Kaassoesjes met drie soorten kaas



Zo’n borrelhapje dat al best even op mijn lijstje stond om een keer te maken, maar ik liet me tegenhouden omdat ik bang was dat ik het beslag niet goed zou kunnen maken. Laat dat nou veel makkelijker zijn dan ik dacht. Dus hallo drie kazensoesjes!

Ideaal om de dag ervoor al te maken, waardoor je ze als je ze serveert alleen maar even kort hoeft op te piepen. Ook heerlijk met een klein likje van de Italiaanse kruidenboter…

Kerstborrelhapje_kaassoesje_Smulpaapje

Kaassoesjes (25-30 stuks)

175ml water
70g roomboter
½ tl zout
klein beetje zwarte peper
250g bloem
4 eieren (L)
25g fijngeraspte Parmezaanse kaas
75g geraspte Emmenthaler
75g ricotta (kuipje á 250g)
½ tl gedroogde tijm

verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – optioneel spuitzak met rond spuitmondje

Zo maak je zelf kaassoesjes

Breng in een pannetje het water, de boter, zout en peper aan de kook tot de boter is gesmolten. Dan voeg je de bloem toe en meng je dit tot één geheel. Laat 2 minuten doorbakken, zodat het deeg straks goed rijst. Voeg dan, één voor één, de eieren toe terwijl je ze er goed door heen mengt.

Nu mogen de drie soorten kaas erbij, die je goed door alles heen mengt. Wil je andere kaassoorten gebruiken, dan kan dat natuurlijk. Ook lekker volgens mij met bijvoorbeeld een pittige blauwe kaas. De keuze is aan jou!

Makkelijke kaassoesjes met drie soorten kaas

Leg op een bakblik een vel bakpapier. Je kunt ervoor kiezen om met een spuitzak je soesjes te maken of gebruik twee lepels om er een balletje met te vormen. Niet te groot, want je wil ze zo in één hap op kunnen eten. Laat wel wat ruimte tussen je balletjes, want de soesjes rijzen in de oven nog.

Bestrooi alles nog met een beetje fijn geraspte kaas en zet dan in de voorverwarmde oven. Bak je soesjes 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.

Meer borrelhapjes vind je hier.

 

Gepubliceerd op 8 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 oktober 2020
Maaike yoga
 
Stoptober, maar dan anders

Stoptober in oktober. Een jaarlijks moment waarbij mensen gezamenlijk (proberen te) stoppen met roken. Maaike pakte een andere verslaving aan...
28 oktober 2020
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
27 oktober 2020
pastarecept met broccoli
 
Pasta met broccoli & pancetta

Een pastarecept is liefst zo simpel mogelijk. Deze pasta met broccoli en pancetta is dat gegarandeerd. En staat ook nog eens in een kwartier op tafel.
27 oktober 2020
eierkoeken van speculaas
 
Speculaas eierkoeken

Maak samen met je (klein)kind(eren) zelf speculaas eierkoeken met dit super simpele recept. Een lekkere Sinterklaas traktatie, zonder teveel suiker.
26 oktober 2020
stoofschotel kip en venkel
 
Stoofschotel met kip & venkel

Deze kipstoofschotel wordt op smaak gebracht met venkel, paprika, tomaat én sinaasappel. Zo heb je een stoofschotel met kip nog nooit gegeten.
26 oktober 2020
linzensoep
 
Linzensoep met knolselderij

Linzen zijn zo verdraaid veelzijdig dat ik ze altijd in huis heb. Nu leverde het een verrassende soep met linzen en knolselderij op. In een half uurtje op tafel!