Oh My Foodness van Sabine KoningLieve collega foodie Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.

En laat dat comfortfood maar aan Sabine over. Ik volg haar al jaren op Instagram, waar ze ook onder Oh my Foodness, de lekkerste gerechten laat zien. Haar cheesecakes zijn ongeëvenaard net als haar fast food recepten, die er áltijd lekkerder uit zien dan het origineel.

Comfortfood recepten

In dit vierde boek van Sabine Koning duiken we de wereld van comfortfood in. Een breed begrip, maar dat biedt meteen ook alle ruimte voor heel veel verschillende recepten. Van hartig tot zoet, van snack tot taart en van brood tot toetje. Het staat er allemaal in.

Geen concessies, geen super foods, maar boter, chocolade en suiker. Gewoon lekker genieten van hetgeen je zelf maakt. Dat is het idee achter Oh my Foodness het boek. En dat is meer dan gelukt. Leuk vind ik ook de bloopers die Sabine beschrijft op bladzijde 11. Want geloof maar dat boekenschrijven geen klusje is dat je “even” doet.

Sabine heeft het hele boek zelf gefotografeerd. Petje af. Sowieso hou ik van haar fotografie stijl. Hij is lekker rauw, niet te netjes. Gewoon zodanig dat je je tanden in álles wilt zetten. Toen ik dochterlief vroeg om een recept te kiezen dat we zouden maken kwam het boek, niet geheel onverwacht, terug met tig plakkertjes er tussen.

Eggs Benedict Plaattaart OMF

Het werd de plaattaart met Eggs Benedict en Hollandaisesaus. Vooral omdat het een van onze lievelingsontbijtjes is voor in het weekend. Maar ik had serieus er nog nooit over nagedacht om daar een plaattaart van te maken. Het werkt echt geweldig goed.

Ook de Hollandaisesaus, toch niet een van de makkelijkste om te maken, was volledig fool proof. De combi onovertroffen lekker. Dit gaat op ons vaste weekend repertoire. Het recept van deze ontbijt/brunch plaattaart deel ik uiteraard graag met je!

Oh my Foodness van Sabine Koning

Kortom, Oh my Foodness van Sabine Koning is een ongegeneerd lekker kookboek. Heerlijke introducties van de recepten. Met een knipoog vaak, Sabine neemt zichzelf nooit té serieus. Maar ze kan serieus lekkere boeken maken. Een boek om met regelmaat uit de kast te halen, op de dagen dat het gewoon tijd is om even écht te genieten. Gezond eten doen we de dag daarna wel weer 😉

Oh my Foodness van Sabine Koning is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, uiteraard te koop in de boekhandel maar ook online te bestellen (affiliate link)

Gepubliceerd op 4 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.