Loaded nacho’s



Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Je vindt op de site al een vegan versie van dit borrelhapje, maar dit is het originele recept.  Het is een van de favoriete borrelhapjes van mijn dochter en ik snap haar wel.

In deze loaded nacho’s – of in gewoon Nederlands: nachochips met alles erop en eraan – zit ook echt alles wat lekker is. Crunch van de nacho’s, warme gesmolten kaas en om het nóg lekkerder te maken gaat daarover heen nóg meer lekkers. Dit is wel echt een borrelhapje om te delen. Dus schenk iets lekkers te drinken in en geniet, met elkaar!

Dit heb je nodig:
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais à 100g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas  à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)

om te serveren
1 tomaat, zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
zure room

verder nodig: verwarm je oven voor op 200C en vet een ovenschaal in

Loaded nacho’s uit Borreltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie je gehakt rul en gaar. Bestrooi met alle kruiden en bak die een minuutje mee. Pers de knoflook uit en bak ook die een minuutje mee. Zit er teveel vocht in de pan giet dat dan nu af en voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Breng om smaak met zout en peper.

Leg in de ovenschaal een laagje nacho’s en schep daarop een deel van je gehakt/bonenmengsel, bestrooi dat met een handje geraspte kaas. Daarop weer nacho’s en gehakt/bonen en wat geraspte kaas. Eindig met nacho’s en geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd de andere ingrediënten nu klein en strooi die over de loaded nacho’s als je ze uit de oven hebt gehaald. Doe de zure room in een kommetje en serveer erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.