Nacho bites met chiligarnalen



Een van de favoriete borrelhapjes van onze dochter uit mijn boek Borreltijd is toch wel deze. Een über easy borrelhapje ook, maar wel eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!

Maak deze hapjes niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!

Nacho's chiligarnalen Borreltijd_Smulpaapje.jpg

foto: Mitchell van Voorbergen voor Borreltijd

Voor ongeveer 15 nacho’s (verdubbel eigenlijk maar meteen 😉 )

1 eetrijpe avocado
sap van ½ limoen
fijngesneden lenteuitje
goed wat zout, peper en gedroogde chiliflakes (naar smaak)
ik doe er soms ook nog een paar drupjes Tabasco chipotle in voor extra pit
1 doosje chiligarnalen (AH) of maak ze zelf
ronde nacho’s (ik gebruik liefst die van Santa Maria)

Nacho bites met chiligarnalen

Doe de advocado met limoen, lenteui en kruiden/smaakmakers in een kom en prak fijn. Dat gaat trouwens supermakkelijk met een aardappelstamper! Breng op smaak en dek af tot gebruik. Om te serveren doe je een theelepel avocado op de nacho en daarop gaat een chiligarnaal. Easy toch?

nacho bites met garnalen.jpg

en zo zien ze eruit als we ze thuis maken… 

Chiligarnalen

Ik koop de chiligarnalen meestal kant & klaar, maar die kun je natuurlijk ook super makkelijk zelf maken. Verhit daarvoor olie in een koekenpan, doe er een fijngesneden chilipepertje bij (zoveel als je wilt) en laat dat op laag vuur zachtjes intrekken (minuut of 10). Dan garnalen naar keuze erbij en warm laten worden tot ze gaar zijn. Af laten koelen en afgedekt bewaren tot gebruik.

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.