Snack Attack Jord AlthuizenEr zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.

Snack Attack is een barbecueboek zoals je die van Jord Althuizen mag verwachten. Dik (ruim 200 bladzijde), donker, stoer, vette fotografie van Remco Kraaijeveld. En uiteraard lekker veel recepten. Nog los van de vele recepten vind ik persoonlijk de verhalen in het boek nóg toffer. Jord neemt je weer mee op reis en laat je de verhalen achter de pitmasters lezen en zien.

Maar even terug naar de recepten. Die zijn zoals we ze kennen van Jord. Rijk, vol van smaak en niet te al de voor de hand liggend. Niet op calorieën letten ook, maar hé het is een snack boek. Ik maakte de corn fritters die in het boek staan. Zonder de saus overigens, wij aten ze bij gegrilde langoustines. Gewoon als bijgerecht dus. Heerlijk waren ze. Ik smokkelde overigens wel een beetje met het recept, maar het is me vast vergeven. Mijn versie van het recept vind je op de site.

mais fritters snack attack

Ik heb het gevoel dat dit BBQ boek meer maakbare recepten heeft dan een aantal van de voorgangers. De ingrediëntenlijst is voor de meeste recepten ook niet bizar lang en bevat veelal niet hele gekke ingrediënten of ingrediënten waarvan je niet weet waar je ze moet halen.

Ik kreeg zelf enorme trek van het hoofdstuk Stix (spiezen voor de niet Engelstalige onder ons). Calamari, garnalen, zalm, kip. Er zitten echt heerlijke variaties tussen. Dat geldt overigens ook voor de beef & onion donuts die ik zag staan. Yum.

Goed, je snapt het. Jord is met recht de koning van de BBQ in Nederland en levert met Snack Attack weer een boek af om je vingers bij af te likken! Snack Attack is uitgegeven door Kosmos,  kost € 24,99 en is o.a. online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 12 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.