Nacho bites met chiligarnalen
Een van de favoriete borrelhapjes van onze dochter uit mijn boek Borreltijd is toch wel deze. Een über easy borrelhapje ook, maar wel eentje waar je van blijft eten. Romige & frisse avocado, de crunch van de nacho en dan als laatste de bite van de chiligarnaal. Yum!
Maak deze hapjes niet te lang van tevoren klaar, want dan wordt de nacho zacht. En voor de chili garnalen gebruikte ik een cheat optie, voor extra gemak!
foto: Mitchell van Voorbergen voor Borreltijd
Voor ongeveer 15 nacho’s (verdubbel eigenlijk maar meteen 😉 )
1 eetrijpe avocado
sap van ½ limoen
fijngesneden lenteuitje
goed wat zout, peper en gedroogde chiliflakes (naar smaak)
ik doe er soms ook nog een paar drupjes Tabasco chipotle in voor extra pit
1 doosje chiligarnalen (AH) of maak ze zelf
ronde nacho’s (ik gebruik liefst die van Santa Maria)
Nacho bites met chiligarnalen
Doe de advocado met limoen, lenteui en kruiden/smaakmakers in een kom en prak fijn. Dat gaat trouwens supermakkelijk met een aardappelstamper! Breng op smaak en dek af tot gebruik. Om te serveren doe je een theelepel avocado op de nacho en daarop gaat een chiligarnaal. Easy toch?
en zo zien ze eruit als we ze thuis maken…
Chiligarnalen
Ik koop de chiligarnalen meestal kant & klaar, maar die kun je natuurlijk ook super makkelijk zelf maken. Verhit daarvoor olie in een koekenpan, doe er een fijngesneden chilipepertje bij (zoveel als je wilt) en laat dat op laag vuur zachtjes intrekken (minuut of 10). Dan garnalen naar keuze erbij en warm laten worden tot ze gaar zijn. Af laten koelen en afgedekt bewaren tot gebruik.
Gepubliceerd op 20 maart 2020