Kikkererwtentortilla met avocado en frambozen (vegan)



Onlangs lunchte ik met een vriendinnetje bij Blender, in Haarlem. En hoewel ik niet uit principe vegan eet sprak de kikkererwtentortilla die ze daar serveren me puur door de smaken enorm aan. Heerlijk was ‘ie!

Thuis stond nog een zakje kikkererwtenmeel in de voorraadkast, dus eens proberen of ik die heerlijke lunch kon namaken. En dat lukte!

 

De inspiratie voor deze tortilla vond ik in een recept voor nacho’s van kikkererwtenmeel van Sarah Britton. Dat recept paste ik iets aan door onder meer andere kruiden te gebruiken en het deeg uit te rollen tot tortilla, in plaats van nacho’s.

Voor 6 tortilla’s

250g kikkererwtenmeel (o.a. bij natuurwinkels)
1 ½ tl zout
1tl Ras el Hanout
1tl bakpoeder
60ml zonnebloemolie
80ml warm water

Verder nodig: bakplaat met bakpapier, oven voorverwarmen op 175C

Om te beleggen

Geprakte avocado met wat limoensap (per tortilla een halve avocado)
rucola
verse (baby)spinazie
frambozen
gerookte amandelen
optioneel: kiemen (zoals broccolikiemen, o.a. bij de grotere AH)

Zo maak je kikkererwtentortilla’s

Meng alle droge ingrediënten in een kom en giet daar de olie bij. Daarna, beetje bij beetje, het water, tot je een samenhangend deeg hebt. Verdeel dat in 6 bolletjes. Je wilt ze nu zo dun mogelijk uitrollen, het makkelijkst gaat dit tussen twee velletjes bakpapier.

Vegan lunch

Leg de uitgerolde tortilla’s op de met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze licht kleuren. Haal voorzichtig van de bakplaat met een spatel en laat op een rooster helemaal afkoelen. Ze zijn dan iets krokant.

Bakken met kikkererwtenmeel

Beleg de tortilla’s met de geprakte avocado en garneer met de rucola, spinazie, frambozen en amandelen. Als je wilt kun je er ook nog wat kiemen op doen ter garnering. De tortilla’s kun je het beste zo snel mogelijk eten, of goed luchtdicht nog een dag bewaren.

 

Gepubliceerd op 13 mei 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!