Kerstrecepten – 10 x voorgerechtenDe start van je kerstmenu, het voorgerecht, kan op verschillende manieren. Welk recept past het beste bij jouw kerstmenu? Ik heb een lekkere selectie van 10 voorgerechten voor je.

De voorgerechten die je hieronder vindt zijn een selectie uit de gewone en kerstrecepten van de afgelopen 8 jaar. Er staat namelijk ongekend veel aan kerstinspiratie op de site. Dat betekent dat het soms kerstrecepten van voorgaande jaren zijn. Maar ook evengoed recepten die je met kerst kunt maken.

De fotografie is dan ook wisselend qua stijl. Soms in kerstsfeer, maar even vaak ook niet. Het recept is hoe dan ook beproefd, getest en heerlijk. Voor iedere dag van het jaar en gegarandeerd ook met kerst. Benieuwd welk voorgerecht jij kiest voor jouw kerstmenu!

10 x voorgerechten voor kerst

Kervelsoep (warm)
Steak tartare
Rode uiensoep
Garnalenbouillon
Tomatenshotjes
Wildpaté met salade
Huisgemaakte Gravad Lax
Garnalencocktail met huisgemaakte whiskysaus
Rivierkreeftjes met avocadomousse
Vega pompoentaartje

Kerstrecepten – voorgerechten

lekkerste kervelsoep

1.Kervelsoep (warm) – een eenvoudig, maar oh zo smakelijk soepje van verse kruiden en bouillon. In een kwartiertje gemaakt en perfect voor te bereiden.

steak tartaar

2. Steak Tartare – een van mijn lievelingsgerechten állertijden. Dit kun je me iedere dag serveren.

3. Rode uiensoep met croutons – een klassieker, maar dan nét even anders. Ook dit is zo’n makkelijk voor te bereiden voorgerecht voor je kerstmenu.

Hollandse garnalen bouillon Smulpaapje

4. Bouillon van Hollandse garnalen – een van mijn lievelingssoepjes om te maken, omdat je met de garnaaltjes nog zoveel meer lekkers kunt maken

tomatenshotjes kerst smulpaapje

5. Tomatensoep shots – dit kun je amper koken noemen, maar is wel een lekker, snel en makkelijk begin van je kerstmenu

Wildpate uit Wildbijbel Smulpaapje

6. Wildpaté – combineer deze zelfgemaakte wildpaté met een kleine salade en je hebt een fantastisch wild voorgerecht

gravadlax-web2.jpg

7. Gravad Lax – al jaren een van mijn lievelings kerstrecepten op de site. Een variant hierop staat in mijn boek Borreltijd, want dit voorgerecht is ook een te gek borrelhapje

garnalencocktailjpg.jpg

8. Garnalencocktail – nog zo’n klassiek voorgerecht voor kerst. Lekker ook om te combineren met bovenstaande bouillon van garnalen.

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

9. Rivierkreeftjes met avocadomousse – de betaalbaardere variant op de klassieke garnalencocktail, maar minstens zo lekker

vega kerstrecept

10. Vega taartje met pompoen – wil je je kerstmenu starten met een vegetarisch voorgerecht dan is dit een absolute aanrader!

Gepubliceerd op 5 december 2020


1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.