Smulpaapje kookt! – Spruitjes met kikkererwten & feta



Een super snelle,  super gezonde maaltijd waarbij spruitjes weer het stralend middelpunt zijn maar dit keer worden gecombineerd met het goede van kikkererwten.

Wij aten het als vegetarische maaltijd, maar je kunt er natuurlijk prima een stukje vis of vlees bij serveren!

Voor 4 personen

350g spruitjes, in kwarten (netto gewicht)
1el neutrale olie
1 blik kikkererwten a 400g, afgespoeld en uitgelekt
100g feta, in blokjes
50g walnoten, grof gehakt
1teen knoflook, fijngehakt
2el olijfolie
1el citroensap
½ tl nootmuskaat
versgemalen zwarte peper

Lekkere spruitjes!

Verhit een wok met de olie en wok hierin de spruitjes op hoog vuur in een minuut of 5-8 beetgaar. Proef na vijf minuten even of je ze zo lekker vindt. Nog iets gaarder? Dan nog even door wokken. In de laatste 2 minuten ook de knoflook nog even meebakken. Dan de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten erbij en goed doorwarmen, maar niet te veel meer roeren. Dan kneus je de kikkererwten te veel.

Snelle spruitjes

Breng op smaak met citroensap, nootmuskaat en zwarte peper. Vlak voor het opdienen feta en walnoten er door roeren en tot slot de olijfolie erover heen. Meteen aan tafel nu! Eet smakelijk

 

Gepubliceerd op 6 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.