Paastaart met advocaat & chocola

Met Pasen een lekkere taart met advocaat en chocola is natuurlijk gewoon een top idee, Zeker als het recept voor die Paastaart super simpel is.
Met lieve collega Eefje had ik het er een tijd geleden al over. Een lekkere Paastaart met advocaat. Dat wilde ik graag voor jullie gaan maken. Eefje maakt de prachtige taarten, maar ik ben nog steeds een pietje ongeduld als het op bakken aankomt, dus het moest een eenvoudig taartrecept worden.
Samen doken we de keuken in en een kleine drie kwartier later was onze Paastaart een feit. Het meest moeilijke is daarna eigenlijk wachten. Want je laat je paastaart opstijven in de koelkast. Daarna is het een kwestie van decoreren, aansnijden en smullen maar!
Let wel op, in de Paastaart gaat advocaat. Daar zit natuurlijk wel alcohol in. Ondanks dat is het geen zwaar alcoholische taart qua smaak. Maar met kleine kinderen zou ik het zekere voor het onzekere nemen. Verder is de paastaart écht ‘een eitje’ (!) om te maken voor Pasen. Dus gauw aan de slag!
Voor één paastaart – ongeveer 10 punten
- 200 gram koekjes naar keuze, ik gebruikte de gember havermoutkoekjes van Nairns
- 80 gram gesmolten boter
- 5 blaadjes gelatine, weken in koud water
- 400 gram slagroom
- 3 el fijne suiker
- 1 tl vanille
- 300 gram advocaat (op kamertemperatuur)
Voor de decoratie
- 250 ml slagroom met 3 el fijne suiker
- reep pure chocola, voor schaafsel
- paaschocolade, voor decoratie
- optioneel: nog extra advocaat
- optioneel: rasp van 1 citroen voor door de slagroom
- optioneel: klopfix voor door de slagroom
Verder nodig: springvorm van 18 cm – bakpapier op de bodem en randen héél goed ingevet – chocoladerasp – paletmet
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachttijd : minimaal 4 uur
Paastaart met advocaat & chocola
Leg voor je aan je paastaart begint eerst de blaadjes gelatine in koud water, zodat die kunnen weken. Verkruimel daarna de koekjes heel fijn. Het makkelijkste gaat dat in een keukenmachine. Als alternatief kun je ze in een zakje stoppen en er met een deegroller op meppen, tot ze fijn genoeg zijn. Meng je koekruim goed met de gesmolten boter. Daarmee bedek je de bodem van je springvorm. Duw goed stevig aan.
Mousse met advocaat
Voor je mousse klop je nu de slagroom met de suiker en vanille goed lobbig. Het moet niet volledig stijfgeslagen zijn, maar wel body hebben. Als je alles straks mengt heeft het de textuur van vla. Als je slagroom goed is verwarm je 2 eetlepels ongeslagen room in een pannetje, tot net tegen de kook aan. Knijp je gelatine uit en doe die bij de warme room. Vuur uit en goed mengen, tot de gelatine is opgenomen. Als dat het geval is mag de advocaat erbij, die je ook heel goed door roert. Belangrijk is dat je advocaat niet te koud is, anders gaat de gelatine z’n werk al doen.
Dit mengsel giet je nu bij de lobbige slagroom en schep je heel goed om. Als het goed is doet het denken aan vanillevla qua consistentie. Giet dit op de koekjesbodem van je bakblik en strijk de bovenkant mooi glad. Laat dit nu minimaal 4 uur in de koelkast opstijven. Je bent nu al bijna klaar met je lekkere recept voor Pasen!
Lekker recept voor Pasen
Verwijder voor je de paastaart serveert voorzichtig de rand van je springvorm. Met een warm paletmes strijk je de taart rondom nog even glad. Ik deed over de bovenkant nog wat extra advocaat. Met een paletmes strijk je dat netjes uit.
Decoreer je Paastaart met toefjes slagroom, waar je een lekker paaschocolaatje in zet. Het chocoladeschaafsel verdeel je, naar eigen inzicht, over de rest van de taart. Smullen nu van je zelfgemaakte Paastaart met advocaat en chocola!
Gepubliceerd op 5 april 2023
4 reacties
Ik wil morgen de taart gaan maken voor Pasen, erg makkelijk maar toch lekker lijkt mij. Maar klopt de maat van de springvorm 18 cm voor 10 stukken taart wel?
dat ligt er ook een beetje aan hoe groot je ze snijdt, maar dit is geen taart voor megapunten
Ga hem zaterdag maken voor Pasen ben benieuwd! Lijkt me erg lekker!🍰🍰
super om te horen! Fijne Paasdagen