Het verhaal van Nederland – boek & serieDe magie van Het verhaal van Nederland zit ‘m in het feit dat er niet alleen een serie van op tv is maar ook een boek. Maar er is meer!

Laten we eerst met de serie op televisie beginnen. In 10 delen wordt de geschiedenis van Nederland verteld. Van de ijstijd tot net na de Tweede Wereldoorlog.

Het van oorsprong Deense format is vertaald naar de Nederlandse geschiedenis en wordt verteld door Daan Schuurmans. Wat een prettige stem heeft deze man om naar te luisteren.

De opzet van de serie om scènes na te spelen, waar Schuurmans dan binnenwandelt en over vertelt, werkt geweldig. Hij weet de aandacht vast te houden, zonder die over te nemen. Heel knap gedaan!

Het maakt de serie, ondanks de regelmatig pittige onderwerpen, licht verteerbaar en toch educatief!

Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland – het boek

Bij de serie is door Nieuw Amsterdam een boek uitgegeven, dat als naslagwerk gebruikt kan worden. Chronologisch aan de serie op tv wordt ook hierin de geschiedenis van Nederland verteld. In het boek is wel meer ruimte voor nog meer achtergronden en onderbouwing van de verhalen.

Er zitten ook foto’s in het boek, ter ondersteuning van de verhalen. Meerdere foto’s daarvan komen ook uit de serie. Het maakt het tot één geheel. Leuk ook om met kinderen op deze manier, gecombineerd met de serie op tv en het boek, samen het verhaal van Nederland te ervaren. Het boek het Verhaal van Nederland kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Multimediaal verhaal van Nederland

Wat het verhaal van Nederland tot een multimediaal geheel maakt is dat naast de tv serie en het boek er ook een podcast te beluisteren is en er (met ondersteuning van podwalks) wandelroutes door heel Nederland zijn. Die podwalks zijn ook ingesproken door Daan Schuurmans, voor wie geen genoeg van zijn stem kan krijgen.

Het verhaal van Nederland

Ik ben ontzettend enthousiast over dit project. Niet alleen omdat wij in huis een geschiedenis freak van 11 hebben wonen, maar ook omdat geschiedenis op deze manier volledig eigentijds gepresenteerd wordt. Met de serie, en het boek en de podcasts en wandelingen kun je op je geheel eigen manier kennis maken met het verhaal van Nederland. Meer informatie vind je op de site van Het verhaal van Nederland.

Gepubliceerd op 10 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.