Taco’s met gegrilde mais en kikkererwten (uit Love & Lemons)



Nadat ik met veel plezier het Love & Lemons kookboek had doorgelezen werd het tijd om eruit te koken. Aan onze kleuter de eer om er een recept uit te kiezen. En als die érgens dol op is is dat op gegrilde mais.

Het werden dus de taco’s met mais en kikkererwten. En dat bleek een héle smakelijke keuze!

Voor 4 personen

4 maiskolven, zonder vlies
1tl olijfolie
½ tl harissa, of meer naar smaak (ik gebruikte die van Nadia & Merijn) *
100g feta, verkruimeld
2el koriander, fijngehakt (of meer naar smaak)
sap van ½ limoen
1 blik kikkererwten, afgespoeld (á 400g) *
1tl za’atar (Nadia & Merijn Souq) *
1tl sumak (Nadia & Merijn Souq) *
zout & peper, naar smaak
12 mini tortilla’s, om te serveren (Mesa Mexicana, oa bij Albert Heijn)
limoenpartjes, voor erbij
verder nodig: grillpan

*) deze ingrediënten komen in het originele recept niet voor. De harissa heb ik gebruikt als vervanging voor de aangegeven adobosaus. Met de za’atar en sumak heb ik de kikkererwten op smaak gebracht, in plaats van de aangegeven zout en peper. Informatie over de producten van Souq vind je hier

Taco’s met gegrilde mais

Begin met het goed heet laten worden van de grillpan (je zou dit ook prima op de barbecue kunnen doen trouwens!) en wrijf de maiskolven in met wat olijfolie. Grill ze daarna op de hete grillpan, om en om tot ze mooie grillplekken hebben en gaar zijn. Gebruik je al voorgekookte maiskolven, dan gaat dit redelijk snel. Ik gebruikte ongekookte maiskolven, reken dan op zeker 15-20 minuten. Het is het waard!

Mexicaans met Arabische invloeden

Als de mais gaar is snijd je die met een scherp mes van de kolf. Vang op in een grote kom. Kruimel hier de feta bij. De koriander, limoensap, harissa, zout en peper brengen het verder op smaak. Ik gebruikte harissa bij gebrek aan adobosaus, maar het bleek een prima vervanger!

Geroosterde kikkererwten

Verhit een koekenpan met een ½ theelepel olie. Doe hier de kikkererwten bij, die je op smaak brengt met de za’atar en sumak (of zout en peper als je deze kruiden niet hebt). Rooster ze een minuut of 5-10, tot ze goudbruin zijn. Schud regelmatig om. Tot en met deze stap kun je het hele gerecht ook al voorbereiden. Het enige dat je dan nog hoeft te doen op de dag zelf is alles even weer op te warmen, tortilla’s te pakken en klaar ben je. Efficiënt koken, we zijn er dol op!

Genieten van groente

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing en vul met de mais, kikkererwten en eventueel nog een extra beetje harissa en koriander. Wij hadden er ook nog wat reepjes avocado bij, voor nóg meer smaak.

Hou je niet van kaas of liever glutenvrij?

Vervang de feta dan door avocadoblokjes. En wil je dit gerecht glutenvrij eten, serveer het dan met maistortilla’s

Gepubliceerd op 17 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.