Vegan loaded nacho’s met jackfruit



Voor de vegan variant van mijn loaded nacho’s met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho’s bij de borrel te serveren.

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

1 blik Jackfruit (Fair Trade) uitgelekt en goed afgespoeld
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (á 200g)
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt (á 100g)
1 grote zak nacho’s (ik gebruik die van Santa Maria)
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Verhit in een grote koekenpan de olie. Met je vinger trek je de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Doe die in de hete olie en bestrooi met de kruiden. Bak alles een minuutje mee. Pers de knoflook erboven uit en bak ook die een minuut mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles om. Verwarm je oven voor op 200C en in de tussentijd leg je op een schaal een laag nacho’s waar je een deel van het jackfruit/bonenmengsel opschept. Bestrooi met een handje van de geraspte kaas.

Dan een tweede laag nacho’s en de rest van het jackfruit/bonenmengsel en de kaas daarover heen. Zet dit 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Smullen maar!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd