Hartige taart met zalm, courgette en ricotta



Een makkelijke hartige taart met zalm en courgette. De ricotta geeft ‘m een zachte, romige smaak. Heerlijk voor dit voorjaar.

Ik heb eigenlijk altijd standaard een rol bladerdeeg in de koelkast liggen. Ideaal voor borrelhapjes, maar ook om een snelle hartige taart mee te maken.

Verschil hartige taart en quiche

Dat is meteen ook het grootste verschil van hartige taart met een quiche. Quiche wordt eigenlijk altijd van een korst- of zanddeeg gemaakt. Een hartige taart kan ook van bladerdeeg worden gemaakt. Zoals in deze versie.

Deze hartige taart heeft lekker wat courgette in de vulling, maar wordt nóg lekkerder door er gerookte zalm aan toe te voegen. In plaats van de eieren met melk te mengen voor de vulling, doe ik dat voor deze hartige taart met ricotta. Deze jonge kaas geeft de hartige taart dat frisse en maakt de vulling lekker romig. Voeg wat citroenrasp door voor extra frisheid.

De hartige taart maken we daarna af met groene asperges. Ik kies voor deze hartige taart voor groene asperges uit de diepvries. Dat scheelt weer voorkoken van je asperges en voor de smaak maakt het niks uit.

Makkelijke lunch of lichte maaltijd

Een makkelijke hartige taart dus die weinig voorbereiding vraagt en na 25 minuten in de oven al klaar is om gegeten te worden. Liefst eet ik hartige taart lauwwarm, dan proef je alle smaken het best. Stukje hartige taart over? Dan bof je, want een ideale vulling voor de lunchtrommel of eet samen met een kopje soep als lichte maaltijd.

Voor 4 personen

1 rol vers bladerdeeg
2 courgettes, gewassen en grof geraspt
200 gram zalmsnippers (hou je niet van zalm, gebruik dan hamreepjes)
rasp van 1 citroen
125 gram ricotta
2 eieren
zout en peper
handje groene asperges (vriezer, je hoeft ze niet te ontdooien)

verder nodig: bakvorm – ik gebruikte een vierkante van 22 x 22 cm – oven voorverwarmen op 175 C (hetelucht)

Quiche met zalm, courgette en ricotta

Hartige taart met zalm, courgette en ricotta

Voor deze hartige taart begin je met het raspen van de courgette. Nadat je de courgette gewassen hebt rasp je die met schil en al. Doe alle courgetterasp in een theedoek en knijp zoveel mogelijk van het vocht eruit. Doe dit in een kom en meng met de zalmsnippers, citroenrasp, zout en peper. Verdeel over de bodem van je bakblik en duw goed aan.

Meng in een kom de ricotta met de eieren en verdeel dit gelijkmatig over het courgettemengsel. Verdeel de asperges over de bovenkant en bak je quiche 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven. Als het bladerdeeg goudbruin kleurt is de hartige taart klaar. Laat in de vorm afkoelen, zodat de hartige taart wat steviger wordt. Snijd in stukken en serveer lauwwarm.

Gepubliceerd op 10 april 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.