Maaltijdsoep met boerenkool, chorizo en kikkererwten



Recent at ik in New York een geweldige salade met boerenkool. Nu wil het geval dat de meeste kleine Smulpaapjes salades niet echt weten te waarderen – de mijne in ieder geval (nog) niet – maar in een soep smaakt boerenkool ook fantastisch.

In deze maaltijdsoep gebruikte ik gewone boerenkool en zijn stevige broertje, cavalo nero (palmkool) wat ‘lekker wat bite geeft. Een dag later nóg lekkerder!

boerenkoolsoep met chorizo Smulpaapje

Voor ruim 6 kommen, als maaltijdsoep

2el olie
1 grote ui, gesnipperd
1 rode paprika, blokjes
1 wortel, blokjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 chorizo (á 250g), blokjes
750ml water
750ml kippenbouillon
150g boerenkool
100g cavalo nero, grofgesneden
1 zoete aardappel, blokjes
1 blik gepelde tomaten (á 400g)
1tl gedroogde basilicum
½ tl gedroogde tijm
1 blik kikkererwten, uitgelekt (á 400g)
zout en peper

Maaltijdsoep met boerenkool en chorizo

Zet een grote soeppan op en verwarm de olie, fruit hierin de ui, paprika en wortel 5 minuten in aan. Dan de chorizo erbij en 3 minuten meebakken. Tot slot de knoflook nog een minuutje meebakken. Dan het water, de bouillon, zoete aardappel, tomaten, kruiden en groenten erbij en aan de kook brengen.

Boerenkoolsoep met kikkererwten

Laat 15 minuten pruttelen, tot de aardappel en de cavolo nero gaar/gekookt is. Breng op smaak met (weinig) zout en lekker wat vers gemalen zwarte peper. Serveer met knapperig brood.

Gepubliceerd op 2 november 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!