Kikkererwtencurry met spinazie

Een snelle, goedgevulde en geurige vegan curry met kikkererwten waar groot én klein blij van gaan worden.
Ik hou er van om een aantal keren per week vegetarisch te eten. Dat doen we soms met vleesvervangers, maar steeds vaker ook met een curry zonder vlees/kip. Het fijne daarvan is namelijk dat je die curry zo pittig, maar dus ook zo mild kunt maken als je zelf wil.
Kikkererwten zorgen voor de bite in deze vegan curry. De kokosmelk, samen met de pindakaas, voor een milde smaak in combinatie met de gebruikte kruiden. Probeer maar eens, je zult verrast zijn hoe lekker het is!
Vegan curry voor vier personen
- 2el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1teen knoflook, fijngehakt
- 1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
- 200g tomaat, in blokjes
- 150g puntpaprika, in reepjes
- 2 blikken kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 ½ el garam masala
- 1tl kerriepoeder
- 1 blik kokosmelk (á 400g)
- sap van 1 limoen
- 1el pindakaas
- 400g verse spinazie
Vegan kikkererwtencurry met spinazie
Verwarm voor je kikkererwtencurry in een grote pan de olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember vijf minuten zachtjes aan. Voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en warm een minuut mee. Bestrooi alles dan met de garam masala en kerriepoeder en schep het een minuut om.
Kidsproof curry
Voeg nu de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Vlak voor je gaat eten gaat de spinazie erbij, die je in de saus laat slinken. Breng op smaak met het sap van de limoen, zout en peper. Serveer met rijst en/of Naan.
Gepubliceerd op 7 februari 2018