Yoghurt ijs met aardbeien en frambozenMet een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.

En als ik zelf makkelijkste ijsrecept, dan bedoel ik ook echt het állermakkelijkste recept om zelf yoghurtijs te maken. Want met slechts 2 ingrediënten maak je al yoghurtijs. Ik voegde er niet alleen aardbeien, maar ook frambozen aan toe. Daardoor krijg je een fris, lichtzoet yoghurtijs dat in nog geen half uur gemaakt is.

Welke yoghurt voor yoghurtijs

Voor yoghurtijs heb je natuurlijk yoghurt nodig. Omdat je wel een volle smaak in je ijs wil kies ik voor Griekse yoghurt met 10% vet. Het is tenslotte echt een toetje, geen gezonde maaltijd. Dus voor een of twee bolletjes kan dat prima.

De aardbeien en frambozen prak je fijn (of gebruik een staafmixer), maar ik vind het lekker om er wel een beetje bite aan te houden, dus maak ik er geen puree van. Hou je niet van stukjes in je ijs, dan pureer je ze fijn. Je kunt de puree zelfs nog door een zeef doen, als je geen pitjes wil.

Tenslotte een beetje suiker, anders wordt het wel een heel zuur ijsje. Hoeveel suiker je gebruikt is ook een beetje afhankelijk van hoe zoet je fruit is. Meng alles daarna in een kom, giet in je koude ijsmachine en je bent er al bijna. Eenvoudig toch?

yoghurtijs

Recept yoghurtijs

300 ml Griekse yoghurt
75 – 100 gram poedersuiker
125 gram verse frambozen
125 gram verse aardbeien

Verder nodig: ijsmachine – ik gebruik de Magimix Gelato

Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Zoals gezegd zorg je dat je ijsmachine al koud is. In de tussentijd pureer je het fruit en meng je dat met de yoghurt en poedersuiker. De reden dat ik poedersuiker gebruik is omdat het makkelijk oplost in de yoghurt met de fruitsappen.

Dit gaat in je voorbereidde ijsmachine, kies het roomijsprogramma en in 25 minuten tijd schep je je verse yoghurtijs met aardbeien en frambozen. Geniet!

Gepubliceerd op 6 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.
2 juni 2024
recept malaga ijs
 
Malaga ijs met Don Papa rum rozijnen

Het is mijn állerlievelings ijs; Malaga ijs. Oftewel rum rozijnen ijs. En als je een ijsmachine hebt, kun je die vanaf nu gewoon thuis maken.