Oh My Foodness van Sabine KoningLieve collega foodie Sabine Koning heeft een nieuw boek. Genoemd naar haar succesvolle blog Oh My Foodness. Daarin verzamelde ze de lekkerste comfortfoodrecepten.

En laat dat comfortfood maar aan Sabine over. Ik volg haar al jaren op Instagram, waar ze ook onder Oh my Foodness, de lekkerste gerechten laat zien. Haar cheesecakes zijn ongeëvenaard net als haar fast food recepten, die er áltijd lekkerder uit zien dan het origineel.

Comfortfood recepten

In dit vierde boek van Sabine Koning duiken we de wereld van comfortfood in. Een breed begrip, maar dat biedt meteen ook alle ruimte voor heel veel verschillende recepten. Van hartig tot zoet, van snack tot taart en van brood tot toetje. Het staat er allemaal in.

Geen concessies, geen super foods, maar boter, chocolade en suiker. Gewoon lekker genieten van hetgeen je zelf maakt. Dat is het idee achter Oh my Foodness het boek. En dat is meer dan gelukt. Leuk vind ik ook de bloopers die Sabine beschrijft op bladzijde 11. Want geloof maar dat boekenschrijven geen klusje is dat je “even” doet.

Sabine heeft het hele boek zelf gefotografeerd. Petje af. Sowieso hou ik van haar fotografie stijl. Hij is lekker rauw, niet te netjes. Gewoon zodanig dat je je tanden in álles wilt zetten. Toen ik dochterlief vroeg om een recept te kiezen dat we zouden maken kwam het boek, niet geheel onverwacht, terug met tig plakkertjes er tussen.

Eggs Benedict Plaattaart OMF

Het werd de plaattaart met Eggs Benedict en Hollandaisesaus. Vooral omdat het een van onze lievelingsontbijtjes is voor in het weekend. Maar ik had serieus er nog nooit over nagedacht om daar een plaattaart van te maken. Het werkt echt geweldig goed.

Ook de Hollandaisesaus, toch niet een van de makkelijkste om te maken, was volledig fool proof. De combi onovertroffen lekker. Dit gaat op ons vaste weekend repertoire. Het recept van deze ontbijt/brunch plaattaart deel ik uiteraard graag met je!

Oh my Foodness van Sabine Koning

Kortom, Oh my Foodness van Sabine Koning is een ongegeneerd lekker kookboek. Heerlijke introducties van de recepten. Met een knipoog vaak, Sabine neemt zichzelf nooit té serieus. Maar ze kan serieus lekkere boeken maken. Een boek om met regelmaat uit de kast te halen, op de dagen dat het gewoon tijd is om even écht te genieten. Gezond eten doen we de dag daarna wel weer 😉

Oh my Foodness van Sabine Koning is uitgegeven door Fontaine Uitgevers, uiteraard te koop in de boekhandel maar ook online te bestellen (affiliate link)

Gepubliceerd op 4 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 december 2021
 
Speciale Borreltijd actie

Tot en met kerstavond is Borreltijd voor een hele speciale actieprijs te koop. Dus heb je Borreltijd nog niet (cadeau gegeven)? Nu is je kans!
15 november 2021
Nadiya bakt
 
Nadiya Hussain bakt – review

Great British Bakeoff en Netflix ster Nadiya Hussain bakt ze bruin in haar nieuwste boek, Nadiya bakt. Met een arsenaal aan bijzondere bakrecepten.
9 november 2021
Koolhydraatarme bijbel
 
De koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil

Geen dieetboek, maar een dikke pil vol met koolhydraatarme recepten. De een nog lekkerder dan de ander. Spoiler alert; ik ben fan!
3 november 2021
 
Het grote wildplukboek van Edwin Florès

Dé kenner op het gebied van wildplukken is toch wel Edwin Flores. Van zijn hand is deze herziene uitgave van Het grote wildplukboek.
2 november 2021
 
Ottolenghi Test Kitchen – review

Koken in een pandemie resulteert bij Ottolenghi in dit nieuwe boek, OTK. Ottolenghi Test Kitchen stimuleert je te koken uit je voorraadkast
26 oktober 2021
Wereldreizen review
 
Anthony Bourdain – Wereldreizen

In Wereldreizen ga je, door de ogen van Bourdain, mee op reis langs zijn favoriete bestemmingen. Een officiële, alternatieve reisgids.