Bananenbrood met koffie & chocoladeAlles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.

De basis voor dit bananenbrood is mijn klassieke bananenbrood recept met walnoten. Ik wilde in plaats van noten een extra smaaklaag toevoegen en realiseerde me dat koffie en chocolade al een goddelijke combi is.

Als je die smaken toevoegt aan bananenbrood krijg je een nóg lekkerder bananenbrood. Als je dan ook nog een kleine scheut rum aan de bananen toevoegt voor ze in het beslag gaan, krijg je een bananenbrood dat je keer op keer op keer wilt gaan maken. Geen grap! Zowel de rum, als de koffie proef je heel subtiel en dat maakt het nu juist zo een lekker bananenbrood.

Terwijl je oven voorverwarmt bereid je de natte ingrediënten van je bananenbrood voor. Die gaan bij de droge ingrediënten. Even doorroeren en je bananenbrood kan al de oven in. Ik koos voor gemalen espresso die ik nog had staan, maar dezelfde hoeveelheid in zakjes espressopoeder is ook prima. Hou je niet van rum, dan laat je die weg. Kun je geen moscovadosuiker vinden dan kun je die ook vervangen door donkere basterdsuiker. Zo zie je, met alles is dit bananenbrood met koffie en chocolade te maken. Beloof me dat je ‘m gaat maken, oké?

Ga ik je nu vertellen hoe je dat doet!

Voor één bananenbrood

250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75 gram moscovado suiker of donkere basterdsuiker
25 gram espresso gemalen of poeder
100ml zonnebloemolie
150ml karnemelk
3 rijpe bananen, geprakt
2 el Don Papa rum
1 ei (L)
100 gram chocolade chips

Cakeblik voorzien van bakpapier – oven op 160 C voorverwarmen (hetelucht)

Bananenbrood koffie en chocolade

Bananenbrood met koffie & chocolade

Start voor dit bananenbrood met het prakken van de bananen en voeg daar de rum aan toe, als je die gebruikt. Meng even en zet apart. In één kom gaan de bloem, bakingsoda, zout, suiker, espresso en chocolade chips. In een maatbeker gaat de zonnebloemolie, karnemelk, bananen en het ei. Mix dit met een staafmixer glad, zodanig dat de banaan helemaal is opgenomen.

Makkelijk recept voor bananenbrood

Makkelijker dan hierna wordt het niet, want om je bananenbrood beslag verder af te maken giet je de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng je even kort door. Het beslag voor je bananenbrood mag nu in het cakeblik. Strijk dat glad en zet in de oven.

Lekkerste bananenbrood

Je bananenbrood heeft ongeveer 50 – 55 minuten nodig om helemaal gaar te bakken. Haal het daarna uit de oven en laat in het blik op een rooster afkoelen. Haal het bananenbrood met koffie en chocolade er dan uit en laat op het rooster verder afkoelen. Snijd in dikke plakken en genieten maar! Als dit niet het lekkerste bananenbrood is dat je ooit hebt geproefd weet ik het ook niet meer 😉

Gepubliceerd op 8 mei 2023


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
11 april 2023
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!