Taco’s met gegrilde mais en kikkererwten (uit Love & Lemons)



Nadat ik met veel plezier het Love & Lemons kookboek had doorgelezen werd het tijd om eruit te koken. Aan onze kleuter de eer om er een recept uit te kiezen. En als die érgens dol op is is dat op gegrilde mais.

Het werden dus de taco’s met mais en kikkererwten. En dat bleek een héle smakelijke keuze!

Voor 4 personen

4 maiskolven, zonder vlies
1tl olijfolie
½ tl harissa, of meer naar smaak (ik gebruikte die van Nadia & Merijn) *
100g feta, verkruimeld
2el koriander, fijngehakt (of meer naar smaak)
sap van ½ limoen
1 blik kikkererwten, afgespoeld (á 400g) *
1tl za’atar (Nadia & Merijn Souq) *
1tl sumak (Nadia & Merijn Souq) *
zout & peper, naar smaak
12 mini tortilla’s, om te serveren (Mesa Mexicana, oa bij Albert Heijn)
limoenpartjes, voor erbij
verder nodig: grillpan

*) deze ingrediënten komen in het originele recept niet voor. De harissa heb ik gebruikt als vervanging voor de aangegeven adobosaus. Met de za’atar en sumak heb ik de kikkererwten op smaak gebracht, in plaats van de aangegeven zout en peper. Informatie over de producten van Souq vind je hier

Taco’s met gegrilde mais

Begin met het goed heet laten worden van de grillpan (je zou dit ook prima op de barbecue kunnen doen trouwens!) en wrijf de maiskolven in met wat olijfolie. Grill ze daarna op de hete grillpan, om en om tot ze mooie grillplekken hebben en gaar zijn. Gebruik je al voorgekookte maiskolven, dan gaat dit redelijk snel. Ik gebruikte ongekookte maiskolven, reken dan op zeker 15-20 minuten. Het is het waard!

Mexicaans met Arabische invloeden

Als de mais gaar is snijd je die met een scherp mes van de kolf. Vang op in een grote kom. Kruimel hier de feta bij. De koriander, limoensap, harissa, zout en peper brengen het verder op smaak. Ik gebruikte harissa bij gebrek aan adobosaus, maar het bleek een prima vervanger!

Geroosterde kikkererwten

Verhit een koekenpan met een ½ theelepel olie. Doe hier de kikkererwten bij, die je op smaak brengt met de za’atar en sumak (of zout en peper als je deze kruiden niet hebt). Rooster ze een minuut of 5-10, tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig om. Tot en met deze stap kun je het hele gerecht ook al voorbereiden. Het enige dat je dan nog hoeft te doen op de dag zelf is alles even weer op te warmen, tortilla’s te pakken en klaar ben je. Efficiënt koken, we zijn er dol op!

Genieten van groente

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing en vul met de mais, kikkererwten en eventueel nog een extra beetje harissa en koriander. Wij hadden er ook nog wat reepjes avocado bij, voor nóg meer smaak.

Hou je niet van kaas of liever glutenvrij?

Vervang de feta dan door avocadoblokjes. En wil je dit gerecht glutenvrij eten, serveer het dan met maistortilla’s

Gepubliceerd op 17 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.