Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je écht een keer gemaakt hebben.
Dit recept is het resultaat van een filmpje dat ik zag op Tasty Junior en de gezouten karamel die ik maakte uit Koken met Karamel. Overigens krijg je met die karamel een schoenzool nog lekker, maar dat is weer een ander recept 😉
Deze kaneelbroodjes vragen wat tijd, maar het resultaat is echt geweldig en zó lekker. Ook zonder de karamel. Maar doe daar maar gewoon toch een klein beetje van erop, want lekker kan nóg lekkerder…
Voor ongeveer 12 cinnamon rolls
- 250ml handwarme melk
- 7g gedroogde gist
- 75g witte basterdsuiker
- ½ tl zout
- 70g gesmolten boter
- 450g bloem
- 2el gekleurde sprinkles (ik gebruikte dr. Oetker)
voor de vulling
- 65g zachte boter
- 1 tl kaneel
- 75g bruine suiker (of rietsuiker)
- 2el gekleurde sprinkles
Verder nodig: bakblik (ingevet) – oven voorverwarmen 180C (boven en onderwarmte) – gezouten karamel (het recept vind je hier)
Confetti cinnamon rolls
Meng voor het deeg van je cinnamon rolls de warme melk met de gist en laat 5 minuten staan. Doe de suiker, zout, bloem en sprinkles in een kom en meng door elkaar. Giet daar het gistmengsel en de boter bij. Kneed dit alles – minimaal 10 minuten – tot een samenhangend deeg. Dat kan in een keukenmachine met deeghaak, of met de hand.
Weersta de verleiding om er mee bloem in het begin bij te doen! Maak een bol van het deeg, doe dat in een schone kom en zet afgedekt minimaal een uur (of tot het deeg is verdubbeld in volume) weg, op een droge en warme plak.
Koffiebroodjes met kaneel
Rol het deeg voor je koffiebroodjes uit tot een rechthoek van ongeveer een centimeter dik. Besmeer met de boter en bestrooi met suiker, kaneel en sprinkles. Rol vanuit het langste stuk op, tot je een dikke rol hebt. Snijd die in ongeveer 10-12 stukken. Leg deze, met de snijzijde naar boven, in het ingevette bakblik (ik gebruikte een grote springvorm) en bestrooi eventueel nog met wat extra sprinkles. Laat, afgedekt, nog een half uur rusten.
Cinnamon rolls met gezouten karamel
Verwarm nu de oven voor en bak de cinnamon rolls in 15-20 minuten, goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat even afkoelen. Besmeer de bovenkant, als ze zijn afgekoeld, met een gezouten karamel. Vers het allerlekkerst!
Gepubliceerd op 12 februari 2021
4 reacties
Beste Susan,
Vandaag heb ik deze cinnamon rolls gemaakt. Na 20 minuten in de oven kwam ik erachter dat ze in het midden van het bakblik niet helemaal gaar waren. Enig idee wat ik fout heb gedaan?
haa Anja, ovens verschillen enorm van temperatuur onderling, dus de fout ligt niet bij jou vermoed ik. Er iets langer in laten staan is nooit erg,
Ik was bang dat het te droog zou worden. Vandaar dat ik het er toch uitgehaald heb na 20 minuten. De buitenrand was overigens wel heerlijk (en ging helemaal op).
mocht je ‘m nog een keer bakken en twijfelen, dan leg je een stukje aluminiumfolie op de bovenkant. Dan krijgt je baksel wel de warmte, maar kan ‘ie niet verbranden of teveel verkleuren. Maar blij dat ‘ie in ieder geval lekker was 😉