Steak Tartare met gepocheerd kwartelei



Steak tartare is een van mijn lievelingsgerechten. Hoog tijd dus het recept voor de allerlekkerste steak tartare met jullie te delen.

Dat is overigens wel ook met dank aan Van der Valk Versmarkt in Voorschoten (no spon!). Ik ontving afgelopen week niet alleen kun kerstmagazine, maar ook de ingrediënten voor een van de recepten daaruit. De steak tartare!

Nu ben ik wel redelijk eigenwijs, dus dat recept heb ik naar mijn eigen smaak bijgesteld. Want er zijn echt heel veel manieren op steak tartare te maken. Dit is dus mijn ultieme recept.

De lekkerste steak tartare valt of staat met de kwaliteit van je vlees. Die moet echt het allerbeste zijn dat je je kunt veroorloven. Je eet rauw vlees, dus je wilt het meest verse vlees. En dat vind je, wat mij betreft, alleen bij echt goede slagers.

steak tartare de lekkerste

Dus doe daar echt even je best voor. Anders is dit gerecht al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Zorg verder dat alle ingrediënten klaar staan als je het vlees er mee mengt, dan heb je het vlees niet te lang buiten de koelkast staan.

Niks staat je nu meer in de weg om te genieten van de allerlekkerste steak tartare. Ik drink daar het allerliefst een goede bloody mary bij. Maar kies vooral wat jij lekker vindt.

Voor 4 personen, als voorgerecht

  • 450 g kogelbiefstuk, klein gesneden (hoe fijn is aan jou)
  • 10g verse bieslook, fijn gesneden
  • 4 cornichons, fijn gesnipperd
  • 55 g sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 30 g kappertjes, fijn gesnipperd
  • 2 el Dijon mosterd
  • 3 tl Worcestershiresaus
  • 1 ½ el ketchup
  • 1 tl Chipotle Tabasco
  • ½ el olijfolie
  • 2 ei dooiers
  • ½ tl tomatenpuree
  • 4 kwarteleitjes
  • zout & peper

Ter garnering: truffelmayonaise, extra kappertjes, 4 cornichons, verse bieslook, zwarte peper

De allerlekkerste Steak Tartare

Je begint voor de lekkerste steak tartare met alle smaakmakers. In een kom gaan de fijn gesneden bieslook, cornichons, sjalotjes, kappertjes, mosterd, worcestershiresaus, ketchup, tabasco, tomatenpuree en olijfolie. Daarbij gaat dan de fijngehakte biefstuk en de eidooiers. Meng dit heel goed door elkaar. Nu komt het belangrijkste; proeven!

Je kunt namelijk nog bijstellen. Iets meer mosterd? Of is dat te overheersend juist, dan wat extra tomatenpuree. Genoeg zout en peper? Happy? Dan verdeel je nu alles over 4 borden. Ik gebruik hiervoor een steekring. Daarin gaat de tartare, zodat je een mooi rondje krijgt. Garneer met toefjes truffelmayonaise, kappertjes, gehalveerde cornichon en verse bieslook

steak tartaar

Gepocheerd kwartelei

Tot slot je gepocheerd kwartelei. Zet hiervoor een pannetje met water op en breng aan de kook. Draai met de achterkant van een lepel een draaikolk in het kokende water. Snijd snel, met een scherp, gekarteld mes, het kwarteleitje open en laat dat in de draaikolk vallen.

Vuur uit en een minuut later schep je met een zeefje je perfect gepocheerde kwartelei eruit. Leg dit op je steak tartare en serveer met knapperig, vers brood en roomboter.

Gepubliceerd op 30 november 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!