Review Vega zónder pakjes & zakjesDat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!

Want de boeken van Karin Luiten zijn steevast een hit. Niet zo gek ook, want iedereen kookt liefst zonder pakjes en zakjes en de recepten van Karin zijn altijd super toegankelijk, maakbaar én lekker. Tot was er tot nu toe niet een specifiek vegetarisch kookboek.

Met Vega zonder pakjes & zakjes duikt Karin in een gat dat er blijkbaar toch is ontstaan de afgelopen jaren. Meer en meer mensen eten met regelmaat vegetarisch, maar nog niet genoeg mensen variëren daarmee, anders dan een vegaschijf in plaats van een stukje vlees.

De 4 P’s van Karin Luiten

Aan Karin dus de schone taak om al die flexitariërs mee te nemen in een wereld die bestaat uit meer dan nepvlees en tofu. Want met de focus op haar 4 P’s – peulvruchten, paddenstoelen, pit en plezier, laat Karin zien dat het vegetarisch repertoire spannender is dan je verwacht.

Dat doet ze op haar eigen Karin manier. Met humor, een geheven vingertje naar de voedingsindustrie maar vooral met heel veel lekkere recepten. Maar liefst 115 recepten zelfs. Als je daar niet intens gelukkig van wordt weet ik het ook niet meer.

Twaalf hoofdstukken zijn er. Van borrel (yay!) tot fastfood en alles wat daar tussen valt. Maar ook, waar ik van hou, kliekjesrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van rendangkroketjes op basis van rodekool. Ik wil ze!

Griekse aardappelsalade

Vega zonder pakjes & zakjes

Uiteraard werd er gekookt uit Vega zonder pakjes & zakjes. De radijsbladerensoep maakte ik, omdat ons kind er zo dol op is als haar grootmoeder die maakt. Maar ook de Griekse aardappelsalade, een dikke hit bij zowel manlief als bij mij (wie houdt er nou niet van Griekse salade?!) Maar er staat nog veel meer in wat we komende tijd gaan koken. Het recept voor de Griekse aardappelsalade deel ik graag met je.

Dus ja, ik snap wel dat Vega zonder pakjes & zakjes zo’n dikke hit is. Want alles wat je in een kookboek zoekt als je vaker vegetarisch wilt koken zit in het boek van Karin. Dus op naar de 5e druk wat mij betreft!

Vega zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 25,99 en is in de boekhandel en online te koop (affilitate linkje)

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. En veel, héél veel prijzen weg te geven!
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.