Vegetarische curry met kikkererwten



Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!

Je kunt niet genoeg curry recepten hebben wat mij betreft. Dit is een super makkelijk recept voor een milde, vegetarische Korma curry. Je kunt er eigenlijk al je restjes groente in verwerken.

Deze vegetarische curry staat ook nog eens in een half uur op tafel! Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt.

Voor vier personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geraspt
  • 2 puntpaprika, in ringen
  • 250g mini tomaatjes, gehalveerd (zaadlijst eruit geduwd)
  • 200g verse spinazie
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes (incl stam)
  • halve venkel, flinter dun gesneden
  • 1 blik kikkererwten à 400g (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 potjes Korma pasta (Patak’s)
  • 100 ml water
  • 1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
  • ½ limoen, sap naar smaak
  • optioneel: verse koriander, naar smaak
  • voor erbij: Naan en gekookte rijst (volgens gebruiksaanwijzing bereid)

Bereidingstijd: 25 minuten

vegetarische curry

Vegetarische curry met kikkererwten

Als basis voor je curry verwarm je eerst de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember 8 minuten aan. Dan de paprika erbij en op iets hoger vuur 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig omschept. Nu gaan de paste pots erbij, als ook 100ml water, laat dit even op hoog vuur verdampen. Dan de kokosmelk, venkel en broccoli erbij en dit 10 minuten zachtjes laten koken.

Restjes groente opmaken

Je kunt in principe iedere groente gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had toevallig nog venkel en broccoli liggen. Maar denk ook eens aan bloemkool of een andere stevige groente. Net wat je wil. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en warm vijf minuten mee. Breng op smaak met limoensap en voeg nu in handjes de spinazie toe en laat die slinken in de warme curry. Zoveel je wilt. Serveer met Naan en gekookte rijst. Garneer, als je er van houdt, met verse koriander.

 

Gepubliceerd op 25 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.