Kerstrecepten – 10 x voorgerechten

De start van je kerstmenu, het voorgerecht, kan op verschillende manieren. Welk recept past het beste bij jouw kerstmenu? Ik heb een lekkere selectie van 10 voorgerechten voor je.
De voorgerechten die je hieronder vindt zijn een selectie uit de gewone en kerstrecepten van de afgelopen 8 jaar. Er staat namelijk ongekend veel aan kerstinspiratie op de site. Dat betekent dat het soms kerstrecepten van voorgaande jaren zijn. Maar ook evengoed recepten die je met kerst kunt maken.
De fotografie is dan ook wisselend qua stijl. Soms in kerstsfeer, maar even vaak ook niet. Het recept is hoe dan ook beproefd, getest en heerlijk. Voor iedere dag van het jaar en gegarandeerd ook met kerst. Benieuwd welk voorgerecht jij kiest voor jouw kerstmenu!
10 x voorgerechten voor kerst
Kervelsoep (warm)
Steak tartare
Rode uiensoep
Garnalenbouillon
Tomatenshotjes
Wildpaté met salade
Huisgemaakte Gravad Lax
Garnalencocktail met huisgemaakte whiskysaus
Rivierkreeftjes met avocadomousse
Vega pompoentaartje
Kerstrecepten – voorgerechten
1.Kervelsoep (warm) – een eenvoudig, maar oh zo smakelijk soepje van verse kruiden en bouillon. In een kwartiertje gemaakt en perfect voor te bereiden.
2. Steak Tartare – een van mijn lievelingsgerechten állertijden. Dit kun je me iedere dag serveren.
3. Rode uiensoep met croutons – een klassieker, maar dan nét even anders. Ook dit is zo’n makkelijk voor te bereiden voorgerecht voor je kerstmenu.
4. Bouillon van Hollandse garnalen – een van mijn lievelingssoepjes om te maken, omdat je met de garnaaltjes nog zoveel meer lekkers kunt maken
5. Tomatensoep shots – dit kun je amper koken noemen, maar is wel een lekker, snel en makkelijk begin van je kerstmenu
6. Wildpaté – combineer deze zelfgemaakte wildpaté met een kleine salade en je hebt een fantastisch wild voorgerecht
7. Gravad Lax – al jaren een van mijn lievelings kerstrecepten op de site. Een variant hierop staat in mijn boek Borreltijd, want dit voorgerecht is ook een te gek borrelhapje
8. Garnalencocktail – nog zo’n klassiek voorgerecht voor kerst. Lekker ook om te combineren met bovenstaande bouillon van garnalen.
9. Rivierkreeftjes met avocadomousse – de betaalbaardere variant op de klassieke garnalencocktail, maar minstens zo lekker
10. Vega taartje met pompoen – wil je je kerstmenu starten met een vegetarisch voorgerecht dan is dit een absolute aanrader!
Gepubliceerd op 5 december 2020
1 reactie
leuk