Nadiya Hussain bakt – reviewGreat British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.

Ik ben dól op Nadiya Hussain. Geen grap. Haar ontwapende tv shows zijn een genot om naar te kijken. Down to earth, grappig en barstensvol lekkere bak- en kookinspiratie. Haar Netflix serie Time to Eat is een absolute aanrader om te kijken,

In Nadiya bakt zijn meer dan 100 recepten verzameld. Bakrecepten, zoals de titel al verklapt. Maar niet uitsluitend zoete recepten. Er staan cakes in, baksels zonder te bakken, feestelijke baksels, koekjes & hapjes, taarten & pasteien, desserts, broden & broodjes en tot slot hartige baksels.

Verrassende recepten

Het type recepten is verrassend en volledig uiteenlopend. Van Libanese kurkuma gemberruitjes tot een Pakora picknickpastei en van goddelijke brownies (hierover later meer) tot focaccia met zalm & dille. Er zit niet echt een lijn in qua thema, anders dan de hoofdstukken zoals hierboven aangegeven. Ik moest er even aan wennen, maar het maakt het tegelijkertijd ook wel een veelzijdig boek.

De moeilijkheid qua recepten varieert enorm. De ervaren bakker kan zijn hart ophalen aan bijvoorbeeld de hurricane roll met matcha en kiwi. Ben je een minder ervaren, of zoals ik luie, bakker dan word je toch ook heel blij van bijvoorbeeld de rösti quiche en de koekjes die er in staan.

Ieder recept begint met een kleine, persoonlijke intro. Ik hou ervan. Net als de fotografie, die super toegankelijk en fris is. Niet alle gerechten zijn even bekend in Nederland. De Brigadeiro of de Pithivier zijn misschien nieuw, maar daardoor juist wel weer echt anders dan andere recepten.

dulce de leche brownies

Dulce de leche brownies

Hoewel ik meer een hartige dan een zoete bakker ben ging ik toch aan de slag met de ‘geld maakt niet gelukkig’ brownies in het begin van het boek. Dulce de leche, op een laag van chocolade browies, afgemaakt met een cheesecake topping. Oh sweet lord, als je een zoetekauw bent is dit jouw recept. Een recept waar je twee dagen over doet, maar dat gegarandeerd indruk maakt. Hij staat inmiddels voor je online.

Nadiya bakt

Ben je op zoek naar bakboek vol bijzondere en verrassende recepten, van zoet tot hartig en van makkelijk tot indrukwekkend? Dan is Nadiya bakt hét boek voor jou!

Nadiya bakt wordt in Nederland uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, kost € 27,50 en is in de lokale boekhandel en online te koop (affiliate link)

Gepubliceerd op 15 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 mei 2022
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
1 april 2022
workation tips
 
7x tips voor een succesvolle workation

Een workation is idealiter een combinatie van werken en vakantie. Maar hoe doe je dat op een succesvolle manier? Dit zijn mijn 7 gouden tips!
24 maart 2022
 
Liefde voor eten

Als het op eten aankomt is het redelijk simpel; ik HOU van eten. In dit artikel vertel ik je alles over mijn liefde voor eten en wat ik wel en niet graag eet.
19 maart 2022
TLV Vegan Jigal Krant review
 
TLV Vegan – Jigal Krant

TLV Vegan van Jigal Krant is de opvolger van TLV. Volgens hem 100 bewijzen dat engeltjes geen dierlijke producten nodig hebben om op je tong te pissen
14 maart 2022
Keukenkronieken review
 
Nigel Slater Keukenkronieken – review

Het beste van Nigel Slater in één boek. A cook’s book, in het Nederlands vertaald als Keukenkronieken, is een must voor alle kookliefhebbers.
24 februari 2022
Tips middelbare school zoeken
 
Tips middelbare school zoeken

Het is een enorme stap. Van basisschool naar middelbare school Niet alleen voor je as. brugpieper maar ook voor ouders. Dit zijn onze tips