Padron pepers van de barbecue



Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de barbecue.

In tegenstelling tot de meeste pepers zijn Padron pepers niet heel spicy. Door ze te grillen op de barbecue worden ze bovendien lekker zacht en daarmee een perfect borrelhapje. En laat de Spaanse Verdejo wijn uit Rueda daar nu een héle goede match mee zijn!

Padron pepers kopen

Inmiddels kun je Padron pepers op steeds meer plekken kopen en zelfs bij de grotere supermarkten. Als onderdeel van een grotere borrelplank gebruik ik veelal 200 gram Padronpepers. Ik geef je ook 3 verschillende versies hoe je die Padron pepers daarna op smaak kunt brengen. Aan jou welke je favoriet is.

Rueda borreltijd

Als je dan toch in Spaanse sferen bent, maak het feest dan compleet met een mooi glas witte Verdejo uit Rueda. Een perfecte borrelwijn, die zich perfect laat pairen met verschillende borrelhapjes, zoals deze gegrilde Padron pepers.

Spaanse borrelhapjes

Recept Padron pepers van de barbecue

Verhit je barbecue naar 200 C (direct). Let de Padron pepers op het rooster en in 5 – 10 minuten, terwijl je regelmatig draait, gril je de Padron pepers gaar. Als ze iets blakeren is dat helemaal niet erg, dat geeft alleen maar meer smaak.

Geen barbecue? Geen ramp! Zet een koekenpan op hoog vuur met een drupje olie erin en gril de Padron pepers hierin, rondom aan, tot ze gaar zijn.

Smaakmakers

Om je Padron pepers op smaak te brengen zijn er meerdere opties.

  1. Olijfolie & zout ; een scheutje extra vierge olijfolie met zeezout is de klassieke wijze
  2. Met 1 el crispy chili oil en dan lekker schudden is de spicy wijze
  3. Met 1 el fijn geraspte Parmezaanse kaas is de funky wijze

Op welke manier je ze ook maakt, zorg dat je een fles Rueda Verdejo koud hebt liggen om, met een lekker hapje op tafel, op het leven te proosten!

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol

Gepubliceerd op 16 mei 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.