Kikkererwtencurry met spinazie



Een snelle, goedgevulde en geurige vegan curry met kikkererwten waar groot én klein blij van gaan worden.

Ik hou er van om een aantal keren per week vegetarisch te eten. Dat doen we soms met vleesvervangers, maar steeds vaker ook met een curry zonder vlees/kip. Het fijne daarvan is namelijk dat je die curry zo pittig, maar dus ook zo mild kunt maken als je zelf wil.

Kikkererwten zorgen voor de bite in deze vegan curry. De kokosmelk, samen met de pindakaas, voor een milde smaak in combinatie met de gebruikte kruiden. Probeer maar eens, je zult verrast zijn hoe lekker het is!

Vegan curry voor vier personen

  • 2el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 1tl geraspte gember (stukje van ongeveer 2-3 cm)
  • 200g tomaat, in blokjes
  • 150g puntpaprika, in reepjes
  • 2 blikken kikkererwten (á 400g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ½ el garam masala
  • 1tl kerriepoeder
  • 1 blik kokosmelk (á 400g)
  • sap van 1 limoen
  • 1el pindakaas
  • 400g verse spinazie

kikkererwtencurry

Vegan kikkererwtencurry met spinazie

Verwarm voor je kikkererwtencurry in een grote pan de olie. Fruit hierin de ui, knoflook en gember vijf minuten zachtjes aan. Voeg dan de paprika toe en bak die 2 minuten mee. Voeg de tomaat toe en warm een minuut mee. Bestrooi alles dan met de garam masala en kerriepoeder en schep het een minuut om.

Kidsproof curry

Voeg nu de kokosmelk, pindakaas en kikkererwten toe en breng zachtjes aan de kook. Laat het nu 10 minuten zachtjes pruttelen. Vlak voor je gaat eten gaat de spinazie erbij, die je in de saus laat slinken. Breng op smaak met het sap van de limoen, zout en peper. Serveer met rijst en/of Naan.

Gepubliceerd op 7 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.