Oud & nieuw – 10 x borrelhapjes



Een selectie van de 10 lekkerste borrelhapjes voor Oud & Nieuw. Want laten we vooral heel hard vieren dat er een nieuw jaar voor de deur staat.

Er maar tien uitzoeken was trouwens zo makkelijk nog niet. Want wat zijn we er dol op, dat borrelen. En dan heb ik het dus eigenlijk vooral over de hapjes, want die zijn toch wel de ster van deze avond.

Wij koken ook nooit, als we uitgebreid borrelen. Ik heb dat ook in mijn boek uitgelegd. Als je goed borrelt, ben je meer dan happy met wat er op tafel staat. Dus trek iets makkelijks aan, ga de keuken in en zorg voor een onvergetelijke avond. Dan proost ik heel graag met jullie op een mooier nieuw jaar.

10 x borrelen met Oud & Nieuw

Gravad Lax 
Nacho’s met garnalen
Camembert uit de oven
Focaccia met olijven
Geklopte boter
Worstenbroodjes van Robèrt
Grissini met olijf
Kaassoesjes
Italiaans gevuld bladerdeeg
Loaded nacho’s

Borrelhapjes voor oud & nieuw

gravadlax-web2.jpg

1. Gravad Lax– een van mijn all time favo borrelhapjes. In Borreltijd staat een versie met bietjes, maar ook deze naturel versie is te gek. Wel op tijd mee beginnen.

Nacho's uit Borreltijd

2. Nacho bites met garnalen– een van de lievelingshapjes van onze dochter. Super simpel om te maken. Wel ook zó op…

gebakken camembert

3. Camembert uit de oven – een klassieker, en met reden. Niks is lekkerder dan warme, gesmolten kaas.

focaccia recept

4. Focaccia met zongedroogde tomaat – zelf focaccia bakken is eenvoudiger dan je denkt. En zó veel lekkerder dan welk voorverpakt afbakbrood dan ook.

geklopte boter

5. Viking boter– de aller, allerlekkerste borrelboter denkbaar.

robertvanbeckhoven504px.jpg

6. Worstenbroodjes– met dank aan Robèrt van Beckhoven kun jij nu thuis ook de lekkerste worstenbroodjes maken. En dat is absoluut een aanrader.

grissini olijf Smulpaapje

7. Grissini – de bekende Italiaanse broodsticks zijn fantástisch voor bij de borrel.

Kerstborrelhapje_kaassoesje_Smulpaapje

8. Kaassoesjes– een borrel zonder kaas is geen borrel. Deze kaassoesjes zijn echt de moeite waard om te maken!

close up

9. Italiaans borrelhapje – een Italiaans gevuld bladerdeeg zorgt voor een onweerstaanbaar borrelhapje!

nacho's Borreltijd

10. Loaded nacho’s – ga je voor deze variant met gehakt of maak je de vegan versie? Beiden zijn geweldig lekker!

Meer borrelhapjes

Wil je nóg meer opties, dan heb ik natuurlijk nog veel meer borrelhapjes voor je op de site staan.

Gepubliceerd op 26 december 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.