De Bakatlas – Rutger van den BroekLaat het maar aan Rutger van den Broek over om in de Bakatlas de lekkerste recepten van over de hele wereld te verzamelen.

Ik herhaal het volgens mij in iedere review als er een nieuw boek van Rutger verschijnt; niemand heeft receptuur die zó goed klopt als die van Rutger.

Tel daarbij op dat de styling van Alexandra prachtig en de fotografie van Saskia Lelieveld watertandend lekker is en je hebt (weer) een hit te pakken!

In de Bakatlas gaan we op reis. Op bakreis. Want uit werkelijk íeder werelddeel is er wel een bakrecept in de Bakatlas te vinden.

Europa is stevig vertegenwoordigd, met vijf hoofdstukken. Niet zo gek ook, het is wat wij het beste kennen. Maar Rutger is niet bang om zichzelf uit te dagen en onbekender terrein te ontdekken.

Dus vind je ook recepten uit Latijns-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië in het boek. Met recht een bakatlas dus!

Bakatlas Rutger

De Bakatlas neemt je mee op reis

Voordat je met de Bakatlas op reis gaat eerst even wat basisinformatie. Het blijft fijn dat een boek daar mee begint. Het scheelt zoveel fouten of misbaksels.

Maar daarna gaat het van jetje. Meer dan 400 (!!) bladzijdes aan recepten staan er in de Bakatlas. Wat een monsterklus moet dat geweest zijn. Niet alleen om te bedenken, maar ook om te testen én fotograferen.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik geen zoete bakker ben. Ik vind heel veel zoetigheid te veel moeite om überhaupt aan te beginnen. Ik ben simpelweg geen zoetekauw. Dat geldt dus ook voor de recepten van Rutger, hoewel ze werkelijk allemaal maakbaar zijn. Maar na één hapje zou ik persoonlijk genoeg hebben en dan vind ik het zonde om zoiets moois te bakken. Dat zegt overigens meer over mij dan over het boek…

monkey bread bakatlas

Recepten Rutger kloppen àltijd

Want als Rutger íets kan is je stap voor stap uitleggen hoe je een recept maakt. En zijn recepten kloppen gewoon àltijd! Ben je van de zoetigheid dan mag dit boek dus eigenlijk gewoon niet in je keuken ontbreken.

Ik bakte trouwens wel uit het boek. Twee recepten inmiddels. Het Monkey bread uit het hoofdstuk Noord Amerika. Maar het recept dat ik graag met je wil delen zijn die van de Welsh cakes. Die zijn zo óngelofelijk lekker en zou je bijna iedere week wel willen bakken. Eenvoudig ook om te maken. Ik hou er van hahaha

welsh cakes

De Bakatlas van Rutger van den Broek is een werkelijk práchtig boek. Een must voor iedereen die van zoet en bakken houdt. De Bakatlas is uitgegeven door Carrera, in iedere boekhandel en online te koop en kost € 35,-

Gepubliceerd op 4 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.