Angel food cake met aardbeien



Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een taart op basis van eiwit met slechts een paar andere smaakmakers.

Ik had ‘m al een paar keer op Pinterest voorbij zien komen en nu ik heel veel eiwitten over had van de spekkoek die ik bakte was dit de uitgelezen kans om ‘m een keer te maken. Met groot succes!

Deze Angel food cake is mega luchtig. Niet alleen omdat de taart héél veel eiwitten bevat, maar ook omdat je de eiwitten voor de angel cake heel luchtig klopt.

Een ontzettende lekkere taart om te maken.

Dit heb je nodig

10 eiwitten, op kamertemperatuur (met de eidooiers kun je spekkoek maken)
125g poedersuiker
130g bloem
1 ½ tl cream of tartar (wijnsteen)
1 ½ tl vanille extract
½ tl amandel extract
¼ tl fijn keukenzout
200g fijne suiker
om te serveren: verse aardbeien

verder heb je nodig
mixer of standmixer – springvorm 20cm (níet ingevet!)
oven voorverwarmen op 175C hetelucht

Angel food cake met aardbeien

Zeef voor de angel food cake de poedersuiker en bloem minimaal drie keer. Niet op beknibbelen. Het zorgt dat je taart straks nog luchtiger is. Doe bij elkaar in een kom, samen met het zout. In de tussentijd mix je de eiwitten met de cream of tartar, vanille en amandelextract tot ze schuimig zijn. Voeg nu, beetje bij beetje, de fijne suiker toe en klop tot je een glimmend, stijf, eiwitbeslag hebt.

Eiwittaart met amandel

Voeg dan, weer beetje bij beetje, het mengsel van bloem en poedersuiker toe. Het beslag voor je eiwittaart doe je daarna in je springvorm.

Zet de springvorm met kracht op het aanrecht om eventuele bellen in het beslag eruit te tikken. Bak dit nu 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het blik, als je taart goudbruin is, uit de oven en laat afkoelen.

Met een (palet)mes haal je nu voorzichtig de rand los van de ring. Zet dan een mooi bord op de springvorm en keer de taart om op het bord. Garneer met verse aardbeien. Genieten maar!

Waarom heet Angel cake eigenlijk Angel cake?

Het is van oorsprong een Amerikaanse taart. Hij dankt zijn naam aan de luchtigheid en de textuur. Hij deed mij qua textuur een beetje denken aan eierkoek. Door de combinatie met aardbei  is ‘ie echt ongelofelijk lekker! De Amerikanen gebruiken er een speciaal blik voor, met een gat in het midden (zoals ook in een tulband) maar je kunt ‘m ook prima in een gewone springvorm bakken zoals je ziet.

Gepubliceerd op 22 juni 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!