Oh My Foodness van Sabine KoningLieve collega foodie Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.

En laat dat comfortfood maar aan Sabine over. Ik volg haar al jaren op Instagram, waar ze ook onder Oh my Foodness, de lekkerste gerechten laat zien. Haar cheesecakes zijn ongeëvenaard net als haar fast food recepten, die er áltijd lekkerder uit zien dan het origineel.

Comfortfood recepten

In dit vierde boek van Sabine Koning duiken we de wereld van comfortfood in. Een breed begrip, maar dat biedt meteen ook alle ruimte voor heel veel verschillende recepten. Van hartig tot zoet, van snack tot taart en van brood tot toetje. Het staat er allemaal in.

Geen concessies, geen super foods, maar boter, chocolade en suiker. Gewoon lekker genieten van hetgeen je zelf maakt. Dat is het idee achter Oh my Foodness het boek. En dat is meer dan gelukt. Leuk vind ik ook de bloopers die Sabine beschrijft op bladzijde 11. Want geloof maar dat boekenschrijven geen klusje is dat je “even” doet.

Sabine heeft het hele boek zelf gefotografeerd. Petje af. Sowieso hou ik van haar fotografie stijl. Hij is lekker rauw, niet te netjes. Gewoon zodanig dat je je tanden in álles wilt zetten. Toen ik dochterlief vroeg om een recept te kiezen dat we zouden maken kwam het boek, niet geheel onverwacht, terug met tig plakkertjes er tussen.

Eggs Benedict Plaattaart OMF

Het werd de plaattaart met Eggs Benedict en Hollandaisesaus. Vooral omdat het een van onze lievelingsontbijtjes is voor in het weekend. Maar ik had serieus er nog nooit over nagedacht om daar een plaattaart van te maken. Het werkt echt geweldig goed.

Ook de Hollandaisesaus, toch niet een van de makkelijkste om te maken, was volledig fool proof. De combi onovertroffen lekker. Dit gaat op ons vaste weekend repertoire. Het recept van deze ontbijt/brunch plaattaart deel ik uiteraard graag met je!

Oh my Foodness van Sabine Koning

Kortom, Oh my Foodness van Sabine Koning is een ongegeneerd lekker kookboek. Heerlijke introducties van de recepten. Met een knipoog vaak, Sabine neemt zichzelf nooit té serieus. Maar ze kan serieus lekkere boeken maken. Een boek om met regelmaat uit de kast te halen, op de dagen dat het gewoon tijd is om even écht te genieten. Gezond eten doen we de dag daarna wel weer 😉

Oh my Foodness van Sabine Koning is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, uiteraard te koop in de boekhandel maar ook online te bestellen (affiliate link)

Gepubliceerd op 4 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!
9 november 2022
OTK extra lekker
 
Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker – review

Gaat dit het eerste Ottolenghi boek zijn waar ik gillend enthousiast over ben? Ik ga het je nú vertellen!