Kerstrecepten – 10 x voorgerechtenDe start van je kerstmenu, het voorgerecht, kan op verschillende manieren. Welk recept past het beste bij jouw kerstmenu? Ik heb een lekkere selectie van 10 voorgerechten voor je.

De voorgerechten die je hieronder vindt zijn een selectie uit de gewone en kerstrecepten van de afgelopen 8 jaar. Er staat namelijk ongekend veel aan kerstinspiratie op de site. Dat betekent dat het soms kerstrecepten van voorgaande jaren zijn. Maar ook evengoed recepten die je met kerst kunt maken.

De fotografie is dan ook wisselend qua stijl. Soms in kerstsfeer, maar even vaak ook niet. Het recept is hoe dan ook beproefd, getest en heerlijk. Voor iedere dag van het jaar en gegarandeerd ook met kerst. Benieuwd welk voorgerecht jij kiest voor jouw kerstmenu!

10 x voorgerechten voor kerst

Kervelsoep (warm)
Steak tartare
Rode uiensoep
Garnalenbouillon
Tomatenshotjes
Wildpaté met salade
Huisgemaakte Gravad Lax
Garnalencocktail met huisgemaakte whiskysaus
Rivierkreeftjes met avocadomousse
Vega pompoentaartje

Kerstrecepten – voorgerechten

lekkerste kervelsoep

1.Kervelsoep (warm) – een eenvoudig, maar oh zo smakelijk soepje van verse kruiden en bouillon. In een kwartiertje gemaakt en perfect voor te bereiden.

steak tartaar

2. Steak Tartare – een van mijn lievelingsgerechten állertijden. Dit kun je me iedere dag serveren.

3. Rode uiensoep met croutons – een klassieker, maar dan nét even anders. Ook dit is zo’n makkelijk voor te bereiden voorgerecht voor je kerstmenu.

Hollandse garnalen bouillon Smulpaapje

4. Bouillon van Hollandse garnalen – een van mijn lievelingssoepjes om te maken, omdat je met de garnaaltjes nog zoveel meer lekkers kunt maken

tomatenshotjes kerst smulpaapje

5. Tomatensoep shots – dit kun je amper koken noemen, maar is wel een lekker, snel en makkelijk begin van je kerstmenu

Wildpate uit Wildbijbel Smulpaapje

6. Wildpaté – combineer deze zelfgemaakte wildpaté met een kleine salade en je hebt een fantastisch wild voorgerecht

gravadlax-web2.jpg

7. Gravad Lax – al jaren een van mijn lievelings kerstrecepten op de site. Een variant hierop staat in mijn boek Borreltijd, want dit voorgerecht is ook een te gek borrelhapje

garnalencocktailjpg.jpg

8. Garnalencocktail – nog zo’n klassiek voorgerecht voor kerst. Lekker ook om te combineren met bovenstaande bouillon van garnalen.

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

9. Rivierkreeftjes met avocadomousse – de betaalbaardere variant op de klassieke garnalencocktail, maar minstens zo lekker

vega kerstrecept

10. Vega taartje met pompoen – wil je je kerstmenu starten met een vegetarisch voorgerecht dan is dit een absolute aanrader!

Gepubliceerd op 5 december 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.