Vegan loaded nacho’s met jackfruit



Voor de vegan variant van mijn loaded nacho’s met gehakt en bonen uit Borreltijd koos ik ervoor om aan de slag te gaan met jackfruit. Door het vlezige karakter van dit plantaardige ingrediënt krijg je het mondgevoel van pulled pork.

De kruidenmix, in combinatie met de gebakken jackfruit, en de onverwacht goeie vegan mozzarella maakte het tot een geslaagd experiment en een te gekke manier om vegan loaded nacho’s bij de borrel te serveren.

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

1 blik Jackfruit (Fair Trade) uitgelekt en goed afgespoeld
1el zonnebloemolie
½ tl gemalen komijn
½ tl chilipoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
1 teen knoflook
1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt (á 200g)
1 blikje mais, afgespoeld en uitgelekt (á 100g)
1 grote zak nacho’s (ik gebruik die van Santa Maria)
1 zakje vegan mozzarella (Violife)

Vegan loaded nacho’s met jackfruit

Verhit in een grote koekenpan de olie. Met je vinger trek je de stukjes jackfruit iets uit elkaar. Doe die in de hete olie en bestrooi met de kruiden. Bak alles een minuutje mee. Pers de knoflook erboven uit en bak ook die een minuut mee. Voeg dan de uitgelekte bonen en mais toe en schep alles om. Verwarm je oven voor op 200C en in de tussentijd leg je op een schaal een laag nacho’s waar je een deel van het jackfruit/bonenmengsel opschept. Bestrooi met een handje van de geraspte kaas.

Dan een tweede laag nacho’s en de rest van het jackfruit/bonenmengsel en de kaas daarover heen. Zet dit 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Smullen maar!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.