Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten



Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.

Want de lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met nog een aantal restjes die in de koelkast lagen.

Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee deze eenpansmaaltijd gemaakt wordt en het heerlijke eindresultaat zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 400g snijbonen
  • 2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten á 400g (Mutti)
  • zout & peper
  • 1tl paprikapoeder
  • 300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
  • 200g pulled pork *)

eenpansmaaltijd kikkererwten

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Voor je eenpansmaaltijd verhit je eerst de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan. Dan knoflook erbij en nog even mee fruiten. Dan de snijbonen erbij, goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Gepelde tomaten uit blik

Dan mogen de San Marzano gepelde tomaten uit blik erbij. Plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Restje pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen. De rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je geen restje pulled pork dan is het ook lekker om kleine balletjes gehakt te garen in de saus. Doe die dan tegelijkertijd met de gepelde tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.

Gepubliceerd op 25 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!