Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten



Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.

Want de lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met nog een aantal restjes die in de koelkast lagen.

Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee deze eenpansmaaltijd gemaakt wordt en het heerlijke eindresultaat zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 400g snijbonen
  • 2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten á 400g (Mutti)
  • zout & peper
  • 1tl paprikapoeder
  • 300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
  • 200g pulled pork *)

eenpansmaaltijd kikkererwten

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Voor je eenpansmaaltijd verhit je eerst de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan. Dan knoflook erbij en nog even mee fruiten. Dan de snijbonen erbij, goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Gepelde tomaten uit blik

Dan mogen de San Marzano gepelde tomaten uit blik erbij. Plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Restje pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen. De rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je geen restje pulled pork dan is het ook lekker om kleine balletjes gehakt te garen in de saus. Doe die dan tegelijkertijd met de gepelde tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.

Gepubliceerd op 25 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.