Kaassoesjes met drie soorten kaas



Zo’n borrelhapje dat al best even op mijn lijstje stond om een keer te maken, maar ik liet me tegenhouden omdat ik bang was dat ik het beslag niet goed zou kunnen maken. Laat dat nou veel makkelijker zijn dan ik dacht. Dus hallo drie kazensoesjes!

Ideaal om de dag ervoor al te maken, waardoor je ze als je ze serveert alleen maar even kort hoeft op te piepen. Ook heerlijk met een klein likje van de Italiaanse kruidenboter…

Kerstborrelhapje_kaassoesje_Smulpaapje

Kaassoesjes (25-30 stuks)

175ml water
70g roomboter
½ tl zout
klein beetje zwarte peper
250g bloem
4 eieren (L)
25g fijngeraspte Parmezaanse kaas
75g geraspte Emmenthaler
75g ricotta (kuipje á 250g)
½ tl gedroogde tijm

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – optioneel spuitzak met rond spuitmondje

Zo maak je zelf kaassoesjes

Breng in een pannetje het water, de boter, zout en peper aan de kook tot de boter is gesmolten. Dan voeg je de bloem toe en meng je dit tot één geheel. Laat 2 minuten doorbakken, zodat het deeg straks goed rijst. Voeg dan, één voor één, de eieren toe terwijl je ze er goed door heen mengt.

Nu mogen de drie soorten kaas erbij, die je goed door alles heen mengt. Wil je andere kaassoorten gebruiken, dan kan dat natuurlijk. Ook lekker volgens mij met bijvoorbeeld een pittige blauwe kaas. De keuze is aan jou!

Makkelijke kaassoesjes met drie soorten kaas

Leg op een bakblik een vel bakpapier. Je kunt ervoor kiezen om met een spuitzak je soesjes te maken of gebruik twee lepels om er een balletje met te vormen. Niet te groot, want je wil ze zo in één hap op kunnen eten. Laat wel wat ruimte tussen je balletjes, want de soesjes rijzen in de oven nog.

Bestrooi alles nog met een beetje fijn geraspte kaas en zet dan in de voorverwarmde oven. Bak je soesjes 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Meer borrelhapjes vind je hier.

 

Gepubliceerd op 8 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.