Chorizo al vino blanco



Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Wij geven het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!

Chorizo is een worstsoort die oorspronkelijk uit Spanje komt. Chorizo heeft een kruidige smaak en een roodachtige kleur, met een stevige en grove structuur. Je kunt chorizo in een gedroogde, een semi gedroogde variant en zelfs verse variant kopen.

Rueda en chorizo, match made in heaven

Voor dit Spaanse borrelhapje gebruiken we een semi gedroogde chorizo, want we gaan de chorizo bakken in een heerlijke Verdejo uit Rueda. Verdejo uit Rueda past goed bij chorizo vanwege zijn frisse zuurgraad en levendige smaakprofiel, dat perfect contrasteert met de rijke en kruidige smaak van de worst.

Verdejo uit Rueda

De citrus- en tropische fruittonen van Verdejo uit Rueda vullen de smaken van chorizo aan en zorgen voor een gebalanceerde combinatie. Bovendien kan de verfrissende afdronk van Rueda Verdejo helpen om het vettige mondgevoel van chorizo te neutraliseren, waardoor elke hap weer fris aanvoelt.

Bereidingswijze

300 gram chorizo, in plakjes
1 el olie
4 tenen knoflook
1 rode peper, plakjes
1 laurierblad
200 ml Rueda Verdejo
platte peterselie

Spaans borrelhapje

Chorizo al vino blanco

Snijd de chorizo in plakjes. Verhit de olie in de pan en bak daar 3-5 minuten de chorizo in. Voeg de knoflook en peper toe en laat 2 minuten meebakken. Blus alles af met de witte wijn, voeg laurierblad toe en laat 20 minuten inkoken. Schep even regelmatig om.

Schep de chorizo in een mooi schaaltje, garneer met peterselie en serveer met knapperig, vers brood.

Dit recept is gemaakt i.s.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol.

Gepubliceerd op 13 juni 2024


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 augustus 2024
Burgers bbq
 
Burgers van de BBQ

Maak van een eenvoudige burger van de barbecue een gourmet BBQ burger. Ik geef je mijn favo recept uit BBQ tijd
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.