Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen
Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
En als ik zelf makkelijkste ijsrecept, dan bedoel ik ook echt het állermakkelijkste recept om zelf yoghurtijs te maken. Want met slechts 2 ingrediënten maak je al yoghurtijs. Ik voegde er niet alleen aardbeien, maar ook frambozen aan toe. Daardoor krijg je een fris, lichtzoet yoghurtijs dat in nog geen half uur gemaakt is.
Welke yoghurt voor yoghurtijs
Voor yoghurtijs heb je natuurlijk yoghurt nodig. Omdat je wel een volle smaak in je ijs wil kies ik voor Griekse yoghurt met 10% vet. Het is tenslotte echt een toetje, geen gezonde maaltijd. Dus voor een of twee bolletjes kan dat prima.
De aardbeien en frambozen prak je fijn (of gebruik een staafmixer), maar ik vind het lekker om er wel een beetje bite aan te houden, dus maak ik er geen puree van. Hou je niet van stukjes in je ijs, dan pureer je ze fijn. Je kunt de puree zelfs nog door een zeef doen, als je geen pitjes wil.
Tenslotte een beetje suiker, anders wordt het wel een heel zuur ijsje. Hoeveel suiker je gebruikt is ook een beetje afhankelijk van hoe zoet je fruit is. Meng alles daarna in een kom, giet in je koude ijsmachine en je bent er al bijna. Eenvoudig toch?
Recept yoghurtijs
300 ml Griekse yoghurt
75 – 100 gram poedersuiker
125 gram verse frambozen
125 gram verse aardbeien
Verder nodig: ijsmachine – ik gebruik de Magimix Gelato
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen
Zoals gezegd zorg je dat je ijsmachine al koud is. In de tussentijd pureer je het fruit en meng je dat met de yoghurt en poedersuiker. De reden dat ik poedersuiker gebruik is omdat het makkelijk oplost in de yoghurt met de fruitsappen.
Dit gaat in je voorbereidde ijsmachine, kies het roomijsprogramma en in 25 minuten tijd schep je je verse yoghurtijs met aardbeien en frambozen. Geniet!
Gepubliceerd op 6 juni 2024