Vegan loaded nacho’s met jackfruit



Voor de vegan variant van mijn loaded nacho’s met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho’s bij de borrel te serveren.

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

1 blik Jackfruit (Fair Trade) uitgelekt en goed afgespoeld
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (á 200g)
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt (á 100g)
1 grote zak nacho’s (ik gebruik die van Santa Maria)
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Verhit in een grote koekenpan de olie. Met je vinger trek je de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Doe die in de hete olie en bestrooi met de kruiden. Bak alles een minuutje mee. Pers de knoflook erboven uit en bak ook die een minuut mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles om. Verwarm je oven voor op 200C en in de tussentijd leg je op een schaal een laag nacho’s waar je een deel van het jackfruit/bonenmengsel opschept. Bestrooi met een handje van de geraspte kaas.

Dan een tweede laag nacho’s en de rest van het jackfruit/bonenmengsel en de kaas daarover heen. Zet dit 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Smullen maar!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 september 2020
vega burger
 
Zwarte bonenburgers

Maaike was creatief met een blik zwarte bonen en maakte er deze geweldige vegetarische zwarte bonenburgers mee. Kidsproof vega recept!
25 september 2020
 
De fijnste lunchtrommels

Wat zijn de fijnste lunchtrommels als je kind naar school gaat? Hier let je op bij aankoop én ik zet mijn favoriete lunchtrommels voor je op een rijtje.
25 september 2020
cake
 
Smulpaapje weekmenu – week 40

Met het Smulpaapje weekmenu hoef je niet na te denken over wat je gaat eten. Ik zorg voor jou en je gezin met een menu vol makkelijke maaltijden
22 september 2020
 
De 5 lekkerste linzenrecepten

Linzen zijn super veelzijdig en een fantastische ingrediënt om mee te koken. Dat laat ik je met deze 5 linzenrecepten heel graag zien.
21 september 2020
soep
 
Geroosterde bloemkool en misosoep

Miso is een van mijn nieuwe favorieten ingrediënten. Het geeft alles net dat beetje extra. Zoals deze verrassende soep met miso en bloemkool.
21 september 2020
bladerdeegtaartje
 
Bladerdeegtaartje met vijgen & ricotta

Een ongelofelijk eenvoudig recept met bladerdeeg, verse vijgen en ricotta. Dit bladerdeegtaartje is echt zo gemaakt en verrassend lekker.