Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten

Deze eenvoudige eenpansmaaltijd heeft als basis een pure tomatensaus, waardoor nog maar een paar extra ingrediënten nodig zijn.
Want de lekkerste gerechten ontstaan soms per ongeluk. Dit is er zo eentje die ik bedacht met nog een aantal restjes die in de koelkast lagen.
Gelukkig ligt er tegenwoordig altijd pen en papier bij mij op het aanrecht, dus jullie kunnen hier nu ook van gaan genieten.
En met het gemak waarmee deze eenpansmaaltijd gemaakt wordt en het heerlijke eindresultaat zou ik dat gewoon gaan doen!
Voor 4-6 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 2el olie
- 400g snijbonen
- 2 blikken gepelde (San Marzano) tomaten á 400g (Mutti)
- zout & peper
- 1tl paprikapoeder
- 300g gare kikkererwten (kant en klaar uit blik of zelf gekookt)
- 200g pulled pork *)
Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten
Voor je eenpansmaaltijd verhit je eerst de olie en fruit hier de ui een paar minuutjes in aan. Dan knoflook erbij en nog even mee fruiten. Dan de snijbonen erbij, goed omscheppen en even kort meebakken. Bestrooi met zout, peper en paprikapoeder en schep om.
Gepelde tomaten uit blik
Dan mogen de San Marzano gepelde tomaten uit blik erbij. Plet die iets fijn en breng langzaam aan de kook. Laat, met deksel schuin op de pan, 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de snijbonen gaar kunnen stoven. Tot slot de kikkererwten en restjes vlees erbij en door en door warm laten worden.
Restje pulled pork
Wij hadden een restje pulled pork van de barbecue liggen. De rooksmaak in het vlees paste geweldig in dit gerecht. Heb je geen restje pulled pork dan is het ook lekker om kleine balletjes gehakt te garen in de saus. Doe die dan tegelijkertijd met de gepelde tomaten in de pan, zodat ze met de snijbonen mee gaar kunnen worden. Uiteraard kun je ook voor een vegetarische variant gaan en het vlees gewoon weg laten.
Gepubliceerd op 25 november 2020