American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
In 2014 waren we voor het eerste met z’n tweetjes in New York, de hemel op aarde voor foodies zoals jij en ik. Met meer dan 19.000 restaurants alleen al in Manhattan heb je een leven nodig om alle soorten keukens te proberen.
Het heeft me destijds buitengewoon geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan, onder andere met dit recept voor American blueberry pancakes. Hét ultieme weekendontbijt!
De foto uit 2014 was alleen te lelijk voor woorden, dus het werd tijd om die eens even opnieuw te maken. Dus toen onze tiener dit ontbijt in de zomervakantie wilde maken kon ik ook mooi meteen het recept nog een keer checken.
Die is nog steeds geweldig. En naast blueberry pancakes maakte ik zelfs nog een versie met chocolate chips in plaats van bosbessen. Ook die werd luid smullend goedgekeurd.
Dus mocht je nu denken, ik wil blueberry pancakes én chocolate chip pancakes met één beslag maken, dan kan dat!
Voor 15 American blueberry pancakes
250g bloem
75g polenta (of maismeel)
2 tl bakpoeder
1 tl bakingsoda (zuiveringszout)
¾ tl zout
15 gram suiker
300 ml karnemelk
75 gram gesmolten boter (afgekoeld)
2 eieren, gesplitst (eiwitten in een aparte schone kom)
verder nodig:
Maple syrup
1 doosje bosbessen 0f
1 handje chocolate chips
American blueberry pancakes
Voor het beslag van deze American blueberry pancakes start je met een kom waarin je alle droge ingrediënten mengt. In een maatbeker gaat de karnemelk, de afgekoelde gesmolten boter en de eidooiers. Mix dit met een vork even door elkaar. De eiwitten klop je met een mixer tot ze stevig zijn.
Beslag voor American pancakes
Giet de natte ingrediënten nu bij de droge ingrediënten, maar let op! Je wilt géén perfect glad pancake beslag. Dus rustig aan met mengen en niet te lang mengen, er mogen best wat klontjes in blijven. Als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen spatelen, ook hier geldt; niet te lang mengen. Dat is het geheim voor super luchtige pannenkoeken.
De lekkerste blueberry pancakes
Verhit een grote koekenpan nu op het vuur, je wilt de pan echt goed heet. Heel klein beetje boter of zonnebloemolie erin en nu met een juslepel beslag erin doen. Er gaan ongeveer 3 pancakes in één grote pan. Maak ze niet te groot, want het beslag loopt nog uit. Wil je er blueberry pancakes van maken leg dan nu een aantal bosbessen in het beslag en draai ze om als de onderkant goudbruin is. Chocolate chip pancakes? Dan leg je die in het beslag, voor je ze omdraait.
Je bakt ze totdat je bubbeltjes boven op de pannenkoek ziet en de onderkant mooi goudbruin is. Nog een minuutje op de andere kant bakken en meteen warm serveren met heel veel maple syrup!
Gepubliceerd op 31 juli 2023