Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen



Een goedgevulde maaltijdsoep is een heerlijk eenpansgerecht om te maken. Deze soep heeft een rijke, lichtpittige smaak en knapperige savooiekool voor de bite.

De basis voor deze maaltijdsoep begint verrassend genoeg met chorizo. Die zorgt voor een wat rokerige smaak. Zeker in combinatie met de grote garnalen en tomaat vind ik dat altijd een geweldige smaakexplosie geven. Iets dat je in een maaltijdsoep graag terugziet.

Savooiekool is zo’n typische winterkool die uitblinkt in veelzijdigheid. In deze maaltijdsoep zorgt de kool niet alleen voor de kleur, maar ook voor de bite doordat hij er pas op het laatst aan wordt toegevoegd. Je zou ook boerenkool kunnen gebruiken, als je dat lekkerder vindt.

Door aan het eind naar smaak citroensap aan de maaltijdsoep toe te voegen haal je lekker wat frisheid naar boven en wordt de soep bovendien ook niet te zwaar. Sneetje vers brood erbij en klaar is je makkelijke eenpansmaaltijd.

savooiekool is groene kool

Verschil savooiekool en groene kool

Wist je dat er geen enkel verschil is tussen savooiekool en groene kool Beiden zijn precies hetzelfde. Het zijn alleen twee andere namen voor één koolsoort. In deze práchtige savooiekool zit trouwens  heel veel goeds voor je.

Niks geen vet, amper koolhydraten, maar wel ontzettend veel vitamine C Een gezond kooltje dus. En het mooie is, het is ook nog eens een groente waar je portemonnee blij van wordt. Want met één zo’n prachtige savooiekool kun je vaak meerdere gerechten maken. Behalve deze soep kun je savooiekool ook heerlijk bakken met bacon.

Maar we gaan nu eerst soep eten. Dit is hoe je de maaltijdsoep met savooiekool en garnalen maakt.

Voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el zonnebloemolie
125 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
1 el tomatenpuree
½ el chilivlokken
½ tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten (San Marzano)
2 potten vleesfond (à 380 ml)
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt.
15 grote garnalen (diepvries)
200 gram verse savooiekool, in reepjes
1-2 el citroensap
zout & peper

Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen

Verwarm voor de maaltijdsoep als eerste de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Dan mogen de blokjes chorizo erbij die je 5 minuutjes mee bakt. Voeg dan de tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en chilivlokken toe en bak ook die een minuutje mee.

Dan gaan de tomaten erbij, die je iets kleiner maakt. Ook de fond mag erbij. Breng alles aan de kook en doe er dan de kikkererwten en garnalen bij. Die hoeven alleen mee te warmen, tot de garnalen mooi roze kleuren. Dat is het teken dat ze gaar zijn.

Makkelijke maaltijdsoep

Breng je makkelijke maaltijdsoep nu verder op smaak met citroensap, zout en peper. Happy? Dan mag tot slot de savooiekool erbij. Die warm je nog kort mee, tot ‘ie beetgaar is. Maak je de soep vooruit, voeg dan nog niet de kool toe maar doe dat pas als je de soep opwarmt om te gaan eten.

Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen

Je maaltijdsoep met savooiekool en garnalen is klaar! Het enige dat er nog aan ontbreekt is wat lekker knapperig brood en gezouten boter. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 27 februari 2022


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.