Kikkererwtenburgers met yoghurtdip



Vegetarische burgers kun je prima in de supermarkt kopen (dit is onze top 5 favorieten) maar zijn ook super simpel om zelf in elkaar te draaien. Je krijgt er niet de textuur van, die een vleesburger heeft. Maar als je puur let op smaak, dan word je weer heel blij.

Deze burgers zijn gemaakt van kikkererwten & spinazie. De dip is een must om erbij te maken, want daar worden ze nóg lekkerder van!

kikkererwten burger vega

Voor 6-8 vegaburgers

2 blikken kikkererwten (á 400g) afgespoeld en uitgelekt
10g verse munt
2 ½ tl gemalen komijn
1 tl kaneel
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
2tl geraspte verse gember
4el water
100g (baby)spinazie

Voor de yoghurtdip

150g dikke yoghurt
½ tl komijn
citroenrasp van 1 citroen
verse munt naar smaak, fijngehakt
zout & peper

Voor erbij: pitabroodjes of vers Turks brood

Snelle vegetarische burgers

Doe alle ingrediënten voor de burgers in een keukenmachine (of blender) en mix. Haal met twee lepels scheppen eruit, draai een bal ervan en plet dan tot burger. Afhankelijk van de grootte van je burgers krijg je genoeg voor 6-8 burgers. Zet koud en afgedekt weg als je ze later wilt bakken.

Yoghurtdip voor bij kikkererwtenburger

Mix alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper. Zet koel en afgedekt weg tot gebruik. Als je wilt gaan eten verhit je een koekenpan met een drup zonnebloemolie. Bak de burgers op medium hoog vuur 3 minuten per kant. Draai ze niet te vaak tussentijds om, om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen.

Serveer met geroosterde pita broodjes en je yoghurtdip

Gepubliceerd op 18 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.