Hartige KerstborrelkransEen hartige kerstborrelkrans, die je tijdens de feestdagen eenvoudig maakt. Een makkelijk borrelhapje met verrassend lekkere vulling.

Deze kerstborrelkrans doet het geweldig tijdens de borrel met kerst. Een eenvoudig hapje om te maken en je kunt eindeloos variëren met wat je in de borrelkrans stopt.

Ik koos voor drie klassieke ingrediënten, die samen een fantastisch lekker borrelhapje vormen.

Croissantdeeg is de basis van deze kerstborrelkrans en ik laat je hieronder zien hoe makkelijk je die vouwt. Voor de versiering (en omdat ik deeg over had) gaan er op de kerstborrelkrans nog kerststerren. Hoe feestelijk is dat!

Dit is ook zo’n borrelhapje waarbij je de kids heel lekker aan het werk kunt zetten om mee te helpen. Want echt, het is zó simpel om te maken. Ik leg je uit hoe het moet!

Voor één hartige kerstborrelkrans heb je nodig

2 rollen croissantdeeg voor 6 croissants (AH)
1 potje appel-kersen-cranberry compote (Servero)
1 doosje geitenkaasbolletjes (Bettina)
handje pecan of walnoten, grof gehakt
1 ei, losgeklopt

verder nodig: granaatappelpitjes en paar grote takken rozemarijn, ter versiering – bakplaat – oven voorverwarmen op 200C – kwastje

Kerstborrelkrans

Hartige Kerstborrelkrans

De basis voor je hartige kerstborrelkrans is croissantdeeg. Maak de blikjes open en snijd voorzichtig alle driekhoekjes los en leg die los van elkaar op het aanrecht. Beleg nu een bakplaat met bakpapier en zorg dat je andere ingrediënten klaar staan.

Op het bakpapier leg je de losse driehoekjes croissantdeeg als een ster over elkaar heen (zie hieronder). Beleg de breedste kant van het deeg met een schep compote en leg daar de geitenkaas en noten op.

Hartige Kerstborrelkrans

Vouw nu de bovenste punt naar beneden en sluit die netjes aan (zie foto hieronder)

Hartige Kerstborrelkrans

Uit het croissantdeeg dat je over hebt steek je met een koekjessteker een aantal sterren, die je op de bovenkant van het deeg legt. Klop een ei goed los in een kommetje en kwast – heel dunnetjes – het deeg in.

Kerstborrelkrans met croissantdeeg

Bak je kerstborrelkrans van croissantdeeg nu 13 – 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg mooi goudbruin en gaar is.

Kerstborrelkrans

Laat even afkoelen voordat je de borrelkrans op een plank legt en versiert met takjes rozemarijn en granaatappelpitjes. Serveer ze vers mogelijk.

Gepubliceerd op 22 november 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
5 augustus 2022
Griekse aardappelsalade
 
Griekse aardappelsalade

Uit Vega zonder pakjes & zakjes komt deze Griekse aardappelsalade. Een fijne twist op de bekende Griekse salade en de perfecte maaltijdsalade.
5 augustus 2022
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim
 
Pasta met snijbiet en hazelnootkruim

Snijbiet is een verrassend lekkere groente om te combineren met pasta. Door het hazelnootkruim voeg je textuur én smaak toe.
29 juli 2022
koolhydraatarme salade
 
Bloemkoolrijst salade met ras el hanout

De eerste salade die ik na onze vakantie maakte was deze met bloemkoolrijst en ras el hanout. In een kwartier klaar en, naast gezond, ontzettend lekker!
24 juli 2022
 
Zelfgemaakt roomijs met Tia Maria

Zelfgemaakt roomijs, met espresso & chocola. Oh yes! Dit Tia Maria roomijs wil je gemaakt hebben.
5 juli 2022
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!