Loaded nacho’s



Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Je vindt op de site al een vegan versie van dit borrelhapje, maar dit is het originele recept.  Het is een van de favoriete borrelhapjes van mijn dochter en ik snap haar wel.

In deze loaded nacho’s – of in gewoon Nederlands: nachochips met alles erop en eraan – zit ook echt alles wat lekker is. Crunch van de nacho’s, warme gesmolten kaas en om het nóg lekkerder te maken gaat daarover heen nóg meer lekkers. Dit is wel echt een borrelhapje om te delen. Dus schenk iets lekkers te drinken in en geniet, met elkaar!

Dit heb je nodig:
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais à 100g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas  à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)

om te serveren
1 tomaat, zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
zure room

verder nodig: verwarm je oven voor op 200C en vet een ovenschaal in

Loaded nacho’s uit Borreltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie je gehakt rul en gaar. Bestrooi met alle kruiden en bak die een minuutje mee. Pers de knoflook uit en bak ook die een minuutje mee. Zit er teveel vocht in de pan giet dat dan nu af en voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Breng om smaak met zout en peper.

Leg in de ovenschaal een laagje nacho’s en schep daarop een deel van je gehakt/bonenmengsel, bestrooi dat met een handje geraspte kaas. Daarop weer nacho’s en gehakt/bonen en wat geraspte kaas. Eindig met nacho’s en geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd de andere ingrediënten nu klein en strooi die over de loaded nacho’s als je ze uit de oven hebt gehaald. Doe de zure room in een kommetje en serveer erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!