The Farm Table van Julius RobertsMaak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!

Julius Roberts is een Londense chef-kok en werkte onder meer bij restaurant Noble Rot. Op 23-jarige leeftijd verruilde hij het drukke stadsbestaan voor een kleine boerderij in Dorset, in het zuidwesten van Engeland, waar hij schapen, kippen en geiten houdt en zijn eigen producten verbouwt. Daarmee creëert hij rustieke, ingetogen gerechten geïnspireerd op de omgeving en de jaargetijden.

The Farm Table is zijn eerste boek en hierin deelt Julius heerlijke recepten met eerlijke verhalen, samen met praktisch advies over hoe je groenten kunt verbouwen en altijd kunt koken met de seizoenen in gedachten – alles tegen de prachtige achtergrond van het platteland en de kust van het Britse Dorset.

Verhalen en recepten

In de media wordt vaak de parallel getrokken met de jonge Jamie Oliver, maar heel eerlijk vind ik zijn boek meer raakvlakken hebben met Nigel Slater. Roberts heeft dezelfde bescheiden houding maar ook het talent om verhalen om te zetten in een boek dat meer is dan een kookboek.

In The Farm Table neemt Roberts je per seizoen mee in verhalen én recepten. Toegankelijke receptuur, mooie fotografie en alles passend bij het seizoen. Het maakt het een heel toegankelijk boek en echt de moeite waard om vaker uit de kast te halen.

cookies Julius Roberts

The Farm Table

Ik kookte sinds ik het boek kreeg al twee recepten eruit. Beiden kinderlijk eenvoudig, maar ongelofelijk lekker. Je merkt dan toch echt dat Roberts getraind chef is.

De kip met dragon ging tot de laatste druppel saus op en ook de hazelnoot chocolate chip cookies vonden gretig aftrek.  Dat recept deel ik dan ook graag met jullie. Maar daarnaast staan er in The Farm Table nog ruim 98 recepten in die ik dolgraag wil proberen. En waarvan ik zeker weet dat jij er ook blij van gaat worden.

The Farm Table is in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Fontaine Uitgever. Je koopt het boek voor € 33,99 in de boekhandel of bestelt ‘m online. 

Gepubliceerd op 3 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!