Vegetarische curry met kikkererwten



Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!

Je kunt niet genoeg curry recepten hebben wat mij betreft. Dit is een super makkelijk recept voor een milde, vegetarische Korma curry. Je kunt er eigenlijk al je restjes groente in verwerken.

Deze vegetarische curry staat ook nog eens in een half uur op tafel! Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt.

Voor vier personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geraspt
  • 2 puntpaprika, in ringen
  • 250g mini tomaatjes, gehalveerd (zaadlijst eruit geduwd)
  • 200g verse spinazie
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes (incl stam)
  • halve venkel, flinter dun gesneden
  • 1 blik kikkererwten à 400g (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 potjes Korma pasta (Patak’s)
  • 100 ml water
  • 1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
  • ½ limoen, sap naar smaak
  • optioneel: verse koriander, naar smaak
  • voor erbij: Naan en gekookte rijst (volgens gebruiksaanwijzing bereid)

Bereidingstijd: 25 minuten

vegetarische curry

Vegetarische curry met kikkererwten

Als basis voor je curry verwarm je eerst de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember 8 minuten aan. Dan de paprika erbij en op iets hoger vuur 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig omschept. Nu gaan de paste pots erbij, als ook 100ml water, laat dit even op hoog vuur verdampen. Dan de kokosmelk, venkel en broccoli erbij en dit 10 minuten zachtjes laten koken.

Restjes groente opmaken

Je kunt in principe iedere groente gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had toevallig nog venkel en broccoli liggen. Maar denk ook eens aan bloemkool of een andere stevige groente. Net wat je wil. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en warm vijf minuten mee. Breng op smaak met limoensap en voeg nu in handjes de spinazie toe en laat die slinken in de warme curry. Zoveel je wilt. Serveer met Naan en gekookte rijst. Garneer, als je er van houdt, met verse koriander.

 

Gepubliceerd op 25 mei 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.