Review Vega zónder pakjes & zakjesDat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!

Want de boeken van Karin Luiten zijn steevast een hit. Niet zo gek ook, want iedereen kookt liefst zonder pakjes en zakjes en de recepten van Karin zijn altijd super toegankelijk, maakbaar én lekker. Tot was er tot nu toe niet een specifiek vegetarisch kookboek.

Met Vega zonder pakjes & zakjes duikt Karin in een gat dat er blijkbaar toch is ontstaan de afgelopen jaren. Meer en meer mensen eten met regelmaat vegetarisch, maar nog niet genoeg mensen variëren daarmee, anders dan een vegaschijf in plaats van een stukje vlees.

De 4 P’s van Karin Luiten

Aan Karin dus de schone taak om al die flexitariërs mee te nemen in een wereld die bestaat uit meer dan nepvlees en tofu. Want met de focus op haar 4 P’s – peulvruchten, paddenstoelen, pit en plezier, laat Karin zien dat het vegetarisch repertoire spannender is dan je verwacht.

Dat doet ze op haar eigen Karin manier. Met humor, een geheven vingertje naar de voedingsindustrie maar vooral met heel veel lekkere recepten. Maar liefst 115 recepten zelfs. Als je daar niet intens gelukkig van wordt weet ik het ook niet meer.

Twaalf hoofdstukken zijn er. Van borrel (yay!) tot fastfood en alles wat daar tussen valt. Maar ook, waar ik van hou, kliekjesrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van rendangkroketjes op basis van rodekool. Ik wil ze!

Griekse aardappelsalade

Vega zonder pakjes & zakjes

Uiteraard werd er gekookt uit Vega zonder pakjes & zakjes. De radijsbladerensoep maakte ik, omdat ons kind er zo dol op is als haar grootmoeder die maakt. Maar ook de Griekse aardappelsalade, een dikke hit bij zowel manlief als bij mij (wie houdt er nou niet van Griekse salade?!) Maar er staat nog veel meer in wat we komende tijd gaan koken. Het recept voor de Griekse aardappelsalade deel ik graag met je.

Dus ja, ik snap wel dat Vega zonder pakjes & zakjes zo’n dikke hit is. Want alles wat je in een kookboek zoekt als je vaker vegetarisch wilt koken zit in het boek van Karin. Dus op naar de 5e druk wat mij betreft!

Vega zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 25,99 en is in de boekhandel en online te koop (affilitate linkje)

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.