Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten



Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.

Want de lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met nog een aantal restjes die in de koelkast lagen.

Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee deze eenpansmaaltijd gemaakt wordt en het heerlijke eindresultaat zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 400g snijbonen
  • 2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten á 400g (Mutti)
  • zout & peper
  • 1tl paprikapoeder
  • 300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
  • 200g pulled pork *)

eenpansmaaltijd kikkererwten

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Voor je eenpansmaaltijd verhit je eerst de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan. Dan knoflook erbij en nog even mee fruiten. Dan de snijbonen erbij, goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Gepelde tomaten uit blik

Dan mogen de San Marzano gepelde tomaten uit blik erbij. Plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Restje pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen. De rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je geen restje pulled pork dan is het ook lekker om kleine balletjes gehakt te garen in de saus. Doe die dan tegelijkertijd met de gepelde tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.

Gepubliceerd op 25 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!