Loaded nacho’s



Uit Borreltijd komen deze loaded nacho’s, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof! Je vindt op de site al een vegan versie van dit borrelhapje, maar dit is het originele recept.  Het is een van de favoriete borrelhapjes van mijn dochter en ik snap haar wel.

In deze loaded nacho’s – of in gewoon Nederlands: nachochips met alles erop en eraan – zit ook echt alles wat lekker is. Crunch van de nacho’s, warme gesmolten kaas en om het nóg lekkerder te maken gaat daarover heen nóg meer lekkers. Dit is wel echt een borrelhapje om te delen. Dus schenk iets lekkers te drinken in en geniet, met elkaar!

Dit heb je nodig:
300g (bio) rundergehakt
1 el olie
halve tl gemalen komijn
halve tl chilipoeder
halve tl gemalen kaneel
halve tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blikje zwarte bonen à 200g, afgespoeld en uitgelekt
1 blikje mais à 100g, afgespoeld en uitgelekt
1 grote zak gezouten nacho’s (ik koop altijd Santa Maria)
1 zakje geraspte kaas  à 150g (ik gebruik een mix van Cheddar en mozzarella)

om te serveren
1 tomaat, zonder zaadlijst en in blokjes gesneden
jalapeño, in ringetjes (optioneel)
koriander en/of lente ui, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
zure room

verder nodig: verwarm je oven voor op 200C en vet een ovenschaal in

Loaded nacho’s uit Borreltijd

Bak in een hete koekenpan met de olie je gehakt rul en gaar. Bestrooi met alle kruiden en bak die een minuutje mee. Pers de knoflook uit en bak ook die een minuutje mee. Zit er teveel vocht in de pan giet dat dan nu af en voeg de uitgelekte bonen en mais toe. Breng om smaak met zout en peper.

Leg in de ovenschaal een laagje nacho’s en schep daarop een deel van je gehakt/bonenmengsel, bestrooi dat met een handje geraspte kaas. Daarop weer nacho’s en gehakt/bonen en wat geraspte kaas. Eindig met nacho’s en geraspte kaas. Zet de ovenschaal 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd de andere ingrediënten nu klein en strooi die over de loaded nacho’s als je ze uit de oven hebt gehaald. Doe de zure room in een kommetje en serveer erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 oktober 2021
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2021 – week 43

Of je nu zin hebt in een stukje vis, een lekkere pasta of een vegan bowl. Dit weekmenu heeft alleen maar lekkere en makkelijke recepten voor iedereen.
19 oktober 2021
vietnamees recept met mie
 
Eiermie met tomaat en bimi

Uit het heerlijke boek Vietnamees van Uyen Luu komt deze eiermie met tomaat en bimi. Een supersnelle Vietnamese vegetarische maaltijd met mie.
18 oktober 2021
taco's met bloemkool
 
Bloemkool taco’s met verse tomatensalsa

Een vegan taco. Of is het een bloemkool taco? Het is hoe dan ook een heerlijk recept voor taco’s en zo eet je ze weer eens op een andere manier.
18 oktober 2021
spruitjes recept
 
Winterse salade met spruitjes

Ja hoor, ook in de koudere tijden van het jaar is een salade een goed plan. En zo eet je weer eens een ander spruitjes recept dan je normaal zou maken.
17 oktober 2021
wafels
 
De 5 lekkerste wafels

Als je wafels wilt maken heb ik niet alleen lekkere wafel recepten voor je. Maar ook tips hoe je die lekkerste wafels de dag erna weer net zo lekker krijgt.
17 oktober 2021
wafels met chocola
 
Schwarzwalder wafels met warme kersen

Wil je je dag watertandend beginnen? Maak dan deze Scharzwalder wafels met warme kersen. Het ultieme verwenontbijt.