Nacho bites met chiligarnalen



Een van de favoriete borrelhapjes van onze dochter uit mijn boek Borreltijd is toch wel deze. Een über easy borrelhapje ook, maar wel eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!

Maak deze hapjes niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!

Nacho's chiligarnalen Borreltijd_Smulpaapje.jpg

foto: Mitchell van Voorbergen voor Borreltijd

Voor ongeveer 15 nacho’s (verdubbel eigenlijk maar meteen 😉 )

1 eetrijpe avocado
sap van ½ limoen
fijngesneden lenteuitje
goed wat zout, peper en gedroogde chiliflakes (naar smaak)
ik doe er soms ook nog een paar drupjes Tabasco chipotle in voor extra pit
1 doosje chiligarnalen (AH) of maak ze zelf
ronde nacho’s (ik gebruik liefst die van Santa Maria)

Nacho bites met chiligarnalen

Doe de advocado met limoen, lenteui en kruiden/smaakmakers in een kom en prak fijn. Dat gaat trouwens supermakkelijk met een aardappelstamper! Breng op smaak en dek af tot gebruik. Om te serveren doe je een theelepel avocado op de nacho en daarop gaat een chiligarnaal. Easy toch?

nacho bites met garnalen.jpg

en zo zien ze eruit als we ze thuis maken… 

Chiligarnalen

Ik koop de chiligarnalen meestal kant & klaar, maar die kun je natuurlijk ook super makkelijk zelf maken. Verhit daarvoor olie in een koekenpan, doe er een fijngesneden chilipepertje bij (zoveel als je wilt) en laat dat op laag vuur zachtjes intrekken (minuut of 10). Dan garnalen naar keuze erbij en warm laten worden tot ze gaar zijn. Af laten koelen en afgedekt bewaren tot gebruik.

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.