Feestdagen special – kookboeken tipsEr verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!

Want laten we wel wezen, een kookboek is áltijd een goed cadeau. Voor welke liefhebber dan ook is er wel een kookboek te vinden die je cadeau kunt geven. Ik zet een aantal kookboeken voor je op een rijtje. Wisselende keukens, verschillende prijsklassen maar stuk voor stuk zijn het te gekke auteurs. Ik geef je linkjes naar een online winkel (in sommige gevallen is dat is een affiliate link, die jou niks extra kost maar mij een kleine commissie oplevert) maar je lokale boekhandel is natuurlijk altijd ook een prima plek om je boek aan te schaffen.

Snack Passie van Amijé Roos van der Laan

Laat ik beginnen met een boek dat in eigen beheer is uitgebracht. Wat echt méga stoer is. Want er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van een kookboek. Amijé deed het gewoon. Met “mijn eigen” Alexandra voor de foodstyling en topfotograaf Saskia Lelieveld voor het beeld. Dan is je start al meteen top! En dan is het ook nog eens een boek over snacks, hallo! Wie houdt er nu niet van?

Snack Passie Amijé

Het zijn wisselende snacks. Variërend van makkelijk tot moeilijk(er) te maken. Maar alles ziet er even lekker uit. Pangsit, yum! Zelf bapao maken, love it! Dumpling? Kom maar door! Veertig Aziatische snacks staan er in Snack Passie. Dus volop keuze voor iedereen. Je bestelt Snack Passie rechtstreeks bij Amijé, voor € 29,95. Ik zou het gewoon doen!

JAVA van Maureen Tan

Maureen Tan schreef eerder de Bijbel van de Indonesische Keuken en in een interview dat ik met haar had vertelde ze al hoeveel meer recepten er zijn dan er in de Bijbel passen. En daar staan er echt al héél veel in. Met JAVA geeft Maureen je 150 (!!) nieuwe recepten die allemaal hun oorsprong kennen op Java. Het is het eiland waar haar familie vandaan komt en die zo rijk is aan eethistorie, maar ook aan eetherinneringen.

Java Maureen tan

Dat JAVA een bijzonder boek is is in één klap duidelijk als het tot Kookboek van het Jaar wordt uitgeroepen en het op de shortlist belandt van het Gouden Kookboek. Terecht ook want Maureen’s liefde voor haar eetcultuur is op iedere bladzijde tastbaar. Een prachtig cadeau dus om deze feestdagen cadeau te geven en samen uit te gaan koken. Het boek kost € 35 en kun je hier bestellen.

Makkelijk met Miljuschka

Nog zo’n powerhouse die haar eigen kookboek uitgeeft (naast ook nog een prachtig magazine). Makkelijk met Miljuschka biedt 100 recepten om lekker de keuken mee in te duiken. Prachtige fotografie, stap voor stap ook gefotografeerd, zodat mislukken bijna niet meer mogelijk is.

Voorgerechten & hapjes, hoofdgerechten en desserts & zoet zijn de hoofdstukken waar je uit kunt kiezen. De variatie aan recepten is een heerlijk mix van bekend en spannend. Een lekker boek dus ook om cadeau te geven.  Makkelijk met Miljuschka kost € 32,50 en is ook online te bestellen.

Natuurlijk Oostenrijk van Laura de Grave

Culi collega en een van mijn lievelingsmensen Laura de Grave reed  op haar elektrische motor kris kras door Oostenrijk om de mooiste verhalen en recepten te verzamelen die er in dit heerlijke land zijn. Veel mensen zullen Oostenrijk niet meteen als culi bestemming bestempelen, maar uit ervaring weet ik hoe heerlijk er in dit land gekookt wordt.

Uit negen regio’s in Oostenrijk verzamelde Laura verhalen van chefs en dook met ze de keuken in. Dat maakt Natuurlijk Oostenrijk ook meer dan een kookboek alleen. Dit boek leg je, zoals ik deed, op je nachtkastje. Niet doen als je nog trek hebt, want gegarandeerd dat je dan alsnog de keuken induikt…. Natuurlijk Oostenrijk kost € 30 en bestel je online of koop je in de boekhandel.

De Toetjesbijbel van Rutger van den Broek

En dan is er ook de Toetjesbijbel van Rutger van den Broek. Als geen ander weet deze man mij iedere keer weer zover te krijgen om iets zoets te maken. En met meer dan 400 bladzijde aan toetjesinspiratie moet dat ook op dessertgebied een eitje zijn! Een heerlijke variatie aan recepten staan er in deze Toetjesbijbel. En Rutger’s recepten kloppen gewoon altijd.

Of je nu zin hebt in Oud-Hollandsche toetjes of gaat voor Italiaanse, Franse of Fruit toetjes. Je vindt ze allemaal in deze dikke pil. Een ideaal cadeau voor de zoetekauw of voor als je nog inspiratie zoekt voor je kerstmenu!  Bestel de Toetjesbijbel online voor € 34,95

Borreltijd Trilogie

Natúúrlijk kunnen mijn eigen boeken niet ontbreken in dit lijstje, want als er toch een periode uitermate geschikt is om te borrelen, dan is het de decembermaand. Of je nu gaat voor Borreltijd, Wereldwijd borreltijd of Altijd borreltijd, met ieder boek heb je bijna 70x aan inspiratie voor een lekker borrelhapje.

Susan Aretz

In Altijd borreltijd leg ik je ook nog eens uit hoe je heel eenvoudig de ultieme borrelplank samenstelt. Dan weet je zeker dat je met de feestdagen op en top kunt borrelen. Je kunt de boeken gesigneerd bij mij bestellen (vind ik leuk!) of bestel ze in de online boekhandel dan wel bij jouw lokale boekenzaak. Fijne feestdagen alvast!

Gepubliceerd op 1 december 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.