Kikkererwtenburgers met yoghurtdip
Vegetarische burgers kun je prima in de supermarkt kopen (dit is onze top 5 favorieten) maar zijn ook super simpel om zelf in elkaar te draaien. Je krijgt er niet de textuur van, die een vleesburger heeft. Maar als je puur let op smaak, dan word je weer heel blij.
Deze burgers zijn gemaakt van kikkererwten & spinazie. De dip is een must om erbij te maken, want daar worden ze nóg lekkerder van!
Voor 6-8 vegaburgers
2 blikken kikkererwten (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
10g verse munt
2 ½ tl gemalen komijn
1 tl kaneel
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
2tl geraspte verse gember
4el water
100g (baby)spinazie
Voor de yoghurtdip
150g dikke yoghurt
½ tl komijn
citroenrasp van 1 citroen
verse munt naar smaak, fijngehakt
zout & peper
Voor erbij: pitabroodjes of vers Turks brood
Snelle vegetarische burgers
Doe alle ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine (of blender) en mix. Haal met twee lepels scheppen eruit, draai een bal ervan en plet dan tot burger. Afhankelijk van de grootte van je burgers krijg je genoeg voor 6-8 burgers. Zet koud en afgedekt weg als je ze later wilt bakken.
Yoghurtdip voor bij kikkererwtenburger
Mix alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik. Als je wilt gaan eten verhit je een koekenpan met een drup zonnebloemolie. Bak de burgers op medium hoog vuur 3 minuten per kant. Draai ze niet te vaak tussentijds om, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.
Serveer met geroosterde pita broodjes en je yoghurtdip
Gepubliceerd op 18 april 2018