Kikkererwtentortilla met avocado en frambozen (vegan)



Onlangs lunchte ik met een vriendinnetje bij Blender, in Haarlem. En hoewel ik niet uit principe vegan eet sprak de kikkererwtentortilla die ze daar serveren me puur door de smaken enorm aan. Heerlijk was ‘ie!

Thuis stond nog een zakje kikkererwtenmeel in de voorraadkast, dus eens proberen of ik die heerlijke lunch kon namaken. En dat lukte!

 

De inspiratie voor deze tortilla vond ik in een recept voor nacho’s van kikkererwtenmeel van Sarah Britton. Dat recept paste ik iets aan door onder meer andere kruiden te gebruiken en het deeg uit te rollen tot tortilla, in plaats van nacho’s.

Voor 6 tortilla’s

250g kikkererwtenmeel (o.a. bij natuurwinkels)
1 ½ tl zout
1tl Ras el Hanout
1tl bakpoeder
60ml zonnebloemolie
80ml warm water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 175C

Om te beleggen

Geprakte avocado met wat limoensap (per tortilla een halve avocado)
rucola
verse (baby)spinazie
frambozen
gerookte amandelen
optioneel: kiemen (zoals broccolikiemen, o.a. bij de grotere AH)

Zo maak je kikkererwtentortilla’s

Meng alle droge ingrediënten in een kom en giet daar de olie bij. Daarna, beetje bij beetje, het water, tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel dat in 6 bolletjes. Je wilt ze nu zo dun mogelijk uitrollen, het makkelijkst gaat dit tussen twee velletjes bakpapier.

Vegan lunch

Leg de uitgerolde tortilla’s op de met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht kleuren. Haal voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat op een rooster helemaal afkoelen. Ze zijn dan iets krokant.

Bakken met kikkererwtenmeel

Beleg de tortilla’s met de geprakte avocado en garneer met de rucola, spinazie, frambozen en amandelen. Als je wilt kun je er ook nog wat kiemen op doen ter garnering. De tortilla’s kun je het beste zo snel mogelijk eten, of goed luchtdicht nog een dag bewaren.

 

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!