Boekentips – januari



Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook hier deze boekentips.

Mijn boekensmaak is behoorlijk breed. Ik hou van autobiografieën, maar ben ook dol op romans en thrillers. Verhalen gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen vind ik minstens zo interessant. In mijn boekentips vind je die diversiteit ook terug.

Brede smaak in boeken

Afgelopen maand was het dus een breed spectrum aan boeken. De tips die ik je geef staan in willekeurige volgorde. Als ik een boek niks vind vertel ik je dat ook. Maar tegelijkertijd, boeken zijn ontzettend persoonlijk dus misschien vind jij een bepaald boek dat ik tip weer helemaal te gek of vice versa.

boekrecensies

Dit zijn mijn boekentips voor januari

📚 De hand van Mustang Sally van Eva Posthuma de Boer

Een boek waarbij je vanaf bladzijde 1 het verhaal ingezogen wordt. Het verhaal vertelt veertig jaar familiegeschiedenis, maar het leuke is dat het vanuit alle verschillende perspectieven van die familie wordt verteld. Práchtig boek! Online hier te koop

📚 Friends, lovers en het grote verschrikkelijke ding van Matthew Perry

Lees ‘m in het Engels! Een bijzonder boek, waarbij je inzicht krijgt in de destructie van verslaving van een van de bekendste acteurs ter wereld. Eerlijk, rauw en zonder zichzelf te sparen vertelt Perry over hoe hij met zijn verslaving omging. Zeker nu je weet dat hij is overleden is het boek mogelijk nóg intenser om te lezen. Online te koop

📚 De tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris

Dit boek is indringend en eigenlijk ook weer zo relevant. Verdrietig en prachtig tegelijk! Verdrietig omdat we blijkbaar amper iets geleerd hebben van deze verschrikkingen. Prachtig omdat de liefde in het boek een boel kan overleven. Online te koop

📚De som der dagen van Isabel Allende

Dit boek is een vervolg op Paula, wat zij schreef over de dood van haar dochter. In dit boek, die je haar memoires zou kunnen noemen, blikt zij terug op haar leven en op het leven na de dood van Paula. Ik ben groot fan van Allende en ook dit boek bewijst weer hoe goed zij is in het vertellen van verhalen. Online te koop.

📚Reserve van prins Harry

Eigenlijk moet je ook deze in het Engels lezen, ik vond de Nederlandse vertaling vrij matig. Als maar de helft van wat in het boek staat waar is, is het een raadsel dat niet meer leden van het Koninklijk Huis koekoek worden. Gelukkig beschikt Harry ook over de nodige zelfspot, zodat het meer wordt dan alleen een slachtofferverhaal. Online te koop.

📚Heimwee moet je koesteren van Floortje Dessing

Het boek is een collectie verhalen waarbij je meegezogen wordt in de wondere wereld van Floortje Dessing. Ze deelt haar wijsheden, zonder dat het belerend wordt. En ook Floortje is niet bang om kritisch naar zichzelf te kijken. Het hoofdstuk over haar moeder maakte misschien nog wel de meeste indruk. Aanrader dus ook! Online te koop 

Gepubliceerd op 8 februari 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.