Hazelnoot chocolate chips cookies



Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!

Want niet alleen zijn ze kinderlijk eenvoudig om te maken, ze zijn ook nog eens zó klaar. Zet alle ingrediënten op het aanrecht klaar en in een kwartier is je cookie dough al klaar.

Je maakt een behoorlijke hoeveelheid cookies met dit deeg. Wat je ook kunt doen, in plaats van alles in één keer bakken, is een deel van het deeg invriezen. Dan kun je op ieder moment dat je zin hebt in verse hazelnoot chocolate chip cookies een paar stukjes deeg afbakken en je huis vullen met de geur van versgebakken koekjes.

Hou je van een wat zachter koekje, verlaag dan de baktijd. Hou je net als ik van een koekje met wat bite, hou dan de volledige baktijd aan. Maar let op, ovens wisselen enorm onderling. Dus hou je cookies altijd in de gaten!

Voor ongeveer 14 cookies heb je nodig

60 gram geblancheerde hazelnoten (dus zonder schilletje)
150 gram zachte ongezouten boter
120 gram donkere basterdsuiker (ik gebruikte moscovado suiker)
60 gram kristalsuiker
1 ei, losgeklopt
1 tl vanille extract
½ tl zoutvlokken
40 gram havervlokken
180 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram pure chocolade, grof gehakt (ik gebruikte kant en klare chocolate chips)

Oven voorverwarmen op 180 C hetelucht – bakplaat met bakpapier

cookies Julius Roberts

Hazelnoot chocolate chips cookies

Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat dan afkoelen. Stamp ze in kleinere stukjes, maar niet té klein. Ik gebruikte een zakje kant en klaar geroosterde hazelnootstukjes, die ik in de supermarkt in Duitsland kocht.

Mix de zachte boter met de beide suikers, 2 tot 3 minuten en schraap de boter met regelmaat van de zijkanten van de kom. Klop het ei met de vanille extract en giet dit bij de boter, tot het is opgenomen.

Voeg het zout, havervlokken en bakmeel toe en meng tot een samenhangend deeg. Voeg tot slot de hazelnoot- en chocoladestukjes toe en meng door het deeg.

Cookie deeg invriezen

Dit is het moment dat ik het in bakpapier rol tot een gelijkmatige worst. Die leg je daarna minstens een uur in de koelkast, zodat het deeg kan opstijven. Daarna snijd je er plakjes van en bak je de cookies af in de voorverwarmde oven. Hou je van zachtere, chewy cookies dan bak je ze 13 minuten. Mag er een beetje meer bite aan zitten dan tegen de 15 minuten aan. Bestrooi de hazelnoot chocolate chip cookies als je ze uit de oven haalt met zoutvlokken.  Je laat ze daarna verder afkoelen op een rooster.

Bak je niet al het deeg in één keer op dan kun je dat ook prima, in plakken, invriezen en daarna, bevroren en al, afbakken als je zin hebt in verse cookies!

Gepubliceerd op 3 november 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.