Kaassoesjes met drie soorten kaas

Zo’n borrelhapje dat al best even op mijn lijstje stond om een keer te maken, maar ik liet me tegenhouden omdat ik bang was dat ik het beslag niet goed zou kunnen maken. Laat dat nou veel makkelijker zijn dan ik dacht. Dus hallo drie kazensoesjes!
Ideaal om de dag ervoor al te maken, waardoor je ze als je ze serveert alleen maar even kort hoeft op te piepen. Ook heerlijk met een klein likje van de Italiaanse kruidenboter…
Kaassoesjes (25-30 stuks)
175ml water
70g roomboter
½ tl zout
klein beetje zwarte peper
250g bloem
4 eieren (L)
25g fijngeraspte Parmezaanse kaas
75g geraspte Emmenthaler
75g ricotta (kuipje á 250g)
½ tl gedroogde tijm
verder nodig: bakblik met bakpapier – oven voorverwarmen op 190C (hetelucht) – optioneel spuitzak met rond spuitmondje
Zo maak je zelf kaassoesjes
Breng in een pannetje het water, de boter, zout en peper aan de kook tot de boter is gesmolten. Dan voeg je de bloem toe en meng je dit tot één geheel. Laat 2 minuten doorbakken, zodat het deeg straks goed rijst. Voeg dan, één voor één, de eieren toe terwijl je ze er goed door heen mengt.
Nu mogen de drie soorten kaas erbij, die je goed door alles heen mengt. Wil je andere kaassoorten gebruiken, dan kan dat natuurlijk. Ook lekker volgens mij met bijvoorbeeld een pittige blauwe kaas. De keuze is aan jou!
Makkelijke kaassoesjes met drie soorten kaas
Leg op een bakblik een vel bakpapier. Je kunt ervoor kiezen om met een spuitzak je soesjes te maken of gebruik twee lepels om er een balletje met te vormen. Niet te groot, want je wil ze zo in één hap op kunnen eten. Laat wel wat ruimte tussen je balletjes, want de soesjes rijzen in de oven nog.
Bestrooi alles nog met een beetje fijn geraspte kaas en zet dan in de voorverwarmde oven. Bak je soesjes 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
Meer borrelhapjes vind je hier.
Gepubliceerd op 8 december 2019