Chorizo al vino blanco
Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Wij geven het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
Chorizo is een worstsoort die oorspronkelijk uit Spanje komt. Chorizo heeft een kruidige smaak en een roodachtige kleur, met een stevige en grove structuur. Je kunt chorizo in een gedroogde, een semi gedroogde variant en zelfs verse variant kopen.
Rueda en chorizo, match made in heaven
Voor dit Spaanse borrelhapje gebruiken we een semi gedroogde chorizo, want we gaan de chorizo bakken in een heerlijke Verdejo uit Rueda. Verdejo uit Rueda past goed bij chorizo vanwege zijn frisse zuurgraad en levendige smaakprofiel, dat perfect contrasteert met de rijke en kruidige smaak van de worst.
Verdejo uit Rueda
De citrus- en tropische fruittonen van Verdejo uit Rueda vullen de smaken van chorizo aan en zorgen voor een gebalanceerde combinatie. Bovendien kan de verfrissende afdronk van Rueda Verdejo helpen om het vettige mondgevoel van chorizo te neutraliseren, waardoor elke hap weer fris aanvoelt.
Bereidingswijze
300 gram chorizo, in plakjes
1 el olie
4 tenen knoflook
1 rode peper, plakjes
1 laurierblad
200 ml Rueda Verdejo
platte peterselie
Chorizo al vino blanco
Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak daar 3-5 minuten de chorizo in. Voeg de knoflook en peper toe en laat 2 minuten meebakken. Blus alles af met de witte wijn, voeg laurierblad toe en laat 20 minuten inkoken. Schep even regelmatig om.
Schep de chorizo in een mooi schaaltje, garneer met peterselie en serveer met knapperig, vers brood.
Dit recept is gemaakt i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol.
Gepubliceerd op 13 juni 2024