Angel food cake met aardbeien



Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een taart op basis van eiwit met slechts een paar andere smaakmakers. Ik had ‘m al een paar keer op Pinterest voorbij zien komen en nu ik heel veel eiwitten over had van de spekkoek die ik bakte was dit de uitgelezen kans om ‘m een keer te maken. Met groot succes!

Dit heb je nodig
10 eiwitten, op kamertemperatuur (met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
om te serveren: verse aardbeien

verder heb je nodig
mixer of standmixer – springvorm 20cm (níet ingevet!)
oven voorverwarmen op 175C hetelucht

Angel food cake met aardbeien

Zeef de poedersuiker en bloem minimaal drie keer. Niet op beknibbelen. Het zorgt dat je taart straks nog luchtiger is. Doe bij elkaar in een kom, samen met het zout. In de tussentijd mix je de eiwitten met de cream of tartar, vanille en amandelextract tot ze schuimig zijn. Voeg nu, beetje bij beetje, de fijne suiker toe en klop tot je een glimmend, stijf, eiwitbeslag hebt.

Eiwittaart met amandel

Voeg dan, weer beetje bij beetje, het mengsel van bloem en poedersuiker toe. Het beslag doe je daarna in je springvorm. Zet de springvorm met kracht op het aanrecht om eventuele bellen in het beslag eruit te tikken. Bak dit nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik, als je taart goudbruin is, uit de oven en laat afkoelen.

Met een (palet)mes haal je nu voorzichtig de rand los van de ring. Zet dan een mooi bord op de springvorm en keer de taart om op het bord. Garneer met verse aardbeien. Genieten maar!

Waarom heet Angel cake eigenlijk Angel cake?

Het is van oorsprong een Amerikaanse taart. Hij dankt zijn naam aan de luchtigheid en de textuur. Hij deed mij qua textuur een beetje denken aan eierkoek. Door de combinatie met aardbei  is ‘ie echt ongelofelijk lekker! De Amerikanen gebruiken er een speciaal blik voor, met een gat in het midden (zoals ook in een tulband) maar je kunt ‘m ook prima in een gewone springvorm bakken zoals je ziet.

Gepubliceerd op 22 juni 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!
25 oktober 2020
pumkinspice granola
 
Pumpkin spice granola

Met deze pumkin spice granola kom je de herfst wel door! De granola maak je in de oven, zo wordt je granola extra knapperig.
24 oktober 2020
zuurkool uit de oven
 
Zuurkoolschotel met rozijnen en kerriegehakt

Een dikke vette hit, deze makkelijk voor te bereiden zuurkoolschotel uit de oven, met kerriegehakt en rozijnen.
24 oktober 2020
stoofschotel hert
 
Wildstoofschotel met hert en tomaat

Een verrassende Italiaanse stoofschotel met hert en tomaat, die je gewoon thuis in je Nederlandse keuken maakt.