Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten



Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten

We zaten een beetje in een curryfase, afgelopen maand. Want met deze Indiaanse eenpansmaaltijd kun je veel meer variëren dan je wellicht denkt. Voor deze curry gebruikte ik een Korma currypasta, die is lekker mild en maakt deze curry dus ook weer heel toegankelijk als je met kinderen eet of niet van heel pittig houdt. Probeer maar eens!

Voor 4 personen
1 bloemkool (ongeveer 650g) in gelijke roosjes
2cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel, in gelijke stukken
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze

Voor erbij: Naan

Vegetarische curry

Fruit in een grote pan de gember en knoflook in de olie 5 minuten zachtjes aan. Doe dan de tomatenpuree en currypasta erbij en bak dat een minuutje mee. Bloemkoolroosjes er bij en 3 minuten meebakken

Bloemkoolcurry met kikkererwten

Giet de kokosmelk, bouillon en limoensap erbij en breng aan de kook. Voeg ook de kikkererwten en aardappel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen, tot de bloemkool en aardappel gaar is. Breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat limoensap. Garneer met de gehakte noten en (optioneel) met verse peterselie, voor wat extra smaak en kleur. Serveer met Naan.

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.