Kaassoesjes met drie soorten kaas



Zo’n borrelhapje dat al best even op mijn lijstje stond om een keer te maken, maar ik liet me tegenhouden omdat ik bang was dat ik het beslag niet goed zou kunnen maken. Laat dat nou veel makkelijker zijn dan ik dacht. Dus hallo drie kazensoesjes!

Ideaal om de dag ervoor al te maken, waardoor je ze als je ze serveert alleen maar even kort hoeft op te piepen. Ook heerlijk met een klein likje van de Italiaanse kruidenboter…

Kerstborrelhapje_kaassoesje_Smulpaapje

Kaassoesjes (25-30 stuks)

175ml water
70g roomboter
½ tl zout
klein beetje zwarte peper
250g bloem
4 eieren (L)
25g fijngeraspte Parmezaanse kaas
75g geraspte Emmenthaler
75g ricotta (kuipje á 250g)
½ tl gedroogde tijm

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – optioneel spuitzak met rond spuitmondje

Zo maak je zelf kaassoesjes

Breng in een pannetje het water, de boter, zout en peper aan de kook tot de boter is gesmolten. Dan voeg je de bloem toe en meng je dit tot één geheel. Laat 2 minuten doorbakken, zodat het deeg straks goed rijst. Voeg dan, één voor één, de eieren toe terwijl je ze er goed door heen mengt.

Nu mogen de drie soorten kaas erbij, die je goed door alles heen mengt. Wil je andere kaassoorten gebruiken, dan kan dat natuurlijk. Ook lekker volgens mij met bijvoorbeeld een pittige blauwe kaas. De keuze is aan jou!

Makkelijke kaassoesjes met drie soorten kaas

Leg op een bakblik een vel bakpapier. Je kunt ervoor kiezen om met een spuitzak je soesjes te maken of gebruik twee lepels om er een balletje met te vormen. Niet te groot, want je wil ze zo in één hap op kunnen eten. Laat wel wat ruimte tussen je balletjes, want de soesjes rijzen in de oven nog.

Bestrooi alles nog met een beetje fijn geraspte kaas en zet dan in de voorverwarmde oven. Bak je soesjes 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Meer borrelhapjes vind je hier.

 

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2022
pompoen en pastinaak uit de oven
 
Traybake met pompoen, pastinaak & boerenkool

Het gemak van een traybake is wat mij betreft onovertroffen. Je gooit alles op een bakplaat, lekkere dressing erover en de oven doet zijn werk.
25 januari 2022
maaltijdsalade met kip
 
Salade met gegrilde harissa & sinaasappelkip

Een simpel salade recept met gegrilde kip, gemarineerd in harissa en sinaasappel. Een makkelijke lunch of lichte maaltijd voor twee.
21 januari 2022
kip cashew met rijst
 
Weekmenu 2022 – week 3

Na een week zon is de januari maand weer koud en nat. Maar het biedt ook weer volop kans om onder te duiken in winterse maaltijden.
21 januari 2022
koffiecake met botercreme
 
Koffiecake met Amarula botercrème

Deze koffiecake met Amarula moét je gemaakt hebben. Een smeuïge cake met koffie. Afgetopt met een cappuccino botercrème. Yum!
14 januari 2022
vega burger
 
Weekmenu 2022 – week 2

Een weekmenu in het teken van mijn gastvrouw van deze week. Want dit weekmenu komt naar je toe vanaf het zonnige Curaçao!
14 januari 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.