bod komt.

Dat die kruiden écht bestaan en ook nog eens (in sommige gevallen) een heilzame werking hebben vond ze fáscinerend.

En dat is het ook. De meeste mensen weet dat je vlierbloesem kunt plukken en bramen. Maar er is veel meer! Want wist jij dat je walnoten al kunt plukken voor er een noot in is gegroeid. Of dat er verschillende soorten wieren in zee groeien, die je kunt eten. Bovendien zijn er inderdaad volop planten en kruiden met een heilzame werking. Niet alleen voor katten dus 😉

Het grote Wildplukboek van Edwin Florès

Edwin Florès neemt je in Het grote Wildplukboek mee door een enorm divers palet aan planten, bloemen, kruiden, paddenstoelen en nog veel meer dat in de natuur wild geplukt kan worden. Maar ook waar je dat het beste kunt doen en hoe.

Overigens niet voordat hij, zeer nauwkeurig, uit de doeken doet wat de voordelen én gevaren zijn van wildplukken. Maar ook wat de etiquette is als je gaat wildplukken. Daarna volgen pagina’s vol met voorbeelden van wat er in Nederland allemaal in het wild geplukt kan worden.

Fascinerend om te lezen en ook indrukwekkend, want het is echt zo veel meer dan je denkt. Leuk om aan de hand hiervan de natuur in te gaan en te kijken wat je tegenkomt!

Het was nóg leuker geweest als het boek was aangevuld met recepten waarin je bijvoorbeeld je geplukte waar kunt gebruiken. Nu zul je het boek vooral als naslagwerk gebruiken. Dan is het wellicht iets aan de prijzige kant, maar dat bepaal je natuurlijk zelf.

Verkoopinformatie

De Wildplukgids van Edwin Flores is uitgegeven door Bertram + de Leeuw en kost € 29,95. Je koopt het boek in de boekhandel of bestelt ‘m online (affiliatelink)

Gepubliceerd op 3 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]