Bloemkoolshoarma met geroosterde kikkererwten



Vegan shoarma van bloemkool met knapperige kikkererwten. Dat is een recept voor plantaardig fastfood om zéker een keer te maken.

Deze bloemkool shoarma maak je met kruiden die je zelf heel eenvoudig mengt tot shoarma kruidenmix.

Want dat je van groente, bijvoorbeeld oesterzwammen zoals ik eerder at bij restaurant Bardak in Amsterdam, geweldige vegetarische shoarma kunt maken mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Met deze vegan bloemkool shoarma vul je een verse pita, zoals je dat met gewone vleesshoarma ook doet.

Deze groente shoarma krijgt nog eens extra bite door de geroosterde kikkererwten. Durf je het aan? Kom, dan gaan we de keuken in!

Dit heb je nodig voor 4 personen

1 bloemkool, in kleine roosjes
1 blik kikkererwten (á 400g), afgespoeld en goed uitgelekt
5 snackkomkommers
200g kleine tomaatjes
verse peterselie, naar smaak
verse munt, naar smaak

zelfgemaakte shoarmakruiden

1tl gemalen zwarte peper
2tl gemalen komijn
2tl paprikapoeder
1tl zout
½ tl kurkuma
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
¼ tl cayenne

tahin dressing

2el tahin
water
citroensap, naar smaak
zout & peper

verder nodig: oven voor verwarmen op 200C (boven/onderwarmte) – bakplaat met bakpapier – pita’s

Bloemkool shoarma

Meng voor je bloemkool shoarma als eerste de shoarmakruiden en mix de helft ervan door je roosjes broccoli. Goed husselen, zodat alles eronder zit. Spreid dit gelijkmatig uit over je bakplaat.

Hierbij gaan de kikkererwten. Hoe droger ze zijn, des te beter ze roosteren. Ik liet ze een ochtend in een vergiet uitlekken en opdrogen.

Geroosterde kikkererwten

Rooster de bloemkool en kikkererwten nu 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de salade. Hiervoor snijd je de snackkomkommers (verwijder de zaadlijsten) in kleine blokjes. Hetzelfde geldt voor de tomaatjes (knijp het vocht er zoveel mogelijk uit). Voeg fijngesneden peterselie en munt toe en meng alles goed door elkaar.

Tahin dressing

Schep de tahin in een kommetje en voeg genoeg water toe zodat het, terwijl je mengt, een vloeibaar sausje wordt. Ik houd van een beetje dikke saus, dus voeg minder water toe. Maar dit kan naar eigen smaak. Breng dan op smaak met citroensap, zout en peper. Alles naar smaak. Zet weg tot gebruik.

Vegan shoarma

Kun je verse pita vinden, dan zijn die het állerlekkerst (vaak te koop bij je plaatselijke Maoz of shoarmazaak) maar anders is een geroosterde pita ook prima. Vul die met lekker wat bloemkool, kikkererwten en voldoende salade. Sprenkel de tahin-dressing erover en zet er lekker meteen je tanden in.

Gepubliceerd op 13 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.