NIEUWE RUBRIEK: Kant & (bijna) klaar – kikkererwten uit blik

We hebben allemaal wel eens van die ingrediënten in huis die niet vallen onder pakjes & zakjes, maar wel onder kant en bijna klaar. Denk aan een blik bonen, een pot geroosterde paprika maar ook aan een gegrild kippetje van de poelier of iets dergelijks.
Met díe ingrediënten ga ik je laten zien hoe makkelijk en lekker je kunt variëren. Eén ingrediënt, meerdere recepten. Verzameld voor je in deze nieuwe rubriek. We trappen af met iets wat er altijd in mijn voorraadkast staat; een blik kikkererwten. En daar kun je geweldig mee variëren, kijk maar!
Wat maak je met een blik kikkererwten?
Kikkererwten zijn er gedroogd en in blik. En hoewel ik gedroogde kikkererwten, die je altijd nog moet weken, eigenlijk lekkerder vind is een blik kikkererwten ideaal om op voorraad te hebben. In een vergiet kiepen, afspoelen, uitlekken en aan de slag. Want je kunt ze op zo veel manier gebruiken, de variatie is eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende recepten, allemaal met een blik kikkererwten gemaakt.
Maaltijdsalade met kikkererwten
In een kwartier staat ‘ie op tafel! Het recept vind je hier
Spruitjes met kikkererwten
Een heerlijk najaarsgerecht met de favoriete groente van onze dochter. Hier vind je het recept.
Maaltijdsoep met chorizo en kikkererwten
Je maaltijdsoep maak je extra voedzaam door er kikkererwten aan toe te voegen. Het recept vind je hier
Hummusbowl
Dze snelle variant van hummus is geweldig als uitgangspunt voor een voedzame snelle maaltijd. Kijk hier maar
Bietjesstamppot met geroosterde kikkererwten
Maak een simpele stamppot af met geroosterde kikkererwten. Click voor het recept.
Meer recepten met kikkererwten
Vanaf nu wil je altijd een blik kikkererwten op voorraad hebben, want dit kun je er ook nog allemaal mee maken -> meer recepten met kikkererwten
Gepubliceerd op 4 september 2019