Angel food cake met aardbeien



Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een taart op basis van eiwit met slechts een paar andere smaakmakers.

Ik had ‘m al een paar keer op Pinterest voorbij zien komen en nu ik heel veel eiwitten over had van de spekkoek die ik bakte was dit de uitgelezen kans om ‘m een keer te maken. Met groot succes!

Deze Angel food cake is mega luchtig. Niet alleen omdat de taart héél veel eiwitten bevat, maar ook omdat je de eiwitten voor de angel cake heel luchtig klopt.

Een ontzettende lekkere taart om te maken.

Dit heb je nodig

10 eiwitten, op kamertemperatuur (met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
om te serveren: verse aardbeien

verder heb je nodig
mixer of standmixer – springvorm 20cm (níet ingevet!)
oven voorverwarmen op 175C hetelucht

Angel food cake met aardbeien

Zeef voor de angel food cake de poedersuiker en bloem minimaal drie keer. Niet op beknibbelen. Het zorgt dat je taart straks nog luchtiger is. Doe bij elkaar in een kom, samen met het zout. In de tussentijd mix je de eiwitten met de cream of tartar, vanille en amandelextract tot ze schuimig zijn. Voeg nu, beetje bij beetje, de fijne suiker toe en klop tot je een glimmend, stijf, eiwitbeslag hebt.

Eiwittaart met amandel

Voeg dan, weer beetje bij beetje, het mengsel van bloem en poedersuiker toe. Het beslag voor je eiwittaart doe je daarna in je springvorm.

Zet de springvorm met kracht op het aanrecht om eventuele bellen in het beslag eruit te tikken. Bak dit nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik, als je taart goudbruin is, uit de oven en laat afkoelen.

Met een (palet)mes haal je nu voorzichtig de rand los van de ring. Zet dan een mooi bord op de springvorm en keer de taart om op het bord. Garneer met verse aardbeien. Genieten maar!

Waarom heet Angel cake eigenlijk Angel cake?

Het is van oorsprong een Amerikaanse taart. Hij dankt zijn naam aan de luchtigheid en de textuur. Hij deed mij qua textuur een beetje denken aan eierkoek. Door de combinatie met aardbei  is ‘ie echt ongelofelijk lekker! De Amerikanen gebruiken er een speciaal blik voor, met een gat in het midden (zoals ook in een tulband) maar je kunt ‘m ook prima in een gewone springvorm bakken zoals je ziet.

Gepubliceerd op 22 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!