Het verhaal van Nederland – boek & serieDe magie van Het verhaal van Nederland zit ‘m in het feit dat er niet alleen een serie van op tv is maar ook een boek. Maar er is meer!

Laten we eerst met de serie op televisie beginnen. In 10 delen wordt de geschiedenis van Nederland verteld. Van de ijstijd tot net na de Tweede Wereldoorlog.

Het van oorsprong Deense format is vertaald naar de Nederlandse geschiedenis en wordt verteld door Daan Schuurmans. Wat een prettige stem heeft deze man om naar te luisteren.

De opzet van de serie om scènes na te spelen, waar Schuurmans dan binnenwandelt en over vertelt, werkt geweldig. Hij weet de aandacht vast te houden, zonder die over te nemen. Heel knap gedaan!

Het maakt de serie, ondanks de regelmatig pittige onderwerpen, licht verteerbaar en toch educatief!

Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland – het boek

Bij de serie is door Nieuw Amsterdam een boek uitgegeven, dat als naslagwerk gebruikt kan worden. Chronologisch aan de serie op tv wordt ook hierin de geschiedenis van Nederland verteld. In het boek is wel meer ruimte voor nog meer achtergronden en onderbouwing van de verhalen.

Er zitten ook foto’s in het boek, ter ondersteuning van de verhalen. Meerdere foto’s daarvan komen ook uit de serie. Het maakt het tot één geheel. Leuk ook om met kinderen op deze manier, gecombineerd met de serie op tv en het boek, samen het verhaal van Nederland te ervaren. Het boek het Verhaal van Nederland kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Multimediaal verhaal van Nederland

Wat het verhaal van Nederland tot een multimediaal geheel maakt is dat naast de tv serie en het boek er ook een podcast te beluisteren is en er (met ondersteuning van podwalks) wandelroutes door heel Nederland zijn. Die podwalks zijn ook ingesproken door Daan Schuurmans, voor wie geen genoeg van zijn stem kan krijgen.

Het verhaal van Nederland

Ik ben ontzettend enthousiast over dit project. Niet alleen omdat wij in huis een geschiedenis freak van 11 hebben wonen, maar ook omdat geschiedenis op deze manier volledig eigentijds gepresenteerd wordt. Met de serie, en het boek en de podcasts en wandelingen kun je op je geheel eigen manier kennis maken met het verhaal van Nederland. Meer informatie vind je op de site van Het verhaal van Nederland.

Gepubliceerd op 10 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
cover Insane
 
Insane van Vanja van der Leeden

Insane biedt meer dan gezonde recepten. Want als je iets aan Vanja over kunt laten is het , naast lekkere gerechten, een gezonde dosis zelfspot.
18 juni 2022
Susan Aretz
 
Susan Aretz bij RTL Boulevard

Ik mocht vanavond voor RTL Boulevard wat vertellen over de trends qua drankjes deze zomer. Hoe leuk is dat?!
15 juni 2022
Susan Aretz BBQ
 
Win een BBQ van the Bastard

Ja, je leest het goed; je kunt een barbecue van The Bastard winnen. Da’s niet mis hè? Maar let goed op, want daar moet je wel wat voor doen!
9 juni 2022
Susan Aretz Altijd Borreltijd
 
Altijd Borreltijd van Susan Aretz

Daar is ‘ie , mijn 5e boek! Welkom Altijd Borreltijd in mijn trilogie borrelboeken. Maar er is nog meer te vertellen over dit nieuwe borrelboek van Susan Aretz
27 mei 2022
xi'ian review
 
Uit de keuken Xi’an Famous Foods

Een nieuwe ontdekking voor mij, dit beroemde Chinese restaurant, maar het boek is te gek en staat bomvol authentieke Chinese recepten.
26 mei 2022
Susan Aretz
 
De tijd vliegt, tijd voor een update

Terwijl ik jullie normaal iedere maand informeer over waar ik mee bezig ben is het dit jaar wat stiller dan je van me gewend bent. Tijd voor een update!