Kikkererwtencurry met spinazie



Een snelle, goedgevulde en geurige vegan curry met kikkererwten waar groot én klein blij van gaan worden.

Ik hou er van om een aantal keren per week vegetarisch te eten. Dat doen we soms met vleesvervangers, maar steeds vaker ook met een curry zonder vlees/kip. Het fijne daarvan is namelijk dat je die curry zo pittig, maar dus ook zo mild kunt maken als je zelf wil.

Kikkererwten zorgen voor de bite in deze vegan curry. De kokosmelk, samen met de pindakaas, voor een milde smaak in combinatie met de gebruikte kruiden. Probeer maar eens, je zult verrast zijn hoe lekker het is!

Vegan curry voor vier personen

  • 2el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
  • 200g tomaat, in blokjes
  • 150g puntpaprika, in reepjes
  • 2 blikken kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ½ el garam masala
  • 1tl kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk (á 400g)
  • sap van 1 limoen
  • 1el pindakaas
  • 400g verse spinazie

kikkererwtencurry

Vegan kikkererwtencurry met spinazie

Verwarm voor je kikkererwtencurry in een grote pan de olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember vijf minuten zachtjes aan. Voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en warm een minuut mee. Bestrooi alles dan met de garam masala en kerriepoeder en schep het een minuut om.

Kidsproof curry

Voeg nu de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Vlak voor je gaat eten gaat de spinazie erbij, die je in de saus laat slinken. Breng op smaak met het sap van de limoen, zout en peper. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.