Review Vega zónder pakjes & zakjesDat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!

Want de boeken van Karin Luiten zijn steevast een hit. Niet zo gek ook, want iedereen kookt liefst zonder pakjes en zakjes en de recepten van Karin zijn altijd super toegankelijk, maakbaar én lekker. Tot was er tot nu toe niet een specifiek vegetarisch kookboek.

Met Vega zonder pakjes & zakjes duikt Karin in een gat dat er blijkbaar toch is ontstaan de afgelopen jaren. Meer en meer mensen eten met regelmaat vegetarisch, maar nog niet genoeg mensen variëren daarmee, anders dan een vegaschijf in plaats van een stukje vlees.

De 4 P’s van Karin Luiten

Aan Karin dus de schone taak om al die flexitariërs mee te nemen in een wereld die bestaat uit meer dan nepvlees en tofu. Want met de focus op haar 4 P’s – peulvruchten, paddenstoelen, pit en plezier, laat Karin zien dat het vegetarisch repertoire spannender is dan je verwacht.

Dat doet ze op haar eigen Karin manier. Met humor, een geheven vingertje naar de voedingsindustrie maar vooral met heel veel lekkere recepten. Maar liefst 115 recepten zelfs. Als je daar niet intens gelukkig van wordt weet ik het ook niet meer.

Twaalf hoofdstukken zijn er. Van borrel (yay!) tot fastfood en alles wat daar tussen valt. Maar ook, waar ik van hou, kliekjesrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van rendangkroketjes op basis van rodekool. Ik wil ze!

Griekse aardappelsalade

Vega zonder pakjes & zakjes

Uiteraard werd er gekookt uit Vega zonder pakjes & zakjes. De radijsbladerensoep maakte ik, omdat ons kind er zo dol op is als haar grootmoeder die maakt. Maar ook de Griekse aardappelsalade, een dikke hit bij zowel manlief als bij mij (wie houdt er nou niet van Griekse salade?!) Maar er staat nog veel meer in wat we komende tijd gaan koken. Het recept voor de Griekse aardappelsalade deel ik graag met je.

Dus ja, ik snap wel dat Vega zonder pakjes & zakjes zo’n dikke hit is. Want alles wat je in een kookboek zoekt als je vaker vegetarisch wilt koken zit in het boek van Karin. Dus op naar de 5e druk wat mij betreft!

Vega zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 25,99 en is in de boekhandel en online te koop (affilitate linkje)

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
3 augustus 2022
pride amsterdam regenboogkind
 
Pride Amsterdam en regenboogkinderen

Begin augustus kleurt Amsterdam regenboog, tijdens de jaarlijkse Pride Amsterdam. Wij gingen er dit jaar om wel heel bijzondere reden naar toe.
30 juli 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
4 juli 2022
Susan Aretz
 
Zomerpauze op SusanAretz.nl

De zomerpauze komt er aan en waarom ik die inlas en wat dat betekent lees je vandaag op de site.
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!