Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten



Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.

Want de lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met nog een aantal restjes die in de koelkast lagen.

Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.

En met het gemak waarmee deze eenpansmaaltijd gemaakt wordt en het heerlijke eindresultaat zou ik dat gewoon gaan doen!

Voor 4-6 personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2el olie
  • 400g snijbonen
  • 2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten á 400g (Mutti)
  • zout & peper
  • 1tl paprikapoeder
  • 300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
  • 200g pulled pork *)

eenpansmaaltijd kikkererwten

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Voor je eenpansmaaltijd verhit je eerst de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan. Dan knoflook erbij en nog even mee fruiten. Dan de snijbonen erbij, goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.

Gepelde tomaten uit blik

Dan mogen de San Marzano gepelde tomaten uit blik erbij. Plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.

Restje pulled pork

Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen. De rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je geen restje pulled pork dan is het ook lekker om kleine balletjes gehakt te garen in de saus. Doe die dan tegelijkertijd met de gepelde tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.

Gepubliceerd op 25 november 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 januari 2021
rode kool
 
Weekmenu 2021 – week 3

Lekker en gezond eten hoeft niet altijd duur te zijn. Kies voor seizoensgroente en je kunt ook met een klein budget vers eten. Check dit weekmenu maar!
15 januari 2021
vegan maaltijd
 
Mexicaanse bonenschotel (vegan)

Als je een snelle Mexicaanse maaltijd op tafel wilt zetten en graag vegan eet (of wilt proberen) dan is deze bonenschotel voor jou.
14 januari 2021
vegan curry
 
Snelle groente curry (vegan)

Een curry is de perfecte manier om groente te eten. Niet alleen kun je er restjes groente mee op maken maar je zit ook nog eens zó aan tafel!
14 januari 2021
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
13 januari 2021
spitskool roerbak
 
Noodles met spitskool en homemade roerbaksaus

Super snelle roerbak met heel veel groente, zoals spitskool. Je maakt het compleet met je zelfgemaakte roerbaksaus. Heerlijke budgetmaaltijd!
12 januari 2021
wafels met kaneelsuiker
 
Churros wafels

Deze wafels doen denken aan churros, die lekkere gefrituurde stengels met kaneelsuiker. Ik maakte er wafels van. Voor een top begin van je dag!