Review Vega zónder pakjes & zakjesDat Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten een dikke hit is mag met een 4e druk wel duidelijk zijn. Maar waarom eigenlijk? Dat vertel ik je!

Want de boeken van Karin Luiten zijn steevast een hit. Niet zo gek ook, want iedereen kookt liefst zonder pakjes en zakjes en de recepten van Karin zijn altijd super toegankelijk, maakbaar én lekker. Tot was er tot nu toe niet een specifiek vegetarisch kookboek.

Met Vega zonder pakjes & zakjes duikt Karin in een gat dat er blijkbaar toch is ontstaan de afgelopen jaren. Meer en meer mensen eten met regelmaat vegetarisch, maar nog niet genoeg mensen variëren daarmee, anders dan een vegaschijf in plaats van een stukje vlees.

De 4 P’s van Karin Luiten

Aan Karin dus de schone taak om al die flexitariërs mee te nemen in een wereld die bestaat uit meer dan nepvlees en tofu. Want met de focus op haar 4 P’s – peulvruchten, paddenstoelen, pit en plezier, laat Karin zien dat het vegetarisch repertoire spannender is dan je verwacht.

Dat doet ze op haar eigen Karin manier. Met humor, een geheven vingertje naar de voedingsindustrie maar vooral met heel veel lekkere recepten. Maar liefst 115 recepten zelfs. Als je daar niet intens gelukkig van wordt weet ik het ook niet meer.

Twaalf hoofdstukken zijn er. Van borrel (yay!) tot fastfood en alles wat daar tussen valt. Maar ook, waar ik van hou, kliekjesrecepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van rendangkroketjes op basis van rodekool. Ik wil ze!

Griekse aardappelsalade

Vega zonder pakjes & zakjes

Uiteraard werd er gekookt uit Vega zonder pakjes & zakjes. De radijsbladerensoep maakte ik, omdat ons kind er zo dol op is als haar grootmoeder die maakt. Maar ook de Griekse aardappelsalade, een dikke hit bij zowel manlief als bij mij (wie houdt er nou niet van Griekse salade?!) Maar er staat nog veel meer in wat we komende tijd gaan koken. Het recept voor de Griekse aardappelsalade deel ik graag met je.

Dus ja, ik snap wel dat Vega zonder pakjes & zakjes zo’n dikke hit is. Want alles wat je in een kookboek zoekt als je vaker vegetarisch wilt koken zit in het boek van Karin. Dus op naar de 5e druk wat mij betreft!

Vega zonder pakjes & zakjes van Karin Luiten wordt uitgegeven door Fontaine Uitgevers, kost € 25,99 en is in de boekhandel en online te koop (affilitate linkje)

Gepubliceerd op 5 augustus 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.