Maaltijdsoep met boerenkool, chorizo en kikkererwten



Recent at ik in New York een geweldige salade met boerenkool. Nu wil het geval dat de meeste kleine Smulpaapjes salades niet echt weten te waarderen – de mijne in ieder geval (nog) niet – maar in een soep smaakt boerenkool ook fantastisch.

In deze maaltijdsoep gebruikte ik gewone boerenkool en zijn stevige broertje, cavalo nero (palmkool) wat ‘lekker wat bite geeft. Een dag later nóg lekkerder!

boerenkoolsoep met chorizo Smulpaapje

Voor ruim 6 kommen, als maaltijdsoep

2el olie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, blokjes
1 wortel, blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 chorizo (á 250g), blokjes
750ml water
750ml kippenbouillon
150g boerenkool
100g cavalo nero, grofgesneden
1 zoete aardappel, blokjes
1 blik gepelde tomaten (á 400g)
1tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde tijm
1 blik kikkererwten, uitgelekt (á 400g)
zout en peper

Maaltijdsoep met boerenkool en chorizo

Zet een grote soeppan op en verwarm de olie, fruit hierin de ui, paprika en wortel 5 minuten in aan. Dan de chorizo erbij en 3 minuten meebakken. Tot slot de knoflook nog een minuutje meebakken. Dan het water, de bouillon, zoete aardappel, tomaten, kruiden en groenten erbij en aan de kook brengen.

Boerenkoolsoep met kikkererwten

Laat 15 minuten pruttelen, tot de aardappel en de cavolo nero gaar/gekookt is. Breng op smaak met (weinig) zout en lekker wat vers gemalen zwarte peper. Serveer met knapperig brood.

Gepubliceerd op 2 november 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.