Japaneasy Bowls & BentoUitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.

Want Bowls & Bento staat vol met toegankelijke Japanse recepten voor iedereen die dolgraag Japans wil koken, maar geen dagen in de keuken wil staan. Dat hoeft overigens ook helemaal niet met deze keuken, want het principe van tsukurioki – of wel ‘van te voren bereiden’ – staat garant voor een koelkast vol heerlijke Japanse gerechtjes die je pakt wanneer je er zin in hebt. Kijk, dáár hou ik van!

Sowieso houd ik van deze reeks boeken van Tim Anderson, want na de eerste Japaneasy was er Vegan Japaneasy en ik vermoed dat ook deze versie een hit gaat worden. Want Tim Anderson weet de Japanse keuken zodanig te brengen dat je bij alles denkt; dit kan ik. En beter nog, dit wil ik!

Belangrijk in dit boek is dat je goed eerst de inleiding leest. Daarin legt hij uit wat de basis is voor dit boek, oftewel het A B C van de Japanse maaltijden. A = rijst, B = pickles en C = misosoep maar ook wat je bij die 3 verschillende basisgerechten kunt serveren.

header bowls & bento

Recepten Bowls & Bento uit Japaneasy

Vanaf bladzijde 30 starten de recepten en die gaan door tot bladzijde 170. De recepten zijn verdeeld in vier verschillende hoofdstukken; rijst, pickles en soep * kleine bijgerechten * grote bijgerechten, toppings voor rijst en eenkomsgerechten * brood & gebak.

Wat zo lekker is is dat de moeilijkheidsgraad varieert en je dus zelf kunt kiezen wat jouw comfortzone is of waar je er juist uit wil stappen. De fotografie is kleurrijk en toegankelijk en de instructies per recept duidelijk.

Rijstbowl met gyoza vulling

Ik maakte uit het boek de rijstbowl met gyoza vulling. Een briljant en super eenvoudig recept waarbij je in feite de vulling van een gyoza met rijst eet. Wel de smaak, niet het gedoe van hoeven vouwen. Ik hou ervan.

rijstbowl gyoza

Het recept voor die rijstbowl met gyozavulling vind je vandaag op de site. Maar koop vooral het boek voor nog meer van dit soort heerlijke recepten. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Japaneasy Bowls & Bento is in Nederland uitgegeven door Good Cook en in de reguliere en online boekhandel te koop voor € 29,95

Gepubliceerd op 30 maart 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.