Hartige taart met zalm, courgette en ricotta



Een makkelijke hartige taart met zalm en courgette. De ricotta geeft ‘m een zachte, romige smaak. Heerlijk voor dit voorjaar.

Ik heb eigenlijk altijd standaard een rol bladerdeeg in de koelkast liggen. Ideaal voor borrelhapjes, maar ook om een snelle hartige taart mee te maken.

Verschil hartige taart en quiche

Dat is meteen ook het grootste verschil van hartige taart met een quiche. Quiche wordt eigenlijk altijd van een korst- of zanddeeg gemaakt. Een hartige taart kan ook van bladerdeeg worden gemaakt. Zoals in deze versie.

Deze hartige taart heeft lekker wat courgette in de vulling, maar wordt nóg lekkerder door er gerookte zalm aan toe te voegen. In plaats van de eieren met melk te mengen voor de vulling, doe ik dat voor deze hartige taart met ricotta. Deze jonge kaas geeft de hartige taart dat frisse en maakt de vulling lekker romig. Voeg wat citroenrasp door voor extra frisheid.

De hartige taart maken we daarna af met groene asperges. Ik kies voor deze hartige taart voor groene asperges uit de diepvries. Dat scheelt weer voorkoken van je asperges en voor de smaak maakt het niks uit.

Makkelijke lunch of lichte maaltijd

Een makkelijke hartige taart dus die weinig voorbereiding vraagt en na 25 minuten in de oven al klaar is om gegeten te worden. Liefst eet ik hartige taart lauwwarm, dan proef je alle smaken het best. Stukje hartige taart over? Dan bof je, want een ideale vulling voor de lunchtrommel of eet samen met een kopje soep als lichte maaltijd.

Voor 4 personen

1 rol vers bladerdeeg
2 courgettes, gewassen en grof geraspt
200 gram zalmsnippers (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
rasp van 1 citroen
125 gram ricotta
2 eieren
zout en peper
handje groene asperges (vriezer, je hoeft ze niet te ontdooien)

verder nodig: bakvorm – ik gebruikte een vierkante van 22 x 22 cm – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)

Quiche met zalm, courgette en ricotta

Hartige taart met zalm, courgette en ricotta

Voor deze hartige taart begin je met het raspen van de courgette. Nadat je de courgette gewassen hebt rasp je die met schil en al. Doe alle courgetterasp in een theedoek en knijp zoveel mogelijk van het vocht eruit. Doe dit in een kom en meng met de zalmsnippers, citroenrasp, zout en peper. Verdeel over de bodem van je bakblik en duw goed aan.

Meng in een kom de ricotta met de eieren en verdeel dit gelijkmatig over het courgettemengsel. Verdeel de asperges over de bovenkant en bak je quiche 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als het bladerdeeg goudbruin kleurt is de hartige taart klaar. Laat in de vorm afkoelen, zodat de hartige taart wat steviger wordt. Snijd in stukken en serveer lauwwarm.

Gepubliceerd op 10 april 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.