Angel food cake met aardbeienAngel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een taart op basis van eiwit met slechts een paar andere smaakmakers.

Ik had ‘m al een paar keer op Pinterest voorbij zien komen en nu ik heel veel eiwitten over had van de spekkoek die ik bakte was dit de uitgelezen kans om ‘m een keer te maken. Met groot succes!

Deze Angel food cake is mega luchtig. Niet alleen omdat de taart héél veel eiwitten bevat, maar ook omdat je de eiwitten voor de angel cake heel luchtig klopt.

Een ontzettende lekkere taart om te maken.

Dit heb je nodig

10 eiwitten, op kamertemperatuur (met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
om te serveren: verse aardbeien

verder heb je nodig
mixer of standmixer – springvorm 20cm (níet ingevet!)
oven voorverwarmen op 175C hetelucht

Angel food cake met aardbeien

Zeef voor de angel food cake de poedersuiker en bloem minimaal drie keer. Niet op beknibbelen. Het zorgt dat je taart straks nog luchtiger is. Doe bij elkaar in een kom, samen met het zout. In de tussentijd mix je de eiwitten met de cream of tartar, vanille en amandelextract tot ze schuimig zijn. Voeg nu, beetje bij beetje, de fijne suiker toe en klop tot je een glimmend, stijf, eiwitbeslag hebt.

Eiwittaart met amandel

Voeg dan, weer beetje bij beetje, het mengsel van bloem en poedersuiker toe. Het beslag voor je eiwittaart doe je daarna in je springvorm.

Zet de springvorm met kracht op het aanrecht om eventuele bellen in het beslag eruit te tikken. Bak dit nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik, als je taart goudbruin is, uit de oven en laat afkoelen.

Met een (palet)mes haal je nu voorzichtig de rand los van de ring. Zet dan een mooi bord op de springvorm en keer de taart om op het bord. Garneer met verse aardbeien. Genieten maar!

Waarom heet Angel cake eigenlijk Angel cake?

Het is van oorsprong een Amerikaanse taart. Hij dankt zijn naam aan de luchtigheid en de textuur. Hij deed mij qua textuur een beetje denken aan eierkoek. Door de combinatie met aardbei  is ‘ie echt ongelofelijk lekker! De Amerikanen gebruiken er een speciaal blik voor, met een gat in het midden (zoals ook in een tulband) maar je kunt ‘m ook prima in een gewone springvorm bakken zoals je ziet.

Gepubliceerd op 22 juni 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.