Nacho bites met chiligarnalen



Een van de favoriete borrelhapjes van onze dochter uit mijn boek Borreltijd is toch wel deze. Een über easy borrelhapje ook, maar wel eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!

Maak deze hapjes niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!

Nacho's chiligarnalen Borreltijd_Smulpaapje.jpg

foto: Mitchell van Voorbergen voor Borreltijd

Voor ongeveer 15 nacho’s (verdubbel eigenlijk maar meteen 😉 )

1 eetrijpe avocado
sap van ½ limoen
fijngesneden lenteuitje
goed wat zout, peper en gedroogde chiliflakes (naar smaak)
ik doe er soms ook nog een paar drupjes Tabasco chipotle in voor extra pit
1 doosje chiligarnalen (AH) of maak ze zelf
ronde nacho’s (ik gebruik liefst die van Santa Maria)

Nacho bites met chiligarnalen

Doe de advocado met limoen, lenteui en kruiden/smaakmakers in een kom en prak fijn. Dat gaat trouwens supermakkelijk met een aardappelstamper! Breng op smaak en dek af tot gebruik. Om te serveren doe je een theelepel avocado op de nacho en daarop gaat een chiligarnaal. Easy toch?

nacho bites met garnalen.jpg

en zo zien ze eruit als we ze thuis maken… 

Chiligarnalen

Ik koop de chiligarnalen meestal kant & klaar, maar die kun je natuurlijk ook super makkelijk zelf maken. Verhit daarvoor olie in een koekenpan, doe er een fijngesneden chilipepertje bij (zoveel als je wilt) en laat dat op laag vuur zachtjes intrekken (minuut of 10). Dan garnalen naar keuze erbij en warm laten worden tot ze gaar zijn. Af laten koelen en afgedekt bewaren tot gebruik.

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.