The Farm Table van Julius Roberts



Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!

Julius Roberts is een Londense chef-kok en werkte onder meer bij restaurant Noble Rot. Op 23-jarige leeftijd verruilde hij het drukke stadsbestaan voor een kleine boerderij in Dorset, in het zuidwesten van Engeland, waar hij schapen, kippen en geiten houdt en zijn eigen producten verbouwt. Daarmee creëert hij rustieke, ingetogen gerechten geïnspireerd op de omgeving en de jaargetijden.

The Farm Table is zijn eerste boek en hierin deelt Julius heerlijke recepten met eerlijke verhalen, samen met praktisch advies over hoe je groenten kunt verbouwen en altijd kunt koken met de seizoenen in gedachten – alles tegen de prachtige achtergrond van het platteland en de kust van het Britse Dorset.

Verhalen en recepten

In de media wordt vaak de parallel getrokken met de jonge Jamie Oliver, maar heel eerlijk vind ik zijn boek meer raakvlakken hebben met Nigel Slater. Roberts heeft dezelfde bescheiden houding maar ook het talent om verhalen om te zetten in een boek dat meer is dan een kookboek.

In The Farm Table neemt Roberts je per seizoen mee in verhalen én recepten. Toegankelijke receptuur, mooie fotografie en alles passend bij het seizoen. Het maakt het een heel toegankelijk boek en echt de moeite waard om vaker uit de kast te halen.

cookies Julius Roberts

The Farm Table

Ik kookte sinds ik het boek kreeg al twee recepten eruit. Beiden kinderlijk eenvoudig, maar ongelofelijk lekker. Je merkt dan toch echt dat Roberts getraind chef is.

De kip met dragon ging tot de laatste druppel saus op en ook de hazelnoot chocolate chip cookies vonden gretig aftrek.  Dat recept deel ik dan ook graag met jullie. Maar daarnaast staan er in The Farm Table nog ruim 98 recepten in die ik dolgraag wil proberen. En waarvan ik zeker weet dat jij er ook blij van gaat worden.

The Farm Table is in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Fontaine Uitgever. Je koopt het boek voor € 33,99 in de boekhandel of bestelt ‘m online. 

Gepubliceerd op 3 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2024
 
Persoonlijke update

Normaliter schrijf ik pas in december mijn terugblik op het jaar. Echter, dit jaar is in alle opzichten een ander jaar dan anders..
21 juni 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
17 juni 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
13 juni 2024
 
Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie

Wil je leren hoe je simpele Surinaamse groenterecepten maakt? Dan is Madame Jeanette van Raghenie Bhawanie jouw boek!
12 juni 2024
Smaakmakers podcast
 
100e aflevering Smaakmakers podcast

100 afleveringen van onze podcast Smaakmakers. Tijd om een feestje te vieren. WINACTIE GESLOTEN
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.