Padron pepers van de barbecue



Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de barbecue.

In tegenstelling tot de meeste pepers zijn Padron pepers niet heel spicy. Door ze te grillen op de barbecue worden ze bovendien lekker zacht en daarmee een perfect borrelhapje. En laat de Spaanse Verdejo wijn uit Rueda daar nu een héle goede match mee zijn!

Padron pepers kopen

Inmiddels kun je Padron pepers op steeds meer plekken kopen en zelfs bij de grotere supermarkten. Als onderdeel van een grotere borrelplank gebruik ik veelal 200 gram Padronpepers. Ik geef je ook 3 verschillende versies hoe je die Padron pepers daarna op smaak kunt brengen. Aan jou welke je favoriet is.

Rueda borreltijd

Als je dan toch in Spaanse sferen bent, maak het feest dan compleet met een mooi glas witte Verdejo uit Rueda. Een perfecte borrelwijn, die zich perfect laat pairen met verschillende borrelhapjes, zoals deze gegrilde Padron pepers.

Spaanse borrelhapjes

Recept Padron pepers van de barbecue

Verhit je barbecue naar 200 C (direct). Let de Padron pepers op het rooster en in 5 – 10 minuten, terwijl je regelmatig draait, gril je de Padron pepers gaar. Als ze iets blakeren is dat helemaal niet erg, dat geeft alleen maar meer smaak.

Geen barbecue? Geen ramp! Zet een koekenpan op hoog vuur met een drupje olie erin en gril de Padron pepers hierin, rondom aan, tot ze gaar zijn.

Smaakmakers

Om je Padron pepers op smaak te brengen zijn er meerdere opties.

  1. Olijfolie & zout ; een scheutje extra vierge olijfolie met zeezout is de klassieke wijze
  2. Met 1 el crispy chili oil en dan lekker schudden is de spicy wijze
  3. Met 1 el fijn geraspte Parmezaanse kaas is de funky wijze

Op welke manier je ze ook maakt, zorg dat je een fles Rueda Verdejo koud hebt liggen om, met een lekker hapje op tafel, op het leven te proosten!

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Gepubliceerd op 16 mei 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.