Kikkererwtencurry met spinazie



Een snelle, goedgevulde en geurige vegan curry met kikkererwten waar groot én klein blij van gaan worden.

Ik hou er van om een aantal keren per week vegetarisch te eten. Dat doen we soms met vleesvervangers, maar steeds vaker ook met een curry zonder vlees/kip. Het fijne daarvan is namelijk dat je die curry zo pittig, maar dus ook zo mild kunt maken als je zelf wil.

Kikkererwten zorgen voor de bite in deze vegan curry. De kokosmelk, samen met de pindakaas, voor een milde smaak in combinatie met de gebruikte kruiden. Probeer maar eens, je zult verrast zijn hoe lekker het is!

Vegan curry voor vier personen

  • 2el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
  • 200g tomaat, in blokjes
  • 150g puntpaprika, in reepjes
  • 2 blikken kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ½ el garam masala
  • 1tl kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk (á 400g)
  • sap van 1 limoen
  • 1el pindakaas
  • 400g verse spinazie

kikkererwtencurry

Vegan kikkererwtencurry met spinazie

Verwarm voor je kikkererwtencurry in een grote pan de olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember vijf minuten zachtjes aan. Voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en warm een minuut mee. Bestrooi alles dan met de garam masala en kerriepoeder en schep het een minuut om.

Kidsproof curry

Voeg nu de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Vlak voor je gaat eten gaat de spinazie erbij, die je in de saus laat slinken. Breng op smaak met het sap van de limoen, zout en peper. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.