Vegan loaded nacho’s met jackfruit



Voor de vegan variant van mijn loaded nacho’s met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho’s bij de borrel te serveren.

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

1 blik Jackfruit (Fair Trade) uitgelekt en goed afgespoeld
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (á 200g)
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt (á 100g)
1 grote zak nacho’s (ik gebruik die van Santa Maria)
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Verhit in een grote koekenpan de olie. Met je vinger trek je de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Doe die in de hete olie en bestrooi met de kruiden. Bak alles een minuutje mee. Pers de knoflook erboven uit en bak ook die een minuut mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles om. Verwarm je oven voor op 200C en in de tussentijd leg je op een schaal een laag nacho’s waar je een deel van het jackfruit/bonenmengsel opschept. Bestrooi met een handje van de geraspte kaas.

Dan een tweede laag nacho’s en de rest van het jackfruit/bonenmengsel en de kaas daarover heen. Zet dit 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Smullen maar!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.