Snack Attack Jord AlthuizenEr zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.

Snack Attack is een barbecueboek zoals je die van Jord Althuizen mag verwachten. Dik (ruim 200 bladzijde), donker, stoer, vette fotografie van Remco Kraaijeveld. En uiteraard lekker veel recepten. Nog los van de vele recepten vind ik persoonlijk de verhalen in het boek nóg toffer. Jord neemt je weer mee op reis en laat je de verhalen achter de pitmasters lezen en zien.

Maar even terug naar de recepten. Die zijn zoals we ze kennen van Jord. Rijk, vol van smaak en niet te al de voor de hand liggend. Niet op calorieën letten ook, maar hé het is een snack boek. Ik maakte de corn fritters die in het boek staan. Zonder de saus overigens, wij aten ze bij gegrilde langoustines. Gewoon als bijgerecht dus. Heerlijk waren ze. Ik smokkelde overigens wel een beetje met het recept, maar het is me vast vergeven. Mijn versie van het recept vind je op de site.

mais fritters snack attack

Ik heb het gevoel dat dit BBQ boek meer maakbare recepten heeft dan een aantal van de voorgangers. De ingrediëntenlijst is voor de meeste recepten ook niet bizar lang en bevat veelal niet hele gekke ingrediënten of ingrediënten waarvan je niet weet waar je ze moet halen.

Ik kreeg zelf enorme trek van het hoofdstuk Stix (spiezen voor de niet Engelstalige onder ons). Calamari, garnalen, zalm, kip. Er zitten echt heerlijke variaties tussen. Dat geldt overigens ook voor de beef & onion donuts die ik zag staan. Yum.

Goed, je snapt het. Jord is met recht de koning van de BBQ in Nederland en levert met Snack Attack weer een boek af om je vingers bij af te likken! Snack Attack is uitgegeven door Kosmos,  kost € 24,99 en is o.a. online en in de boekhandel te koop.

 

Gepubliceerd op 12 juni 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.