Japaneasy Bowls & BentoUitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.

Want Bowls & Bento staat vol met toegankelijke Japanse recepten voor iedereen die dolgraag Japans wil koken, maar geen dagen in de keuken wil staan. Dat hoeft overigens ook helemaal niet met deze keuken, want het principe van tsukurioki – of wel ‘van te voren bereiden’ – staat garant voor een koelkast vol heerlijke Japanse gerechtjes die je pakt wanneer je er zin in hebt. Kijk, dáár hou ik van!

Sowieso houd ik van deze reeks boeken van Tim Anderson, want na de eerste Japaneasy was er Vegan Japaneasy en ik vermoed dat ook deze versie een hit gaat worden. Want Tim Anderson weet de Japanse keuken zodanig te brengen dat je bij alles denkt; dit kan ik. En beter nog, dit wil ik!

Belangrijk in dit boek is dat je goed eerst de inleiding leest. Daarin legt hij uit wat de basis is voor dit boek, oftewel het A B C van de Japanse maaltijden. A = rijst, B = pickles en C = misosoep maar ook wat je bij die 3 verschillende basisgerechten kunt serveren.

header bowls & bento

Recepten Bowls & Bento uit Japaneasy

Vanaf bladzijde 30 starten de recepten en die gaan door tot bladzijde 170. De recepten zijn verdeeld in vier verschillende hoofdstukken; rijst, pickles en soep * kleine bijgerechten * grote bijgerechten, toppings voor rijst en eenkomsgerechten * brood & gebak.

Wat zo lekker is is dat de moeilijkheidsgraad varieert en je dus zelf kunt kiezen wat jouw comfortzone is of waar je er juist uit wil stappen. De fotografie is kleurrijk en toegankelijk en de instructies per recept duidelijk.

Rijstbowl met gyoza vulling

Ik maakte uit het boek de rijstbowl met gyoza vulling. Een briljant en super eenvoudig recept waarbij je in feite de vulling van een gyoza met rijst eet. Wel de smaak, niet het gedoe van hoeven vouwen. Ik hou ervan.

rijstbowl gyoza

Het recept voor die rijstbowl met gyozavulling vind je vandaag op de site. Maar koop vooral het boek voor nog meer van dit soort heerlijke recepten. Daar ga je geen spijt van krijgen!

Japaneasy Bowls & Bento is in Nederland uitgegeven door Good Cook en in de reguliere en online boekhandel te koop voor € 29,95

Gepubliceerd op 30 maart 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022