Het verhaal van Nederland – boek & serieDe magie van Het verhaal van Nederland zit ‘m in het feit dat er niet alleen een serie van op tv is maar ook een boek. Maar er is meer!

Laten we eerst met de serie op televisie beginnen. In 10 delen wordt de geschiedenis van Nederland verteld. Van de ijstijd tot net na de Tweede Wereldoorlog.

Het van oorsprong Deense format is vertaald naar de Nederlandse geschiedenis en wordt verteld door Daan Schuurmans. Wat een prettige stem heeft deze man om naar te luisteren.

De opzet van de serie om scènes na te spelen, waar Schuurmans dan binnenwandelt en over vertelt, werkt geweldig. Hij weet de aandacht vast te houden, zonder die over te nemen. Heel knap gedaan!

Het maakt de serie, ondanks de regelmatig pittige onderwerpen, licht verteerbaar en toch educatief!

Het verhaal van Nederland

Het verhaal van Nederland – het boek

Bij de serie is door Nieuw Amsterdam een boek uitgegeven, dat als naslagwerk gebruikt kan worden. Chronologisch aan de serie op tv wordt ook hierin de geschiedenis van Nederland verteld. In het boek is wel meer ruimte voor nog meer achtergronden en onderbouwing van de verhalen.

Er zitten ook foto’s in het boek, ter ondersteuning van de verhalen. Meerdere foto’s daarvan komen ook uit de serie. Het maakt het tot één geheel. Leuk ook om met kinderen op deze manier, gecombineerd met de serie op tv en het boek, samen het verhaal van Nederland te ervaren. Het boek het Verhaal van Nederland kost € 24,99 en is in de boekhandel en online te koop.

Multimediaal verhaal van Nederland

Wat het verhaal van Nederland tot een multimediaal geheel maakt is dat naast de tv serie en het boek er ook een podcast te beluisteren is en er (met ondersteuning van podwalks) wandelroutes door heel Nederland zijn. Die podwalks zijn ook ingesproken door Daan Schuurmans, voor wie geen genoeg van zijn stem kan krijgen.

Het verhaal van Nederland

Ik ben ontzettend enthousiast over dit project. Niet alleen omdat wij in huis een geschiedenis freak van 11 hebben wonen, maar ook omdat geschiedenis op deze manier volledig eigentijds gepresenteerd wordt. Met de serie, en het boek en de podcasts en wandelingen kun je op je geheel eigen manier kennis maken met het verhaal van Nederland. Meer informatie vind je op de site van Het verhaal van Nederland.

Gepubliceerd op 10 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
17 april 2023
middelbare school kiezen
 
Een middelbare school kiezen

Hoe kies je een middelbare school? Welke middelbare school past er bij jouw kind. Wij kozen voor een totaal ander schoolsysteem dan gemiddeld.
30 maart 2023
 
Japaneasy Bowls & Bento

Uitbreiding van de reeks Japaneasy van Tim Anderson met een nieuwe must have voor wie van de Japanse keuken houdt.
29 maart 2023
BBQ tijd Susan Aretz
 
Lancering BBQ-tijd

Daar is ‘ie hoor, mijn barbecueboek BBQ-tijd. Officieel gelanceerd tijdens een heerlijk bbq feestje in Helling 7 in Amsterdam.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.