Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen



Een goedgevulde maaltijdsoep is een heerlijk eenpansgerecht om te maken. Deze soep heeft een rijke, lichtpittige smaak en knapperige savooiekool voor de bite.

De basis voor deze maaltijdsoep begint verrassend genoeg met chorizo. Die zorgt voor een wat rokerige smaak. Zeker in combinatie met de grote garnalen en tomaat vind ik dat altijd een geweldige smaakexplosie geven. Iets dat je in een maaltijdsoep graag terugziet.

Savooiekool is zo’n typische winterkool die uitblinkt in veelzijdigheid. In deze maaltijdsoep zorgt de kool niet alleen voor de kleur, maar ook voor de bite doordat hij er pas op het laatst aan wordt toegevoegd. Je zou ook boerenkool kunnen gebruiken, als je dat lekkerder vindt.

Door aan het eind naar smaak citroensap aan de maaltijdsoep toe te voegen haal je lekker wat frisheid naar boven en wordt de soep bovendien ook niet te zwaar. Sneetje vers brood erbij en klaar is je makkelijke eenpansmaaltijd.

savooiekool is groene kool

Verschil savooiekool en groene kool

Wist je dat er geen enkel verschil is tussen savooiekool en groene kool Beiden zijn precies hetzelfde. Het zijn alleen twee andere namen voor één koolsoort. In deze práchtige savooiekool zit trouwens  heel veel goeds voor je.

Niks geen vet, amper koolhydraten, maar wel ontzettend veel vitamine C Een gezond kooltje dus. En het mooie is, het is ook nog eens een groente waar je portemonnee blij van wordt. Want met één zo’n prachtige savooiekool kun je vaak meerdere gerechten maken. Behalve deze soep kun je savooiekool ook heerlijk bakken met bacon.

Maar we gaan nu eerst soep eten. Dit is hoe je de maaltijdsoep met savooiekool en garnalen maakt.

Voor 4 personen, als maaltijdsoep

1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el zonnebloemolie
125 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
1 el tomatenpuree
½ el chilivlokken
½ tl gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten (San Marzano)
2 potten vleesfond (à 380 ml)
1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt.
15 grote garnalen (diepvries)
200 gram verse savooiekool, in reepjes
1-2 el citroensap
zout & peper

Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen

Verwarm voor de maaltijdsoep als eerste de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten aan. Dan mogen de blokjes chorizo erbij die je 5 minuutjes mee bakt. Voeg dan de tomatenpuree, gerookt paprikapoeder en chilivlokken toe en bak ook die een minuutje mee.

Dan gaan de tomaten erbij, die je iets kleiner maakt. Ook de fond mag erbij. Breng alles aan de kook en doe er dan de kikkererwten en garnalen bij. Die hoeven alleen mee te warmen, tot de garnalen mooi roze kleuren. Dat is het teken dat ze gaar zijn.

Makkelijke maaltijdsoep

Breng je makkelijke maaltijdsoep nu verder op smaak met citroensap, zout en peper. Happy? Dan mag tot slot de savooiekool erbij. Die warm je nog kort mee, tot ‘ie beetgaar is. Maak je de soep vooruit, voeg dan nog niet de kool toe maar doe dat pas als je de soep opwarmt om te gaan eten.

Maaltijdsoep met savooiekool en garnalen

Je maaltijdsoep met savooiekool en garnalen is klaar! Het enige dat er nog aan ontbreekt is wat lekker knapperig brood en gezouten boter. Geniet ervan!

Gepubliceerd op 27 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.