De Bakatlas – Rutger van den BroekLaat het maar aan Rutger van den Broek over om in de Bakatlas de lekkerste recepten van over de hele wereld te verzamelen.

Ik herhaal het volgens mij in iedere review als er een nieuw boek van Rutger verschijnt; niemand heeft receptuur die zó goed klopt als die van Rutger.

Tel daarbij op dat de styling van Alexandra prachtig en de fotografie van Saskia Lelieveld watertandend lekker is en je hebt (weer) een hit te pakken!

In de Bakatlas gaan we op reis. Op bakreis. Want uit werkelijk íeder werelddeel is er wel een bakrecept in de Bakatlas te vinden.

Europa is stevig vertegenwoordigd, met vijf hoofdstukken. Niet zo gek ook, het is wat wij het beste kennen. Maar Rutger is niet bang om zichzelf uit te dagen en onbekender terrein te ontdekken.

Dus vind je ook recepten uit Latijns-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië in het boek. Met recht een bakatlas dus!

Bakatlas Rutger

De Bakatlas neemt je mee op reis

Voordat je met de Bakatlas op reis gaat eerst even wat basisinformatie. Het blijft fijn dat een boek daar mee begint. Het scheelt zoveel fouten of misbaksels.

Maar daarna gaat het van jetje. Meer dan 400 (!!) bladzijdes aan recepten staan er in de Bakatlas. Wat een monsterklus moet dat geweest zijn. Niet alleen om te bedenken, maar ook om te testen én fotograferen.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik geen zoete bakker ben. Ik vind heel veel zoetigheid te veel moeite om überhaupt aan te beginnen. Ik ben simpelweg geen zoetekauw. Dat geldt dus ook voor de recepten van Rutger, hoewel ze werkelijk allemaal maakbaar zijn. Maar na één hapje zou ik persoonlijk genoeg hebben en dan vind ik het zonde om zoiets moois te bakken. Dat zegt overigens meer over mij dan over het boek…

monkey bread bakatlas

Recepten Rutger kloppen àltijd

Want als Rutger íets kan is je stap voor stap uitleggen hoe je een recept maakt. En zijn recepten kloppen gewoon àltijd! Ben je van de zoetigheid dan mag dit boek dus eigenlijk gewoon niet in je keuken ontbreken.

Ik bakte trouwens wel uit het boek. Twee recepten inmiddels. Het Monkey bread uit het hoofdstuk Noord Amerika. Maar het recept dat ik graag met je wil delen zijn die van de Welsh cakes. Die zijn zo óngelofelijk lekker en zou je bijna iedere week wel willen bakken. Eenvoudig ook om te maken. Ik hou er van hahaha

welsh cakes

De Bakatlas van Rutger van den Broek is een werkelijk práchtig boek. Een must voor iedereen die van zoet en bakken houdt. De Bakatlas is uitgegeven door Carrera, in iedere boekhandel en online te koop en kost € 35,-

Gepubliceerd op 4 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]