Nadiya Hussain bakt – review



Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.

Ik ben dól op Nadiya Hussain. Geen grap. Haar ontwapende tv shows zijn een genot om naar te kijken. Down to earth, grappig en barstensvol lekkere bak- en kookinspiratie. Haar Netflix serie Time to Eat is een absolute aanrader om te kijken,

In Nadiya bakt zijn meer dan 100 recepten verzameld. Bakrecepten, zoals de titel al verklapt. Maar niet uitsluitend zoete recepten. Er staan cakes in, baksels zonder te bakken, feestelijke baksels, koekjes & hapjes, taarten & pasteien, desserts, broden & broodjes en tot slot hartige baksels.

Verrassende recepten

Het type recepten is verrassend en volledig uiteenlopend. Van Libanese kurkuma gemberruitjes tot een Pakora picknickpastei en van goddelijke brownies (hierover later meer) tot focaccia met zalm & dille. Er zit niet echt een lijn in qua thema, anders dan de hoofdstukken zoals hierboven aangegeven. Ik moest er even aan wennen, maar het maakt het tegelijkertijd ook wel een veelzijdig boek.

De moeilijkheid qua recepten varieert enorm. De ervaren bakker kan zijn hart ophalen aan bijvoorbeeld de hurricane roll met matcha en kiwi. Ben je een minder ervaren, of zoals ik luie, bakker dan word je toch ook heel blij van bijvoorbeeld de rösti quiche en de koekjes die er in staan.

Ieder recept begint met een kleine, persoonlijke intro. Ik hou ervan. Net als de fotografie, die super toegankelijk en fris is. Niet alle gerechten zijn even bekend in Nederland. De Brigadeiro of de Pithivier zijn misschien nieuw, maar daardoor juist wel weer echt anders dan andere recepten.

dulce de leche brownies

Dulce de leche brownies

Hoewel ik meer een hartige dan een zoete bakker ben ging ik toch aan de slag met de ‘geld maakt niet gelukkig’ brownies in het begin van het boek. Dulce de leche, op een laag van chocolade browies, afgemaakt met een cheesecake topping. Oh sweet lord, als je een zoetekauw bent is dit jouw recept. Een recept waar je twee dagen over doet, maar dat gegarandeerd indruk maakt. Hij staat inmiddels voor je online.

Nadiya bakt

Ben je op zoek naar bakboek vol bijzondere en verrassende recepten, van zoet tot hartig en van makkelijk tot indrukwekkend? Dan is Nadiya bakt hét boek voor jou!

Nadiya bakt wordt in Nederland uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, kost € 27,50 en is in de lokale boekhandel en online te koop (affiliate link)

Gepubliceerd op 15 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.