Hartige Kerstborrelkrans



Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.

Deze kerstborrelkrans doet het geweldig tijdens de borrel met kerst. Een eenvoudig hapje om te maken en je kunt eindeloos variëren met wat je in de borrelkrans stopt.

Ik koos voor drie klassieke ingrediënten, die samen een fantastisch lekker borrelhapje vormen.

Croissantdeeg is de basis van deze kerstborrelkrans en ik laat je hieronder zien hoe makkelijk je die vouwt. Voor de versiering (en omdat ik deeg over had) gaan er op de kerstborrelkrans nog kerststerren. Hoe feestelijk is dat!

Dit is ook zo’n borrelhapje waarbij je de kids heel lekker aan het werk kunt zetten om mee te helpen. Want echt, het is zó simpel om te maken. Ik leg je uit hoe het moet!

Voor één hartige kerstborrelkrans heb je nodig

2 rollen croissantdeeg voor 6 croissants (AH)
1 potje appel-kersen-cranberry compote (Servero)
1 doosje geitenkaasbolletjes (Bettina)
handje pecan of walnoten, grof gehakt
1 ei, losgeklopt

verder nodig: granaatappelpitjes en paar grote takken rozemarijn, ter versiering – bakplaat – oven voorverwarmen op 200C – kwastje

Kerstborrelkrans

Hartige Kerstborrelkrans

De basis voor je hartige kerstborrelkrans is croissantdeeg. Maak de blikjes open en snijd voorzichtig alle driekhoekjes los en leg die los van elkaar op het aanrecht. Beleg nu een bakplaat met bakpapier en zorg dat je andere ingrediënten klaar staan.

Op het bakpapier leg je de losse driehoekjes croissantdeeg als een ster over elkaar heen (zie hieronder). Beleg de breedste kant van het deeg met een schep compote en leg daar de geitenkaas en noten op.

Hartige Kerstborrelkrans

Vouw nu de bovenste punt naar beneden en sluit die netjes aan (zie foto hieronder)

Hartige Kerstborrelkrans

Uit het croissantdeeg dat je over hebt steek je met een koekjessteker een aantal sterren, die je op de bovenkant van het deeg legt. Klop een ei goed los in een kommetje en kwast – heel dunnetjes – het deeg in.

Kerstborrelkrans met croissantdeeg

Bak je kerstborrelkrans van croissantdeeg nu 13 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Kerstborrelkrans

Laat even afkoelen voordat je de borrelkrans op een plank legt en versiert met takjes rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer ze vers mogelijk.

Gepubliceerd op 22 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!