Kikkererwtentortilla met avocado en frambozen (vegan)



Onlangs lunchte ik met een vriendinnetje bij Blender, in Haarlem. En hoewel ik niet uit principe vegan eet sprak de kikkererwtentortilla die ze daar serveren me puur door de smaken enorm aan. Heerlijk was ‘ie!

Thuis stond nog een zakje kikkererwtenmeel in de voorraadkast, dus eens proberen of ik die heerlijke lunch kon namaken. En dat lukte!

 

De inspiratie voor deze tortilla vond ik in een recept voor nacho’s van kikkererwtenmeel van Sarah Britton. Dat recept paste ik iets aan door onder meer andere kruiden te gebruiken en het deeg uit te rollen tot tortilla, in plaats van nacho’s.

Voor 6 tortilla’s

250g kikkererwtenmeel (o.a. bij natuurwinkels)
1 ½ tl zout
1tl Ras el Hanout
1tl bakpoeder
60ml zonnebloemolie
80ml warm water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 175C

Om te beleggen

Geprakte avocado met wat limoensap (per tortilla een halve avocado)
rucola
verse (baby)spinazie
frambozen
gerookte amandelen
optioneel: kiemen (zoals broccolikiemen, o.a. bij de grotere AH)

Zo maak je kikkererwtentortilla’s

Meng alle droge ingrediënten in een kom en giet daar de olie bij. Daarna, beetje bij beetje, het water, tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel dat in 6 bolletjes. Je wilt ze nu zo dun mogelijk uitrollen, het makkelijkst gaat dit tussen twee velletjes bakpapier.

Vegan lunch

Leg de uitgerolde tortilla’s op de met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht kleuren. Haal voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat op een rooster helemaal afkoelen. Ze zijn dan iets krokant.

Bakken met kikkererwtenmeel

Beleg de tortilla’s met de geprakte avocado en garneer met de rucola, spinazie, frambozen en amandelen. Als je wilt kun je er ook nog wat kiemen op doen ter garnering. De tortilla’s kun je het beste zo snel mogelijk eten, of goed luchtdicht nog een dag bewaren.

 

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!