Kerstrecepten – 10 x voorgerechten



De start van je kerstmenu, het voorgerecht, kan op verschillende manieren. Welk recept past het beste bij jouw kerstmenu? Ik heb een lekkere selectie van 10 voorgerechten voor je.

De voorgerechten die je hieronder vindt zijn een selectie uit de gewone en kerstrecepten van de afgelopen 8 jaar. Er staat namelijk ongekend veel aan kerstinspiratie op de site. Dat betekent dat het soms kerstrecepten van voorgaande jaren zijn. Maar ook evengoed recepten die je met kerst kunt maken.

De fotografie is dan ook wisselend qua stijl. Soms in kerstsfeer, maar even vaak ook niet. Het recept is hoe dan ook beproefd, getest en heerlijk. Voor iedere dag van het jaar en gegarandeerd ook met kerst. Benieuwd welk voorgerecht jij kiest voor jouw kerstmenu!

10 x voorgerechten voor kerst

Kervelsoep (warm)
Steak tartare
Rode uiensoep
Garnalenbouillon
Tomatenshotjes
Wildpaté met salade
Huisgemaakte Gravad Lax
Garnalencocktail met huisgemaakte whiskysaus
Rivierkreeftjes met avocadomousse
Vega pompoentaartje

Kerstrecepten – voorgerechten

lekkerste kervelsoep

1.Kervelsoep (warm) – een eenvoudig, maar oh zo smakelijk soepje van verse kruiden en bouillon. In een kwartiertje gemaakt en perfect voor te bereiden.

steak tartaar

2. Steak Tartare – een van mijn lievelingsgerechten állertijden. Dit kun je me iedere dag serveren.

3. Rode uiensoep met croutons – een klassieker, maar dan nét even anders. Ook dit is zo’n makkelijk voor te bereiden voorgerecht voor je kerstmenu.

Hollandse garnalen bouillon Smulpaapje

4. Bouillon van Hollandse garnalen – een van mijn lievelingssoepjes om te maken, omdat je met de garnaaltjes nog zoveel meer lekkers kunt maken

tomatenshotjes kerst smulpaapje

5. Tomatensoep shots – dit kun je amper koken noemen, maar is wel een lekker, snel en makkelijk begin van je kerstmenu

Wildpate uit Wildbijbel Smulpaapje

6. Wildpaté – combineer deze zelfgemaakte wildpaté met een kleine salade en je hebt een fantastisch wild voorgerecht

gravadlax-web2.jpg

7. Gravad Lax – al jaren een van mijn lievelings kerstrecepten op de site. Een variant hierop staat in mijn boek Borreltijd, want dit voorgerecht is ook een te gek borrelhapje

garnalencocktailjpg.jpg

8. Garnalencocktail – nog zo’n klassiek voorgerecht voor kerst. Lekker ook om te combineren met bovenstaande bouillon van garnalen.

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

9. Rivierkreeftjes met avocadomousse – de betaalbaardere variant op de klassieke garnalencocktail, maar minstens zo lekker

vega kerstrecept

10. Vega taartje met pompoen – wil je je kerstmenu starten met een vegetarisch voorgerecht dan is dit een absolute aanrader!

Gepubliceerd op 5 december 2020


1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.