Oud & nieuw – 10 x borrelhapjes



Een selectie van de 10 lekkerste borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Want laten we vooral heel hard vieren dat er een nieuw jaar voor de deur staat.

Er maar tien uitzoeken was trouwens zo makkelijk nog niet. Want wat zijn we er dol op, dat borrelen. En dan heb ik het dus eigenlijk vooral over de hapjes, want die zijn toch wel de ster van deze avond.

Wij koken ook nooit, als we uitgebreid borrelen. Ik heb dat ook in mijn boek uitgelegd. Als je goed borrelt, ben je meer dan happy met wat er op tafel staat. Dus trek iets makkelijks aan, ga de keuken in en zorg voor een onvergetelijke avond. Dan proost ik heel graag met jullie op een mooier nieuw jaar.

10 x borrelen met Oud & Nieuw

Gravad Lax 
Nacho’s met garnalen
Camembert uit de oven
Focaccia met olijven
Geklopte boter
Worstenbroodjes van Robèrt
Grissini met olijf
Kaassoesjes
Italiaans gevuld bladerdeeg
Loaded nacho’s

Borrelhapjes voor oud & nieuw

gravadlax-web2.jpg

1. Gravad Lax– een van mijn all time favo borrelhapjes. In Borreltijd staat een versie met bietjes, maar ook deze naturel versie is te gek. Wel op tijd mee beginnen.

Nacho's uit Borreltijd

2. Nacho bites met garnalen– een van de lievelingshapjes van onze dochter. Super simpel om te maken. Wel ook zó op…

gebakken camembert

3. Camembert uit de oven – een klassieker, en met reden. Niks is lekkerder dan warme, gesmolten kaas.

focaccia recept

4. Focaccia met zongedroogde tomaat – zelf focaccia bakken is eenvoudiger dan je denkt. En zó veel lekkerder dan welk voorverpakt afbakbrood dan ook.

geklopte boter

5. Viking boter– de aller, allerlekkerste borrelboter denkbaar.

robertvanbeckhoven504px.jpg

6. Worstenbroodjes– met dank aan Robèrt van Beckhoven kun jij nu thuis ook de lekkerste worstenbroodjes maken. En dat is absoluut een aanrader.

grissini olijf Smulpaapje

7. Grissini – de bekende Italiaanse broodsticks zijn fantástisch voor bij de borrel.

Kerstborrelhapje_kaassoesje_Smulpaapje

8. Kaassoesjes– een borrel zonder kaas is geen borrel. Deze kaassoesjes zijn echt de moeite waard om te maken!

close up

9. Italiaans borrelhapje – een Italiaans gevuld bladerdeeg zorgt voor een onweerstaanbaar borrelhapje!

nacho's Borreltijd

10. Loaded nacho’s – ga je voor deze variant met gehakt of maak je de vegan versie? Beiden zijn geweldig lekker!

Meer borrelhapjes

Wil je nóg meer opties, dan heb ik natuurlijk nog veel meer borrelhapjes voor je op de site staan.

Gepubliceerd op 26 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.