The Farm Table van Julius RobertsMaak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!

Julius Roberts is een Londense chef-kok en werkte onder meer bij restaurant Noble Rot. Op 23-jarige leeftijd verruilde hij het drukke stadsbestaan voor een kleine boerderij in Dorset, in het zuidwesten van Engeland, waar hij schapen, kippen en geiten houdt en zijn eigen producten verbouwt. Daarmee creëert hij rustieke, ingetogen gerechten geïnspireerd op de omgeving en de jaargetijden.

The Farm Table is zijn eerste boek en hierin deelt Julius heerlijke recepten met eerlijke verhalen, samen met praktisch advies over hoe je groenten kunt verbouwen en altijd kunt koken met de seizoenen in gedachten – alles tegen de prachtige achtergrond van het platteland en de kust van het Britse Dorset.

Verhalen en recepten

In de media wordt vaak de parallel getrokken met de jonge Jamie Oliver, maar heel eerlijk vind ik zijn boek meer raakvlakken hebben met Nigel Slater. Roberts heeft dezelfde bescheiden houding maar ook het talent om verhalen om te zetten in een boek dat meer is dan een kookboek.

In The Farm Table neemt Roberts je per seizoen mee in verhalen én recepten. Toegankelijke receptuur, mooie fotografie en alles passend bij het seizoen. Het maakt het een heel toegankelijk boek en echt de moeite waard om vaker uit de kast te halen.

cookies Julius Roberts

The Farm Table

Ik kookte sinds ik het boek kreeg al twee recepten eruit. Beiden kinderlijk eenvoudig, maar ongelofelijk lekker. Je merkt dan toch echt dat Roberts getraind chef is.

De kip met dragon ging tot de laatste druppel saus op en ook de hazelnoot chocolate chip cookies vonden gretig aftrek.  Dat recept deel ik dan ook graag met jullie. Maar daarnaast staan er in The Farm Table nog ruim 98 recepten in die ik dolgraag wil proberen. En waarvan ik zeker weet dat jij er ook blij van gaat worden.

The Farm Table is in het Nederlands vertaald en wordt uitgegeven door Fontaine Uitgever. Je koopt het boek voor € 33,99 in de boekhandel of bestelt ‘m online. 

Gepubliceerd op 3 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.