Nadiya Hussain bakt – reviewGreat British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.

Ik ben dól op Nadiya Hussain. Geen grap. Haar ontwapende tv shows zijn een genot om naar te kijken. Down to earth, grappig en barstensvol lekkere bak- en kookinspiratie. Haar Netflix serie Time to Eat is een absolute aanrader om te kijken,

In Nadiya bakt zijn meer dan 100 recepten verzameld. Bakrecepten, zoals de titel al verklapt. Maar niet uitsluitend zoete recepten. Er staan cakes in, baksels zonder te bakken, feestelijke baksels, koekjes & hapjes, taarten & pasteien, desserts, broden & broodjes en tot slot hartige baksels.

Verrassende recepten

Het type recepten is verrassend en volledig uiteenlopend. Van Libanese kurkuma gemberruitjes tot een Pakora picknickpastei en van goddelijke brownies (hierover later meer) tot focaccia met zalm & dille. Er zit niet echt een lijn in qua thema, anders dan de hoofdstukken zoals hierboven aangegeven. Ik moest er even aan wennen, maar het maakt het tegelijkertijd ook wel een veelzijdig boek.

De moeilijkheid qua recepten varieert enorm. De ervaren bakker kan zijn hart ophalen aan bijvoorbeeld de hurricane roll met matcha en kiwi. Ben je een minder ervaren, of zoals ik luie, bakker dan word je toch ook heel blij van bijvoorbeeld de rösti quiche en de koekjes die er in staan.

Ieder recept begint met een kleine, persoonlijke intro. Ik hou ervan. Net als de fotografie, die super toegankelijk en fris is. Niet alle gerechten zijn even bekend in Nederland. De Brigadeiro of de Pithivier zijn misschien nieuw, maar daardoor juist wel weer echt anders dan andere recepten.

dulce de leche brownies

Dulce de leche brownies

Hoewel ik meer een hartige dan een zoete bakker ben ging ik toch aan de slag met de ‘geld maakt niet gelukkig’ brownies in het begin van het boek. Dulce de leche, op een laag van chocolade browies, afgemaakt met een cheesecake topping. Oh sweet lord, als je een zoetekauw bent is dit jouw recept. Een recept waar je twee dagen over doet, maar dat gegarandeerd indruk maakt. Hij staat inmiddels voor je online.

Nadiya bakt

Ben je op zoek naar bakboek vol bijzondere en verrassende recepten, van zoet tot hartig en van makkelijk tot indrukwekkend? Dan is Nadiya bakt hét boek voor jou!

Nadiya bakt wordt in Nederland uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, kost € 27,50 en is in de lokale boekhandel en online te koop (affiliate link)

Gepubliceerd op 15 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. En veel, héél veel prijzen weg te geven!
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]