Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten



Vegan shoarma van bloemkool met knapperige kikkererwten. Dat is een recept voor plantaardig fastfood om zéker een keer te maken.

Deze bloemkool shoarma maak je met kruiden die je zelf heel eenvoudig mengt tot shoarma kruidenmix.

Want dat je van groente, bijvoorbeeld oesterzwammen zoals ik eerder at bij restaurant Bardak in Amsterdam, geweldige vegetarische shoarma kunt maken mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Met deze vegan bloemkool shoarma vul je een verse pita, zoals je dat met gewone vleesshoarma ook doet.

Deze groente shoarma krijgt nog eens extra bite door de geroosterde kikkererwten. Durf je het aan? Kom, dan gaan we de keuken in!

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en goed uitgelekt
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak

zelfgemaakte shoarmakruiden

1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne

tahin dressing

2el tahin
water
citroensap, naar smaak
zout & peper

verder nodig: oven voor verwarmen op 200C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier – pita’s

Bloemkool shoarma

Meng voor je bloemkool shoarma als eerste de shoarmakruiden en mix de helft ervan door je roosjes broccoli. Goed husselen, zodat alles eronder zit. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat.

Hierbij gaan de kikkererwten. Hoe droger ze zijn, des te beter ze roosteren. Ik liet ze een ochtend in een vergiet uitlekken en opdrogen.

Geroosterde kikkererwten

Rooster de bloemkool en kikkererwten nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor snijd je de snackkomkommers (verwijder de zaadlijsten) in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes (knijp het vocht er zoveel mogelijk uit). Voeg fijngesneden peterselie en munt toe en meng alles goed door elkaar.

Tahin dressing

Schep de tahin in een kommetje en voeg genoeg water toe zodat het, terwijl je mengt, een vloeibaar sausje wordt. Ik houd van een beetje dikke saus, dus voeg minder water toe. Maar dit kan naar eigen smaak. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Alles naar smaak. Zet weg tot gebruik.

Vegan shoarma

Kun je verse pita vinden, dan zijn die het állerlekkerst (vaak te koop bij je plaatselijke Maoz of shoarmazaak) maar anders is een geroosterde pita ook prima. Vul die met lekker wat bloemkool, kikkererwten en voldoende salade. Sprenkel de tahin-dressing erover en zet er lekker meteen je tanden in.

Gepubliceerd op 13 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.