Knoflookgarnalen van de BBQ



Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.

Als je het hebt over Spaanse borrelhapjes, dan mogen de knoflookgarnalen niet ontbreken. Als je die knoflookgarnalen dan ook nog eens van de barbecue maakt, terwijl je een glas gekoelde Verdejo klaar hebt staan, is de zomer écht begonnen.

Zeevruchten en Rueda wijnen zijn een perfecte match. De frisheid, fruitigheid, balans en aromatische complexiteit van Rueda-wijnen zijn een perfecte aanvulling op de verfijnde en delicate smaken van zeevruchten, zoals deze knoflookgarnalen.

Bereidingswijze

500 gram grote gamba’s (indien uit de vriezer, zorg dan dat ze ontdooid zijn)
60 ml extra vierge olijfolie
40 gram peterselie, fijn gesneden
4 tenen knoflook, in plakjes
1 citroen, rasp + 1 el sap
½ rode peper, in ringetjes
½ tl zout
¼ tl zwarte peper

Verder nodig: BBQ direct op 175 C – satéprikkers (of stalen spiezen)

recept knoflookgarnalen bbq

Knoflookgarnalen van de barbecue

Meng als eerste de olie met de peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap, rode peper, zout en gemalen zwarte peper. Doe de gamba’s in een schaal en giet hier driekwart van de marinade over. Meng even goed door en laat een half uurtje staan, terwijl je de BBQ aansteekt en op temperatuur laat komen.

Je kunt de knoflookgarnalen in een hete pan bakken of rijg ze aan prikkers. Je hoeft ze hoe dan ook maar heel kort te bakken / roosteren. Zodra ze aan weerszijde mooie roze zijn, zijn ze gaar.

Doe je garnalen in een mooie schaal en giet de resterende marinade erover. Lekker vers brood erbij om die olie op te maken, glas Rueda Verdejo erbij en klaar ben je!

Dit recept is gemaakt is.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Gepubliceerd op 6 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.