Pumpkin spice cake
Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
En zoals je mag verwachten van een bakkoningin, Eefje dus hé niet ik, is het recept voor deze pumpkin spice cake super simpel om te maken. Wat ik er zo tof aan vind is dat er daadwerkelijk pompoenpuree door heen gaat.
Pompoenpuree zelf maken
Pompoenpuree kun je in de winkel tegenwoordig ook best goed kopen. Maar je maakt pompoenpuree ook super simpel zelf. Dat heb ik voor deze versie ook gedaan. Als je het helemaal makkelijk wil, zoals ik haha, dan koop je een zak pompoenstukjes, kook je die 10 minuten, pureren met een staafmixer, laten afkoelen en klaar ben je!
Waar koop je pumpkin spice kruiden
Pumpkin spice is een mix van specerijen die lijkt op ‘speculaaskruiden. In pumpkin spice zit vaak gemalen kaneel, gember, kruidnagel, en nootmuskaat, en soms ook een snuf piment, foelie, peper en kardemom. Je kunt pumpkin spice zelf maken, maar je koopt de kruidenmix tegenwoordig ook steeds vaker gewoon in de supermarkt. Onder meer Verstegen, Dille & Kamille en Green Gypsy Spices hebben een kant en klare pumpkin spice kruidenmix.
Voor 10 plakken pumpkin spice cake
200 gram pompoenpuree (afgekoeld!)
½ tl zout
100 gram kristalsuiker
60 gram donkere basterdsuiker
60 ml karnemelk
50 ml zonnebloemolie
2 eieren
220 gram bloem
3 tl pumpkin spice kruiden
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gemberpoeder
¼ tl cayennepeper
1 tl bakingsoda
voor de topping van je pumpkin spice cake
150 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
¾ tl pumpkin spice kruiden
verder nodig
Cakeblik, bakpapier, 2 kommen, garde
Pumpkin spice cake
Start met het verwarmen van je oven, op 175 C boven- en onderwarmte. Bekleed je cakeblik met bakpapier.
Voor de pumpkin spice cake meng je de pompoenpuree met het zout, de suikers, eieren, karnemelk en olie in een kom. Met een garde even goed mixen en gladroeren.
In een tweede kom gaat de bloem, pumpkin spice kruiden, kaneel, gember, cayenne en bakingsoda. Meng en voeg toe aan de kom met natte ingrediënten en roer glad met de garde.
Giet het beslag in je cakeblik en bak de pumpkin spice cake nu 45 minuten in de voorwarmde oven. Als je een satéprikker erin steekt en die er droog uit komt is je pumpkin spice cake gaar. Laat even in het blik afkoelen en zet daarna op een rooster, zodat je pumpkin spice cake volledig kan afkoelen. Want pas dan kan de topping erop!
Topping pumpkin spice cake
Meng hiervoor alle ingrediënten in een kommetje. Bestrijk de afgekoelde pumpkin spice cake met de topping, vlak voor je die gaat serveren. Vers is deze cake natuurlijk het allerlekkerst. Je kunt ook wat plakken (zonder topping!) invriezen voor later.
Geniet van deze heerlijke, niet te zoete, kruidige, pumpkin spice cake.
Gepubliceerd op 16 oktober 2024