Hartige Kerstborrelkrans



Een hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.

Deze kerstborrelkrans doet het geweldig tijdens de borrel met kerst. Een eenvoudig hapje om te maken en je kunt eindeloos variëren met wat je in de borrelkrans stopt.

Ik koos voor drie klassieke ingrediënten, die samen een fantastisch lekker borrelhapje vormen.

Croissantdeeg is de basis van deze kerstborrelkrans en ik laat je hieronder zien hoe makkelijk je die vouwt. Voor de versiering (en omdat ik deeg over had) gaan er op de kerstborrelkrans nog kerststerren. Hoe feestelijk is dat!

Dit is ook zo’n borrelhapje waarbij je de kids heel lekker aan het werk kunt zetten om mee te helpen. Want echt, het is zó simpel om te maken. Ik leg je uit hoe het moet!

Voor één hartige kerstborrelkrans heb je nodig

2 rollen croissantdeeg voor 6 croissants (AH)
1 potje appel-kersen-cranberry compote (Servero)
1 doosje geitenkaasbolletjes (Bettina)
handje pecan of walnoten, grof gehakt
1 ei, losgeklopt

verder nodig: granaatappelpitjes en paar grote takken rozemarijn, ter versiering – bakplaat – oven voorverwarmen op 200C – kwastje

Kerstborrelkrans

Hartige Kerstborrelkrans

De basis voor je hartige kerstborrelkrans is croissantdeeg. Maak de blikjes open en snijd voorzichtig alle driekhoekjes los en leg die los van elkaar op het aanrecht. Beleg nu een bakplaat met bakpapier en zorg dat je andere ingrediënten klaar staan.

Op het bakpapier leg je de losse driehoekjes croissantdeeg als een ster over elkaar heen (zie hieronder). Beleg de breedste kant van het deeg met een schep compote en leg daar de geitenkaas en noten op.

Hartige Kerstborrelkrans

Vouw nu de bovenste punt naar beneden en sluit die netjes aan (zie foto hieronder)

Hartige Kerstborrelkrans

Uit het croissantdeeg dat je over hebt steek je met een koekjessteker een aantal sterren, die je op de bovenkant van het deeg legt. Klop een ei goed los in een kommetje en kwast – heel dunnetjes – het deeg in.

Kerstborrelkrans met croissantdeeg

Bak je kerstborrelkrans van croissantdeeg nu 13 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Kerstborrelkrans

Laat even afkoelen voordat je de borrelkrans op een plank legt en versiert met takjes rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer ze vers mogelijk.

Gepubliceerd op 22 november 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.