Review Vega zónder pakjes & zakjesDat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!

Want de boeken van Karin Luiten zijn steevast een hit. Niet zo gek ook, want iedereen kookt liefst zonder pakjes en zakjes en de recepten van Karin zijn altijd super toegankelijk, maakbaar én lekker. Tot was er tot nu toe niet een specifiek vegetarisch kookboek.

Met Vega zonder pakjes & zakjes duikt Karin in een gat dat er blijkbaar toch is ontstaan de afgelopen jaren. Meer en meer mensen eten met regelmaat vegetarisch, maar nog niet genoeg mensen variëren daarmee, anders dan een vegaschijf in plaats van een stukje vlees.

De 4 P’s van Karin Luiten

Aan Karin dus de schone taak om al die flexitariërs mee te nemen in een wereld die bestaat uit meer dan nepvlees en tofu. Want met de focus op haar 4 P’s – peulvruchten, paddenstoelen, pit en plezier, laat Karin zien dat het vegetarisch repertoire spannender is dan je verwacht.

Dat doet ze op haar eigen Karin manier. Met humor, een geheven vingertje naar de voedingsindustrie maar vooral met heel veel lekkere recepten. Maar liefst 115 recepten zelfs. Als je daar niet intens gelukkig van wordt weet ik het ook niet meer.

Twaalf hoofdstukken zijn er. Van borrel (yay!) tot fastfood en alles wat daar tussen valt. Maar ook, waar ik van hou, kliekjesrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van rendangkroketjes op basis van rodekool. Ik wil ze!

Griekse aardappelsalade

Vega zonder pakjes & zakjes

Uiteraard werd er gekookt uit Vega zonder pakjes & zakjes. De radijsbladerensoep maakte ik, omdat ons kind er zo dol op is als haar grootmoeder die maakt. Maar ook de Griekse aardappelsalade, een dikke hit bij zowel manlief als bij mij (wie houdt er nou niet van Griekse salade?!) Maar er staat nog veel meer in wat we komende tijd gaan koken. Het recept voor de Griekse aardappelsalade deel ik graag met je.

Dus ja, ik snap wel dat Vega zonder pakjes & zakjes zo’n dikke hit is. Want alles wat je in een kookboek zoekt als je vaker vegetarisch wilt koken zit in het boek van Karin. Dus op naar de 5e druk wat mij betreft!

Vega zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 25,99 en is in de boekhandel en online te koop (affilitate linkje)

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!