Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven



Dé Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven maak je nu gewoon lekker in je eigen keuken. Ideaal voor in de lunchtrommel of bij de borrel

Aanleiding voor dit recept is het interview dat ik had met de meester bakker en patissier. En een interview met Robèrt van Beckhoven is natuurlijk niet compleet zonder het te hebben over worstenbroodjes.

Zoals hij zelf al in het interview aangaf is het recept dat in het Good Food Book staat een van de vele manieren om die te maken.

We zijn dan ook super blij dat we het recept met je mogen delen. Want worstenbroodjes zijn áltijd een goed idee.

Neem er even de tijd voor. Maak ze samen met je kind(eren). Je maakt er ruim genoeg, dus deel vooral ook lekker uit. Als je er afstand van kunt doen, want dit zijn toch wel de allerlekkerste worstenbroodjes allertijden.

Voor 30 worstenbroodjes

voor het deeg
200 gram melk (kamertemperatuur)
500 gram bloem
25 gram (droge) gist
9 gram zout
10 gram (basterd)suiker
125 gram zachte boter

voor de vulling

750 gram half om half gehakt
2 eieren
75g paneermeel
optioneel: flinke theelepel Dijon mosterd

verder: 1 ei, los geklopt

Brabantse worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Doe voor het deeg van je Brabantse worstenbroodjes alle ingrediënten in een kom en mix dat met een deeghaak, tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Reken op 8 – 10 minuten kneden. Dat kan uiteraard ook met de hand.

Weeg van dat deeg stukjes van 30 gram per stuk en draai er een bolletje van. Leg op een bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier. Laat je deegbolletjes, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten.

Vulling voor de worstenbroodjes

In de tussentijd meng je voor de vulling van je worstenbroodjes het gehakt met de eieren en paneermeel. Breng verder op smaak met zout en peper.

Persoonlijk vind ik het lekker om er nog een flinke lepel mosterd door heen te doen, maar dat is een toevoeging die niet van Robèrt is. Weeg van het gekruide gehakt stukjes van 30 gram af en draai ook die in een balletje.

robertvanbeckhoven504px.jpg

Zelf Brabantse worstenbroodjes maken

De deegballetjes rol je nu uit tot langwerpige plakjes deeg. Draai het gehaktballetje tot een klein worstje en leg dat in het midden van je deeg. Rol dit nu op tot worstenbroodjes.

Eerst de korte kanten van het deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu terug op een bakplaat.

Laat de broodjes, afgedekt met een theedoek, nu een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Verwarm daarna de oven voor op 220 C. En tot slot bestrijk je de worstenbroodjes dun met wat losgeklopt ei, zodat ze straks mooi goudbruin bakken.

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

Bak de worstenbroodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. En voilá, je hebt zelf de worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven gemaakt.

Die worstenbroodjes zijn trouwens ook prima in te vriezen. Dan haal je ze op schooldagen ’s ochtends uit de vriezer en zijn ze een smakelijke verrassing in de lunchtrommel!

Gepubliceerd op 21 december 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.