Paastaart met advocaat & chocola



Met Pasen een lekkere taart met advocaat en chocola is natuurlijk gewoon een top idee, Zeker als het recept voor die Paastaart super simpel is.

Met lieve collega Eefje had ik het er een tijd geleden al over. Een lekkere Paastaart met advocaat. Dat wilde ik graag voor jullie gaan maken. Eefje maakt de prachtige taarten, maar ik ben nog steeds een pietje ongeduld als het op bakken aankomt, dus het moest een eenvoudig taartrecept worden.

Samen doken we de keuken in en een kleine drie kwartier later was onze Paastaart een feit. Het meest moeilijke is daarna eigenlijk wachten. Want je laat je paastaart opstijven in de koelkast. Daarna is het een kwestie van decoreren, aansnijden en smullen maar!

Let wel op, in de Paastaart gaat advocaat. Daar zit natuurlijk wel alcohol in. Ondanks dat is het geen zwaar alcoholische taart qua smaak. Maar met kleine kinderen zou ik het zekere voor het onzekere nemen. Verder is de paastaart écht ‘een eitje’ (!) om te maken voor Pasen. Dus gauw aan de slag!

Voor één paastaart – ongeveer 10 punten

  • 200 gram koekjes naar keuze, ik gebruikte de gember havermoutkoekjes van Nairns
  • 80 gram gesmolten boter
  • 5 blaadjes gelatine, weken in koud water
  • 400 gram slagroom
  • 3 el fijne suiker
  • 1 tl vanille
  • 300 gram advocaat (op kamertemperatuur)

Voor de decoratie

  • 250 ml slagroom met 3 el fijne suiker
  • reep pure chocola, voor schaafsel
  • paaschocolade, voor decoratie
  • optioneel: nog extra advocaat
  • optioneel: rasp van 1 citroen voor door de slagroom
  • optioneel: klopfix voor door de slagroom

Verder nodig: springvorm van 18 cm – bakpapier op de bodem en randen héél goed ingevet – chocoladerasp – paletmet

Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd : minimaal 4 uur

paastaart met advocaat

Paastaart met advocaat & chocola

Leg voor je aan je paastaart begint eerst de blaadjes gelatine in koud water, zodat die kunnen weken. Verkruimel daarna de koekjes heel fijn. Het makkelijkste gaat dat in een keukenmachine. Als alternatief kun je ze in een zakje stoppen en er met een deegroller op meppen, tot ze fijn genoeg zijn. Meng je koekruim goed met de gesmolten boter. Daarmee bedek je de bodem van je springvorm. Duw goed stevig aan.

Mousse met advocaat

Voor je mousse klop je nu de slagroom met de suiker en vanille goed lobbig. Het moet niet volledig stijfgeslagen zijn, maar wel body hebben. Als je alles straks mengt heeft het de textuur van vla. Als je slagroom goed is verwarm je 2 eetlepels ongeslagen room in een pannetje, tot net tegen de kook aan. Knijp je gelatine uit en doe die bij de warme room. Vuur uit en goed mengen, tot de gelatine is opgenomen. Als dat het geval is mag de advocaat erbij, die je ook heel goed door roert. Belangrijk is dat je advocaat niet te koud is, anders gaat de gelatine z’n werk al doen.

Dit mengsel giet je nu bij de lobbige slagroom en schep je heel goed om. Als het goed is doet het denken aan vanillevla qua consistentie. Giet dit op de koekjesbodem van je bakblik en strijk de bovenkant mooi glad. Laat dit nu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Je bent nu al bijna klaar met je lekkere recept voor Pasen!

lekker paasrecept

Lekker recept voor Pasen

Verwijder voor je de paastaart serveert voorzichtig de rand van je springvorm. Met een warm paletmes strijk je de taart rondom nog even glad. Ik deed over de bovenkant nog wat extra advocaat. Met een paletmes strijk je dat netjes uit.

Decoreer je Paastaart met toefjes slagroom, waar je een lekker paaschocolaatje in zet. Het chocoladeschaafsel verdeel je, naar eigen inzicht, over de rest van de taart. Smullen nu van je zelfgemaakte Paastaart met advocaat en chocola!

Gepubliceerd op 5 maart 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.