Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten



De lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met de restjes die in de koelkast lagen. Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee het gemaakt wordt, en het resultaat dat heerlijk is zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2el olie
400g snijbonen (zakje AH)
2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten (á 400g)
zout & peper
1tl paprikapoeder
300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
200g pulled pork *)

Snelle eenpansmaaltijd

Verhit de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan, dan knoflook erbij en nog even meefruiten. Dan de snijbonen erbij en goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Tomaten uit blik

Dan mogen de tomaten uit blik erbij, plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen, de rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je dit niet liggen dan kan ik me voorstellen dat het ook lekker is om kleine balletjes gehakt te gebruiken. Doe die dan tegelijkertijd met de tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.