Pan con tomate



Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.

En hoewel je het bijna geen recept kunt noemen is het essentieel dat je voor je lekkerste pan con tomate een paar super verse ingrediënten gebruikt. Daarnaast is het een must om er een gekoeld glas Verdejo uit Rueda bij te schenken. Zo’n geweldig lekkere combinatie!

Wijn uit Rueda

Veel Rueda-wijnen hebben tonen van citrusvruchten, zoals limoen en grapefruit, evenals tropisch fruit, zoals perzik en ananas. Deze fruitige aroma’s passen geweldig bij de frisse smaken van tomaat en versterken het karakter van het gerecht.

Combineer deze pan con tomate met de gemarineerde olijven, de gegrilde Padron pepers, knoflookgarnalen van de barbecue en de chorizo al vino blanco en je hebt in een handomdraai een volledig Spaanse borrelplank. Makkelijker wordt het niet, lekkerder ook bijna niet.

Recept pan con tomate

1 desembrood, in dikkere sneetjes
2 -3 tenen verse knoflook, gehalveerd
3 – 5 rijpe tomaten, heel fijn gesneden (of rasp ze op een grove rasp)
knapperig  zeezout, naar smaak
extra vierge olijfolie, naar smaak

pan con tomate

Pan con tomate

Rooster voor deze Pan con tomate de sneetjes brood op het rooster van je barbecue (of in je broodrooster) Wrijf ze daarna in met gehalveerde knoflook, zo veel als je wil.

Schep daar lekker wat tomaat op, zodat de sappen goed in het brood kunnen trekken. Besprenkel met zeezout en olijfolie en serveer meteen. Dit borrelhapje maak je liefst vlak voordat je ‘m serveert.

Variaties zijn er ook, waarbij je nog ansjovis of sardines op de pan con tomate legt. Of zelfs kleine stukjes serranoham. Kies wat jij lekker vindt of hou de smaken lekker puur.

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol.

Gepubliceerd op 30 mei 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.