Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten (vegan)



Deze bloemkool shoarma maak je met kruiden die je zelf heel eenvoudig mengt tot shoarma kruidenmix. Want dat je van groente, bijvoorbeeld oesterzwammen zoals ik eerder at bij restaurant Bardak in Amsterdam, geweldige vegetarische shoarma kunt maken mag hierna wel duidelijk zijn.

Met deze vegan bloemkool shoarma vul je een verse pita, zoals je dat met gewone vleesshoarma ook doet. Deze groente shoarma krijgt nog eens extra bite door de geroosterde kikkererwten. Durf je het aan? Kom, dan gaan we de keuken in!

Geroosterde bloemkoolshoarma

voor 4 personen
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en goed uitgelekt
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak

zelfgemaakte shoarmakruiden

1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne

tahin dressing

2el tahin
water
citroensap, naar smaak
zout & peper

verder nodig: oven voor verwarmen op 200C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier – pita’s

Geroosterde bloemkoolshoarma

Meng als eerste de shoarmakruiden en mix de helft ervan door je roosjes broccoli. Goed husselen, zodat alles eronder zit. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat. Hierbij gaan de kikkererwten. Hoe droger ze zijn, des te beter ze roosteren. Ik liet ze een ochtend in een vergiet uitlekken en opdrogen.

Geroosterde kikkererwten

Rooster de bloemkool en kikkererwten nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor snijd je de snackkomkommers (verwijder de zaadlijsten) in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes (knijp het vocht er zoveel mogelijk uit). Voeg fijngesneden peterselie en munt toe en meng alles goed door elkaar.

Tahin dressing

Schep de tahin in een kommetje en voeg genoeg water toe zodat het, terwijl je mengt, een vloeibaar sausje wordt. Ik houd van een beetje dikke saus, dus voeg minder water toe. Maar dit kan naar eigen smaak. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Alles naar smaak. Zet weg tot gebruik.

Vegan shoarma

Kun je verse pita vinden, dan zijn die het állerlekkerst (vaak te koop bij je plaatselijke Maoz of shoarmazaak) maar anders is een geroosterde pita ook prima. Vul die met lekker wat bloemkool, kikkererwten en voldoende salade. Sprenkel de tahin-dressing erover en zet er lekker meteen je tanden in.

Gepubliceerd op 13 november 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 mei 2021
 
Aspergesoep met zelfgemaakte aspergebouillon

Je verspilt niks van die heerlijke asperges als je er een soep van maakt met een zelfgemaakte aspergebouillon.
7 mei 2021
dutch baby
 
Weekmenu 2021 – week 19

Een weekmenu met gerechten passend bij de tijd van het jaar. Verrassende gerechten ook, maar stuk voor stuk even lekker (en gezond!)
5 mei 2021
 
Ovenschotel met gehakt en banaan

Van studentenhap naar familiemaaltijd. Dat gebeurde er met het recept voor deze verrassende ovenschotel met gehakt en banaan!
2 mei 2021
maaltijdsalade met vis
 
Salade met makreel en rode biet

Een goedgevulde salade met makreel en rode biet. Heerlijk als lunchsalade of een lichte maaltijdsalade. Een verrassend saladerecept!
2 mei 2021
pasta pollo tonato smulpaapje
 
De 5 lekkerste recepten met tonijn

Tonijn kun je ook op verantwoorde manier in je gerechten gebruiken. Hoe je dat doet, plus de lekkerste recepten met tonijn lees je hier.
30 april 2021
samen koken
 
Weekmenu 2021 – week 18

Het weekmenu biedt weer volop makkelijke doordeweekse maaltijden voor het hele gezin. Met een lekkere cake voor het weekend. Smullen maar!