Maaltijdsoep met boerenkool, chorizo en kikkererwten



Recent at ik in New York een geweldige salade met boerenkool. Nu wil het geval dat de meeste kleine Smulpaapjes salades niet echt weten te waarderen – de mijne in ieder geval (nog) niet – maar in een soep smaakt boerenkool ook fantastisch.

In deze maaltijdsoep gebruikte ik gewone boerenkool en zijn stevige broertje, cavalo nero (palmkool) wat ‘lekker wat bite geeft. Een dag later nóg lekkerder!

boerenkoolsoep met chorizo Smulpaapje

Voor ruim 6 kommen, als maaltijdsoep

2el olie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, blokjes
1 wortel, blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 chorizo (á 250g), blokjes
750ml water
750ml kippenbouillon
150g boerenkool
100g cavalo nero, grofgesneden
1 zoete aardappel, blokjes
1 blik gepelde tomaten (á 400g)
1tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde tijm
1 blik kikkererwten, uitgelekt (á 400g)
zout en peper

Maaltijdsoep met boerenkool en chorizo

Zet een grote soeppan op en verwarm de olie, fruit hierin de ui, paprika en wortel 5 minuten in aan. Dan de chorizo erbij en 3 minuten meebakken. Tot slot de knoflook nog een minuutje meebakken. Dan het water, de bouillon, zoete aardappel, tomaten, kruiden en groenten erbij en aan de kook brengen.

Boerenkoolsoep met kikkererwten

Laat 15 minuten pruttelen, tot de aardappel en de cavolo nero gaar/gekookt is. Breng op smaak met (weinig) zout en lekker wat vers gemalen zwarte peper. Serveer met knapperig brood.

Gepubliceerd op 2 november 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.