Vegan loaded nacho’s met jackfruit



Voor de vegan variant van mijn loaded nacho’s met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho’s bij de borrel te serveren.

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

1 blik Jackfruit (Fair Trade) uitgelekt en goed afgespoeld
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (á 200g)
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt (á 100g)
1 grote zak nacho’s (ik gebruik die van Santa Maria)
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Verhit in een grote koekenpan de olie. Met je vinger trek je de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Doe die in de hete olie en bestrooi met de kruiden. Bak alles een minuutje mee. Pers de knoflook erboven uit en bak ook die een minuut mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles om. Verwarm je oven voor op 200C en in de tussentijd leg je op een schaal een laag nacho’s waar je een deel van het jackfruit/bonenmengsel opschept. Bestrooi met een handje van de geraspte kaas.

Dan een tweede laag nacho’s en de rest van het jackfruit/bonenmengsel en de kaas daarover heen. Zet dit 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Smullen maar!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.