Bananenbrood met koffie & chocolade



Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.

De basis voor dit bananenbrood is mijn klassieke bananenbrood recept met walnoten. Ik wilde in plaats van noten een extra smaaklaag toevoegen en realiseerde me dat koffie en chocolade al een goddelijke combi is.

Als je die smaken toevoegt aan bananenbrood krijg je een nóg lekkerder bananenbrood. Als je dan ook nog een kleine scheut rum aan de bananen toevoegt voor ze in het beslag gaan, krijg je een bananenbrood dat je keer op keer op keer wilt gaan maken. Geen grap! Zowel de rum, als de koffie proef je heel subtiel en dat maakt het nu juist zo een lekker bananenbrood.

Terwijl je oven voorverwarmt bereid je de natte ingrediënten van je bananenbrood voor. Die gaan bij de droge ingrediënten. Even doorroeren en je bananenbrood kan al de oven in. Ik koos voor gemalen espresso die ik nog had staan, maar dezelfde hoeveelheid in zakjes espressopoeder is ook prima. Hou je niet van rum, dan laat je die weg. Kun je geen moscovadosuiker vinden dan kun je die ook vervangen door donkere basterdsuiker. Zo zie je, met alles is dit bananenbrood met koffie en chocolade te maken. Beloof me dat je ‘m gaat maken, oké?

Ga ik je nu vertellen hoe je dat doet!

Voor één bananenbrood

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75 gram moscovado suiker of donkere basterdsuiker
25 gram espresso gemalen of poeder
100ml zonnebloemolie
150ml karnemelk
3 rijpe bananen, geprakt
2 el Don Papa rum
1 ei (L)
100 gram chocolade chips

Cakeblik voorzien van bakpapier – oven op 160 C voorverwarmen (hetelucht)

Bananenbrood koffie en chocolade

Bananenbrood met koffie & chocolade

Start voor dit bananenbrood met het prakken van de bananen en voeg daar de rum aan toe, als je die gebruikt. Meng even en zet apart. In één kom gaan de bloem, bakingsoda, zout, suiker, espresso en chocolade chips. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, karnemelk, bananen en het ei. Mix dit met een staafmixer glad, zodanig dat de banaan helemaal is opgenomen.

Makkelijk recept voor bananenbrood

Makkelijker dan hierna wordt het niet, want om je bananenbrood beslag verder af te maken giet je de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng je even kort door. Het beslag voor je bananenbrood mag nu in het cakeblik. Strijk dat glad en zet in de oven.

Lekkerste bananenbrood

Je bananenbrood heeft ongeveer 50 – 55 minuten nodig om helemaal gaar te bakken. Haal het daarna uit de oven en laat in het blik op een rooster afkoelen. Haal het bananenbrood met koffie en chocolade er dan uit en laat op het rooster verder afkoelen. Snijd in dikke plakken en genieten maar! Als dit niet het lekkerste bananenbrood is dat je ooit hebt geproefd weet ik het ook niet meer 😉

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.