Kikkererwtentortilla met avocado en frambozen (vegan)



Onlangs lunchte ik met een vriendinnetje bij Blender, in Haarlem. En hoewel ik niet uit principe vegan eet sprak de kikkererwtentortilla die ze daar serveren me puur door de smaken enorm aan. Heerlijk was ‘ie!

Thuis stond nog een zakje kikkererwtenmeel in de voorraadkast, dus eens proberen of ik die heerlijke lunch kon namaken. En dat lukte!

 

De inspiratie voor deze tortilla vond ik in een recept voor nacho’s van kikkererwtenmeel van Sarah Britton. Dat recept paste ik iets aan door onder meer andere kruiden te gebruiken en het deeg uit te rollen tot tortilla, in plaats van nacho’s.

Voor 6 tortilla’s

250g kikkererwtenmeel (o.a. bij natuurwinkels)
1 ½ tl zout
1tl Ras el Hanout
1tl bakpoeder
60ml zonnebloemolie
80ml warm water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 175C

Om te beleggen

Geprakte avocado met wat limoensap (per tortilla een halve avocado)
rucola
verse (baby)spinazie
frambozen
gerookte amandelen
optioneel: kiemen (zoals broccolikiemen, o.a. bij de grotere AH)

Zo maak je kikkererwtentortilla’s

Meng alle droge ingrediënten in een kom en giet daar de olie bij. Daarna, beetje bij beetje, het water, tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel dat in 6 bolletjes. Je wilt ze nu zo dun mogelijk uitrollen, het makkelijkst gaat dit tussen twee velletjes bakpapier.

Vegan lunch

Leg de uitgerolde tortilla’s op de met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht kleuren. Haal voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat op een rooster helemaal afkoelen. Ze zijn dan iets krokant.

Bakken met kikkererwtenmeel

Beleg de tortilla’s met de geprakte avocado en garneer met de rucola, spinazie, frambozen en amandelen. Als je wilt kun je er ook nog wat kiemen op doen ter garnering. De tortilla’s kun je het beste zo snel mogelijk eten, of goed luchtdicht nog een dag bewaren.

 

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.