Vegetarische curry met kikkererwten



Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!

Je kunt niet genoeg curry recepten hebben wat mij betreft. Dit is een super makkelijk recept voor een milde, vegetarische Korma curry. Je kunt er eigenlijk al je restjes groente in verwerken.

Deze vegetarische curry staat ook nog eens in een half uur op tafel! Dit is hoe ik ‘m heb gemaakt.

Voor vier personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2el zonnebloemolie
  • 1 duimgroot stuk verse gember, geraspt
  • 2 puntpaprika, in ringen
  • 250g mini tomaatjes, gehalveerd (zaadlijst eruit geduwd)
  • 200g verse spinazie
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes (incl stam)
  • halve venkel, flinter dun gesneden
  • 1 blik kikkererwten à 400g (afgespoeld en uitgelekt)
  • 2 potjes Korma pasta (Patak’s)
  • 100 ml water
  • 1 blik à 400g kokosmelk (Fair Trade)
  • ½ limoen, sap naar smaak
  • optioneel: verse koriander, naar smaak
  • voor erbij: Naan en gekookte rijst (volgens gebruiksaanwijzing bereid)

Bereidingstijd: 25 minuten

vegetarische curry

Vegetarische curry met kikkererwten

Als basis voor je curry verwarm je eerst de olie en fruit hierin de sjalot, knoflook en gember 8 minuten aan. Dan de paprika erbij en op iets hoger vuur 5 minuten bakken, terwijl je regelmatig omschept. Nu gaan de paste pots erbij, als ook 100ml water, laat dit even op hoog vuur verdampen. Dan de kokosmelk, venkel en broccoli erbij en dit 10 minuten zachtjes laten koken.

Restjes groente opmaken

Je kunt in principe iedere groente gebruiken die je nog hebt liggen. Ik had toevallig nog venkel en broccoli liggen. Maar denk ook eens aan bloemkool of een andere stevige groente. Net wat je wil. Voeg dan de uitgelekte kikkererwten toe en warm vijf minuten mee. Breng op smaak met limoensap en voeg nu in handjes de spinazie toe en laat die slinken in de warme curry. Zoveel je wilt. Serveer met Naan en gekookte rijst. Garneer, als je er van houdt, met verse koriander.

 

Gepubliceerd op 25 mei 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.