Loaded nacho’s



Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Je vindt op de site al een vegan versie van dit borrelhapje, maar dit is het originele recept.  Het is een van de favoriete borrelhapjes van mijn dochter en ik snap haar wel.

In deze loaded nacho’s – of in gewoon Nederlands: nachochips met alles erop en eraan – zit ook echt alles wat lekker is. Crunch van de nacho’s, warme gesmolten kaas en om het nóg lekkerder te maken gaat daarover heen nóg meer lekkers. Dit is wel echt een borrelhapje om te delen. Dus schenk iets lekkers te drinken in en geniet, met elkaar!

Dit heb je nodig:
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais à 100g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas  à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)

om te serveren
1 tomaat, zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
zure room

verder nodig: verwarm je oven voor op 200C en vet een ovenschaal in

Loaded nacho’s uit Borreltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie je gehakt rul en gaar. Bestrooi met alle kruiden en bak die een minuutje mee. Pers de knoflook uit en bak ook die een minuutje mee. Zit er teveel vocht in de pan giet dat dan nu af en voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Breng om smaak met zout en peper.

Leg in de ovenschaal een laagje nacho’s en schep daarop een deel van je gehakt/bonenmengsel, bestrooi dat met een handje geraspte kaas. Daarop weer nacho’s en gehakt/bonen en wat geraspte kaas. Eindig met nacho’s en geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd de andere ingrediënten nu klein en strooi die over de loaded nacho’s als je ze uit de oven hebt gehaald. Doe de zure room in een kommetje en serveer erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.
29 december 2022
snelle roerbak met spitskool
 
Super snelle roerbak met spitskool en champignons

Een super snelle roerbak met spitskool en champignons. Een heerlijk budgetrecept dat in no time klaar is. Super gezond én lekker
29 december 2022
borreltijd
 
Italiaans borrelhapje (sfoglia ripiena)

Gevuld bladerdeeg, op z’n Italiaans, maakt een waanzinnig lekker en makkelijk borrelhapje. Zéker als je truffelsalami gebruikt.
29 december 2022
Italiaans stoofvlees uit de oven
 
Italiaans stoofvlees uit de oven

Botermals, fantastisch lekker Italiaans stoofvlees en de oven doet het grootste deel van het werk!. Dit is mogelijk het allerlekkerste stoofvlees ooit…