Steak Tartare met gepocheerd kwartelei



Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.

Dat is overigens wel ook met dank aan Van der Valk Versmarkt in Voorschoten (no spon!). Ik ontving afgelopen week niet alleen kun kerstmagazine, maar ook de ingrediënten voor een van de recepten daaruit. De steak tartare!

Nu ben ik wel redelijk eigenwijs, dus dat recept heb ik naar mijn eigen smaak bijgesteld. Want er zijn echt heel veel manieren op steak tartare te maken. Dit is dus mijn ultieme recept.

De lekkerste steak tartare valt of staat met de kwaliteit van je vlees. Die moet echt het allerbeste zijn dat je je kunt veroorloven. Je eet rauw vlees, dus je wilt het meest verse vlees. En dat vind je, wat mij betreft, alleen bij echt goede slagers.

steak tartare de lekkerste

Dus doe daar echt even je best voor. Anders is dit gerecht al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Zorg verder dat alle ingrediënten klaar staan als je het vlees er mee mengt, dan heb je het vlees niet te lang buiten de koelkast staan.

Niks staat je nu meer in de weg om te genieten van de allerlekkerste steak tartare. Ik drink daar het allerliefst een goede bloody mary bij. Maar kies vooral wat jij lekker vindt.

Voor 4 personen, als voorgerecht

  • 450 g kogelbiefstuk, klein gesneden (hoe fijn is aan jou)
  • 10g verse bieslook, fijn gesneden
  • 4 cornichons, fijn gesnipperd
  • 55 g sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 30 g kappertjes, fijn gesnipperd
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 tl Worcestershiresaus
  • 1 ½ el ketchup
  • 1 tl Chipotle Tabasco
  • ½ el olijfolie
  • 2 ei dooiers
  • ½ tl tomatenpuree
  • 4 kwarteleitjes
  • zout & peper

Ter garnering: truffelmayonaise, extra kappertjes, 4 cornichons, verse bieslook, zwarte peper

De allerlekkerste Steak Tartare

Je begint voor de lekkerste steak tartare met alle smaakmakers. In een kom gaan de fijn gesneden bieslook, cornichons, sjalotjes, kappertjes, mosterd, worcestershiresaus, ketchup, tabasco, tomatenpuree en olijfolie. Daarbij gaat dan de fijngehakte biefstuk en de eidooiers. Meng dit heel goed door elkaar. Nu komt het belangrijkste; proeven!

Je kunt namelijk nog bijstellen. Iets meer mosterd? Of is dat te overheersend juist, dan wat extra tomatenpuree. Genoeg zout en peper? Happy? Dan verdeel je nu alles over 4 borden. Ik gebruik hiervoor een steekring. Daarin gaat de tartare, zodat je een mooi rondje krijgt. Garneer met toefjes truffelmayonaise, kappertjes, gehalveerde cornichon en verse bieslook

steak tartaar

Gepocheerd kwartelei

Tot slot je gepocheerd kwartelei. Zet hiervoor een pannetje met water op en breng aan de kook. Draai met de achterkant van een lepel een draaikolk in het kokende water. Snijd snel, met een scherp, gekarteld mes, het kwarteleitje open en laat dat in de draaikolk vallen.

Vuur uit en een minuut later schep je met een zeefje je perfect gepocheerde kwartelei eruit. Leg dit op je steak tartare en serveer met knapperig, vers brood en roomboter.

Gepubliceerd op 30 november 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!