Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten



Bloemkoolcurry met aardappel & kikkererwten

We zaten een beetje in een curryfase, afgelopen maand. Want met deze Indiaanse eenpansmaaltijd kun je veel meer variëren dan je wellicht denkt. Voor deze curry gebruikte ik een Korma currypasta, die is lekker mild en maakt deze curry dus ook weer heel toegankelijk als je met kinderen eet of niet van heel pittig houdt. Probeer maar eens!

Voor 4 personen
1 bloemkool (ongeveer 650g) in gelijke roosjes
2cm verse gember, geraspt
1teen knoflook, geraspt
1el zonnebloemolie
1el tomatenpuree
2el Korma currypasta (bijv. Patak’s)
1el limoensap
2 blikken kikkererwten (á 400g)
250g aardappel, in gelijke stukken
1 blik kokosmelk (á 400g)
250ml groentebouillon
handje grofgehakte noten, naar keuze

Voor erbij: Naan

Vegetarische curry

Fruit in een grote pan de gember en knoflook in de olie 5 minuten zachtjes aan. Doe dan de tomatenpuree en currypasta erbij en bak dat een minuutje mee. Bloemkoolroosjes er bij en 3 minuten meebakken

Bloemkoolcurry met kikkererwten

Giet de kokosmelk, bouillon en limoensap erbij en breng aan de kook. Voeg ook de kikkererwten en aardappel toe en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen, tot de bloemkool en aardappel gaar is. Breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat limoensap. Garneer met de gehakte noten en (optioneel) met verse peterselie, voor wat extra smaak en kleur. Serveer met Naan.

Gepubliceerd op 14 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.