Oh My Foodness van Sabine KoningLieve collega foodie Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.

En laat dat comfortfood maar aan Sabine over. Ik volg haar al jaren op Instagram, waar ze ook onder Oh my Foodness, de lekkerste gerechten laat zien. Haar cheesecakes zijn ongeëvenaard net als haar fast food recepten, die er áltijd lekkerder uit zien dan het origineel.

Comfortfood recepten

In dit vierde boek van Sabine Koning duiken we de wereld van comfortfood in. Een breed begrip, maar dat biedt meteen ook alle ruimte voor heel veel verschillende recepten. Van hartig tot zoet, van snack tot taart en van brood tot toetje. Het staat er allemaal in.

Geen concessies, geen super foods, maar boter, chocolade en suiker. Gewoon lekker genieten van hetgeen je zelf maakt. Dat is het idee achter Oh my Foodness het boek. En dat is meer dan gelukt. Leuk vind ik ook de bloopers die Sabine beschrijft op bladzijde 11. Want geloof maar dat boekenschrijven geen klusje is dat je “even” doet.

Sabine heeft het hele boek zelf gefotografeerd. Petje af. Sowieso hou ik van haar fotografie stijl. Hij is lekker rauw, niet te netjes. Gewoon zodanig dat je je tanden in álles wilt zetten. Toen ik dochterlief vroeg om een recept te kiezen dat we zouden maken kwam het boek, niet geheel onverwacht, terug met tig plakkertjes er tussen.

Eggs Benedict Plaattaart OMF

Het werd de plaattaart met Eggs Benedict en Hollandaisesaus. Vooral omdat het een van onze lievelingsontbijtjes is voor in het weekend. Maar ik had serieus er nog nooit over nagedacht om daar een plaattaart van te maken. Het werkt echt geweldig goed.

Ook de Hollandaisesaus, toch niet een van de makkelijkste om te maken, was volledig fool proof. De combi onovertroffen lekker. Dit gaat op ons vaste weekend repertoire. Het recept van deze ontbijt/brunch plaattaart deel ik uiteraard graag met je!

Oh my Foodness van Sabine Koning

Kortom, Oh my Foodness van Sabine Koning is een ongegeneerd lekker kookboek. Heerlijke introducties van de recepten. Met een knipoog vaak, Sabine neemt zichzelf nooit té serieus. Maar ze kan serieus lekkere boeken maken. Een boek om met regelmaat uit de kast te halen, op de dagen dat het gewoon tijd is om even écht te genieten. Gezond eten doen we de dag daarna wel weer 😉

Oh my Foodness van Sabine Koning is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, uiteraard te koop in de boekhandel maar ook online te bestellen (affiliate link)

Gepubliceerd op 4 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!