Japaneasy Bowls & BentoUitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.

Want Bowls & Bento staat vol met toegankelijke Japanse recepten voor iedereen die dolgraag Japans wil koken, maar geen dagen in de keuken wil staan. Dat hoeft overigens ook helemaal niet met deze keuken, want het principe van tsukurioki – of wel ‘van te voren bereiden’ – staat garant voor een koelkast vol heerlijke Japanse gerechtjes die je pakt wanneer je er zin in hebt. Kijk, dáár hou ik van!

Sowieso houd ik van deze reeks boeken van Tim Anderson, want na de eerste Japaneasy was er Vegan Japaneasy en ik vermoed dat ook deze versie een hit gaat worden. Want Tim Anderson weet de Japanse keuken zodanig te brengen dat je bij alles denkt; dit kan ik. En beter nog, dit wil ik!

Belangrijk in dit boek is dat je goed eerst de inleiding leest. Daarin legt hij uit wat de basis is voor dit boek, oftewel het A B C van de Japanse maaltijden. A = rijst, B = pickles en C = misosoep maar ook wat je bij die 3 verschillende basisgerechten kunt serveren.

header bowls & bento

Recepten Bowls & Bento uit Japaneasy

Vanaf bladzijde 30 starten de recepten en die gaan door tot bladzijde 170. De recepten zijn verdeeld in vier verschillende hoofdstukken; rijst, pickles en soep * kleine bijgerechten * grote bijgerechten, toppings voor rijst en eenkomsgerechten * brood & gebak.

Wat zo lekker is is dat de moeilijkheidsgraad varieert en je dus zelf kunt kiezen wat jouw comfortzone is of waar je er juist uit wil stappen. De fotografie is kleurrijk en toegankelijk en de instructies per recept duidelijk.

Rijstbowl met gyoza vulling

Ik maakte uit het boek de rijstbowl met gyoza vulling. Een briljant en super eenvoudig recept waarbij je in feite de vulling van een gyoza met rijst eet. Wel de smaak, niet het gedoe van hoeven vouwen. Ik hou ervan.

rijstbowl gyoza

Het recept voor die rijstbowl met gyozavulling vind je vandaag op de site. Maar koop vooral het boek voor nog meer van dit soort heerlijke recepten. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Japaneasy Bowls & Bento is in Nederland uitgegeven door Good Cook en in de reguliere en online boekhandel te koop voor € 29,95

Gepubliceerd op 30 maart 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]