Nadiya Hussain bakt – review



Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.

Ik ben dól op Nadiya Hussain. Geen grap. Haar ontwapende tv shows zijn een genot om naar te kijken. Down to earth, grappig en barstensvol lekkere bak- en kookinspiratie. Haar Netflix serie Time to Eat is een absolute aanrader om te kijken,

In Nadiya bakt zijn meer dan 100 recepten verzameld. Bakrecepten, zoals de titel al verklapt. Maar niet uitsluitend zoete recepten. Er staan cakes in, baksels zonder te bakken, feestelijke baksels, koekjes & hapjes, taarten & pasteien, desserts, broden & broodjes en tot slot hartige baksels.

Verrassende recepten

Het type recepten is verrassend en volledig uiteenlopend. Van Libanese kurkuma gemberruitjes tot een Pakora picknickpastei en van goddelijke brownies (hierover later meer) tot focaccia met zalm & dille. Er zit niet echt een lijn in qua thema, anders dan de hoofdstukken zoals hierboven aangegeven. Ik moest er even aan wennen, maar het maakt het tegelijkertijd ook wel een veelzijdig boek.

De moeilijkheid qua recepten varieert enorm. De ervaren bakker kan zijn hart ophalen aan bijvoorbeeld de hurricane roll met matcha en kiwi. Ben je een minder ervaren, of zoals ik luie, bakker dan word je toch ook heel blij van bijvoorbeeld de rösti quiche en de koekjes die er in staan.

Ieder recept begint met een kleine, persoonlijke intro. Ik hou ervan. Net als de fotografie, die super toegankelijk en fris is. Niet alle gerechten zijn even bekend in Nederland. De Brigadeiro of de Pithivier zijn misschien nieuw, maar daardoor juist wel weer echt anders dan andere recepten.

dulce de leche brownies

Dulce de leche brownies

Hoewel ik meer een hartige dan een zoete bakker ben ging ik toch aan de slag met de ‘geld maakt niet gelukkig’ brownies in het begin van het boek. Dulce de leche, op een laag van chocolade browies, afgemaakt met een cheesecake topping. Oh sweet lord, als je een zoetekauw bent is dit jouw recept. Een recept waar je twee dagen over doet, maar dat gegarandeerd indruk maakt. Hij staat inmiddels voor je online.

Nadiya bakt

Ben je op zoek naar bakboek vol bijzondere en verrassende recepten, van zoet tot hartig en van makkelijk tot indrukwekkend? Dan is Nadiya bakt hét boek voor jou!

Nadiya bakt wordt in Nederland uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, kost € 27,50 en is in de lokale boekhandel en online te koop (affiliate link)

Gepubliceerd op 15 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
4 november 2021
Oh my Foodness
 
Oh My Foodness van Sabine Koning

Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast
26 oktober 2021
Wereldreizen review
 
Anthony Bourdain – Wereldreizen

In Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.